Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...
Iahnie de cartofi cu dafin
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier fiert
Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucati
Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...
Trigoane de miere si brinza de vaci
Se freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...
Tort biscuit
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...
Budinca de macaroane cu lapte
In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....
Sos de usturoi
In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...
Supa cu patratele de ou
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...
Ciorba de sfecla
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...
Iepure cu smintina
Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...
Pilaf de vitel
Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...
Morcovi cu unt si smintina
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie...
Pui marocan
Biscuitii se sfarima,intr-un castron, peste care se toarna un sirop nu prea fierbinte, preparat din apa si 3linguri de zahar....
Tort de biscuiti cu frisca
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...
Salata de cruditati cu maioneza
Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...
Salata de mere umplute
Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandvisuri cu pate de ficat
Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...
Ciuperci umplute cu creier
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...
Gaina cu masline
Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure
Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...
Peltea de gutui
Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici....
Prajitura cu mere si vin
Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....
Biscuiti fara ou
Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...
Tort minune
Se amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...
Crema Candy
Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...
Bors de fasole boabe
Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...
Supa de gulii
Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata...
Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...
Praz cu orez si masline
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din...
Perisoare cu verdeata
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic pane
Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este...
Ciulama de cartofi
Se amesteca smintina cu uleiul, mustarul, sarea si piperul. Se adauga apoi ceapa taiata marunt si ouale fierte tari, taiate...
Salata de oua cu ceapa
Se amesteca cu sare si se freaca cu mina pina ce se moaie. Se adauga ulei, otet si zahar. Se amesteca bine. Alt mod de...
Salata de varza rosie dulce
Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...
Sandvis cu friptura
Se curata telina, se spala, se rade pe razatoarea de zarzavat, se sareaza, se freaca cu mina si se lasa sa stea ½ ora intr-o...
Telina cu maioneza
Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...
Sos muselin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...
Sos de mustar cu vin
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...
Budinca de clatite cu smintina
Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...
Bors cu perisoare de peste
Se fierb manicotti in apa clocotita si, ca sa se eviti ruperea, se pun doua cite doua, se scurg si se lasa deoparte. In...
Manicotti alla Bolognese
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea, amestecind continuu. Se pune sare, piper, boia, vegeta,...
Paste cu carne tocata
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...
Zacusca de peste
Se curata castravetii, se taie rosiile cuburi, se taie ardei gras. Se pun intr-un bol, deasupra se pune sunca presata, se...
Salata bulgareasca
Se fierb cartofii, ceapa se toaca marunt. Cartofii, pe trei sferturi fierti, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se...
Cartofi saracuti
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...
Stufat de pesteSe spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...
Compot de struguri
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat...
Fursecuri cu rom
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie,...
Prajitura delicioasa cu nuci
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...
Tort Maricel
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane