Se pregateste o tava de cuptor in care se aseaza un strat de aproximativ 1 cm sare mare. Se spala pulpele, se sterg bine...
Pulpe la cuptor pe sare
Maia: 1 l lapte + drojdia + 1 cana zahar + o lingura faina se amesteca si se lasa la dospit 1/2 h. Dupa ce a dospit, se...
Cornulete minune
Biscuitii si nucile se dau prin masina de tocat (sau orice le poate marunti foarte bine). Intr-un bol mai mare se freaca...
Mingiute cu visine
Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale,...
Chec de lamiie
Se inmoaie painea in lapte si se aseaza pe o tava unsa in prealabil cu grasime si tapetata cu faina. Se taie bucatele mici...
Pizza comoda
Una din sfecle se rade cruda, iar cealalta se fierbe cu o foaie de dafin. Cind s-a inmuiat se taie felii potrivit de subtiri,...
Salata de sfecla rosie marinata
Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se...
Tort de argint
Fructele se curata de coaja, se taie bucatele si se pun in salatiera. Vinul indulcit cu zaharul se amesteca cu frisca, cu...
Salata de fructe
Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o...
"Spirale" cu carnePulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se...
Pulpe de pui americane in fulgi de porumb
Se fierb cartofi intregi si in coaja dupa ce in prealabil au fost spalati. Aveti nevoie de un vas yena nu foarte inalt in...
Cartofi frantuzesti cu brinza
Se freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si ¼ baton vanilie, se adauga 100 gr. faina si 2 cesti de smintina, sare si coaja...
Budinca de smintina cu vanilie
Se taie varza ca fideaua, se sareaza, se lasa sa stea 15 minute si se stoarce de zeama indigesta. Se prajeste apoi in ulei...
Pirosti umplute cu varza dulce sau acra
Se rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintina
Limba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castraveciori
Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcovi
Se prepara un aluat amestecindu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte,...
Biscuiti ieftini
Se taie fructele bucati mici. Daca lipseste vreuna, se poate inlocui cu prune uscate sau se prepara numai cu cele ce sint la...
Chec cu fructe
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureasca
Se curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptor
Se taie telinele (curatate de coaja) felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamiie ca sa ramina albe. Se dau prin faina,...
Telina pane cu sfecla
Se taie carnea bucati cit mai egale, se rastoarna bamele. Se adauga ceapa taiata marunt si prajita in ulei, sarea, bulionul....
Bame conserve cu carne de la supa
Se alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa...
Fasole alba cu oase sau carne de porc afumate
Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu sunca
Se scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....
Budinca de peste
Se amesteca faina cu o ceasca de apa, se toarna cu incetul in laptele clocotit si se lasa pe foc inabusit 20 minute. Se...
Budinca de nuci si migdale
Se caramelizeaza intr-o cratita potrivita zaharul tos. Se imbraca toata cratita cu zaharul ars. Separat se bat albusurile,...
Sufleu caramel
Se topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...
Sos pentru vinat
Se pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...
Sos de unt si miere
Se taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...
Ciorba de carne de porc
Se rad pe razatoarea mare morcovul, telina si sfecla rosie coapta. Se amesteca tonul din conserva cu porumbul, maslinele...
Salata de ton
Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...
Rulada de carne
Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se...
Chisca
Se fierbe orezul in apa cu vegeta; e important sa nu se amestece, ca sa nu se terciuiasca orezul; se taie rosiile si ardeiul...
Salata andaluza
Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Ciupercile taiate bucatele se inabusa in ulei si calde...
Salata de cartofi cu ciuperci marinate in vin
Se fierbe fasolea impreuna cu radacina de patrunjel, foaia de dafin, tarhonul, cimbrul, piperul si sarea. Cind a scazut...
Salata de fasole alba uscata
Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...
Jumari cu ficat
Ciupercile curatate si taiate se inabusa impreuna cu costita taiata cuburi. Se amesteca cu un sos alb. Se adauga cascavse...
Costita afumata cu ciuperci
Se spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun...
Limba de porc inabusita
Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se...
Pirosti cu carne
Mierea, untul inmuiat si zaharul se amesteca, batindu-se pina la spuma. Se adauga 150 g nuca macinata si praful de copt....
Cornulete cu nuca si miere
Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg...
Mere la cuptor
Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste...
Banane cu bezea
In laptele clocotit se toarna orezul bine spalat si praful de vanilie, se lasa sa fiarba pina ce se umfla. Se adauga...
Orez cu lapte si dulceataPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramel
Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca...
Marinata de macrou
Se prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....
Sos muselin (imitatie)
Fasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta...
Supa de fasole boabe (crema)
Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...
Bors de carne cu sfecla
Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie...
Crap grecesc
Se pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...
Castraveti murati cu carne de porc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane