Cascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prejesc in grasime...
Gogosi de cascaval
Fasolea aleasa se spala si se pune la muiat din ajun in apa rece. A doua zi se pune la fiert in alta apa rece. Cind da primul...
Ciorba de fasole uscata
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se...
Ciorba banateana
Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn sarat
Se taie puii bucati, se pune sare si piper si se pun in tigaie peste grasimea cit mai fierbinte. Imediat dupa ce s-a format...
Pui simplu la tigaie
Se curata carnea bine si se taie in bucatele potrivite. Se curata marul, banana si ceapa. Se taie ceapa in felii, marul si...
Mincarica orientala din carne de vinat
Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5...
Orez fiert dupa reteta egipteana
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune...
Lasagna cu carne de pui
Se topeste untul, se adauga faina. Se calesc putin, apoi se iau de pe foc si se adauga laptele rece. Se amesteca pina la...
Rulada de brinza
Tiramisu reţetă cu blat Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la...
Tiramisu reţetă cu blat
Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia...
Crema de zahar ars la cuptor
Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri de apa fierbinte si...
Crema de zahar ars
Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu...
Oua umplute cu ficat la cuptor
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat in ploaie faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere si smintina
Se amesteca faina in lapte, putin cite putin. Se ard 50 gr. zahar cit mai bine. Se toarna laptele cu faina si cu restul de...
Crema de zahar ars fara oua
Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile,...
Drob de ciuperci
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga 250 gr. zahar si se bat in continuare. Se...
Prajitura cu crema de vanilie
Banana se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. De-a lungul ei se înfig stafide sau fructe confiate. Se unge un...
Banana coaptaTortul televizor este atat de gustos precum si arata. Reteta tortului poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva, cu...
Tort Televizor
Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei. Se pune cratita in cuptor...
Tort de mere coapte
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie....
Lasagna
Se spala bine cartofii, se sterg si uscati se dau la cuptor. Cind sint copti, se curata si se zdrobesc cu presa. Se freaca...
Sufleu de cartofi cu brinza de vaca (dietetic)
Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu...
Sufleu de ciuperci cu smintina
Se coc cartofii in cuptor, se curata si se dau prin masina de tocat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, pireul de...
Biscuiti cu nuci
Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu...
Coltunasi de malai cu brinza
Se curata creierul de pielite si se tine in apa rece, pina ce iese tot singele. Se fierbe zarzavatul, foaia de dafin, piper...
Rasol de creier
Carnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf...
Mititei de vita
Se despica crapul si se fixeaza pe betisoare. Se pune la tava nesarat, cu ulei foarte mult si multa boia de ardei dulce. Se...
Crap la cuptor in sos de vin si usturoi
Biftecul se prepara numai din muschi fript la gratar. Se curata de pielite, se taie felii de 2 cm, se pun pe rind intr-un...
Biftec la gratar cu ciuperci
Se fierb macaroanele in apa clocotita cu sare. Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Separat se freaca untul spuma, se...
Budinca de macaroane
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau apoi prin masina de tocat...
Budinca de ciuperci
Orezul ales si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu...
Budinca de orez cu vin
Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor...
Tacopaj
Aceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simplu
Zarzavatul fiert se taie bucatele mici, se amesteca cu sosul alb, cu ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se fac chiftele...
Chiftele de zarzavat cu sos
Feliile de franzela se orneaza(cu spritul) cu pasta de ficat prajit, dat prin sita si amestecat cu unt proaspat si piper,...
Sandvisuri cu ficat
Ouale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung...
Sandvisuri mimoza
Toate zarzavaturile se taie in fisii subtiri si se pun la fiert cu apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara....
Bors de zarzavat
Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia cu grija toata spuma, apoi se adauga legumele bine...
Supa din rasol de vita
Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga zarzavatul taiat fire subtiri. Se lasa sa fiarba cu sare si cind e aproape...
Ciorba de peste cu orez
Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie...
Ardei umpluti cu stavrid
Pestele curatat si dezosat, impreuna cu piinea inmuiata in apa si ceapa calita in ulei, se da prin masina de tocat, apoi se...
Chiftelute din peste
Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pina ce incep sa se...
Ciorba de peste dreasa ca la Sulina
Se sareaza fileurile. Se ruleza-le cu partea carnoasa inauntru si se pun intr-o tava unsa cu grasime. Se pregateste marinata...
Scrumbii la cuptor
Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se...
Saramura de crap aromata
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc...
Saramura aromata cu usturoi
Pestele se curata si se spala, ceapa se toaca marunt si se caleste cu o parte din unt. Se adauga ciupercile curatate, spalate...
Peste umplut cu ciuperci
Se taie salamul feliute si se prajeste (nu prea tare). Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga grasimea in...
Wok cu salam tip Parizer
Se face coca, se imparte in bucati egale, se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei, se presara dovleacul crud dat la robot...
Rulou cu dovleac
Pestele se taie in doua si se curata de oase (macrou), dupa care se da cu piper, sare, boia de ardei. Se separa albusurile de...
Peste in aluat crocant
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane