Se freaca spuma untul, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga scortisoara si ouale, frecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi...
Cuburi cu ciocolata
Coaja de lamaie se amesteca cu uleiul, sare si zahar. Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa stea o ora. Mazarea se...
Piept de pui in manta de sunca
Faina se framanta cu 200 g unt, 100 g zahar, migdalele macinate, un ou, sare. Se lasa aluatul la rece 60 min. Branza de vaci...
Prajitura cu branza si migdale
Untul se amesteca cu zaharul, 2 pachete zahar vanilat si aromele pana devine o masa cremoasa. Se incorporeaza oul si se...
Blute cu nuca de cocos
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se separa ouale, albusele se bat spuma tare....
Strudel special cu mere
Se bat albusurile spuma tare, migdalele se amesteca cu zaharul, lichiorul si galbenusurile pana avem o masa cremoasa. Se...
Prajiturele cu migdale glazurate
Ciocolata se pune la topit, albusele se bat spuma tare; zaharul, untul, galbenusurile, zaharul vanilat si lichiorul se freaca...
Tort sacher
Carnea se condimenteaza cu sare si piper apoi se unge cu ricotta si pe fiecare felie se aseaza citeva frunzulita de busuioc....
Rulade de vitel in sos tomat
Se decongeleaza aluatul si se intinde sub forma de dreptunghi. Se toaca spanacul si legumele, se maruntesc, ciupercile se...
Strudel cu spanac
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se...
Tort noapte - zi
Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se...
Cornulete cu drojdie
Se unge o forma de chec si se presara cu zahar. Se da in fiert laptele cu zahar vanilat, se adauga grisul si se fierbe. Se...
Budinca de gris cu fructe
Alunele se pun la prajit intr-o tava, fara grasime. Jumatate din cantitate se macina. Albusele se bat spuma tare cu zaharul...
Prajiturele cu alune
Untul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana rezulta o spuma cremoasa. Se incorporeaza faina iar aluatul rezultat se...
Prajiturele "de nisip"
Se taie carnea in cuburi. Usturoiul se toaca si se amesteca cu 5 linguri ulei, suc de lamiie si curry. Carnea se lasa la...
Frigarui de pui cu legume
Ceapa se toaca, se pune in ulei incins si se adauga broccoli buchetele, porumbul si morcovii taiati felii. Se toarna supa si...
Ragu de pasare
Se spala si se sterg pulpele. Se desprinde pielea de pe carne formandu-se un buzunar. Se rade coaja de lamaie si se stoarce...
Pui cu lamaie si usturoi
Ananasul se curata de coaja, se taie felii subtiri si se scoate miezul. Carnea se sareaza si se pipereaza, apoi se pune la...
Friptura de curcan cu ananas
Se spala puiul, se sterge si se taie in bucati mari. Slaninuta se taie felii, ceapa se toaca mare iar ardeiul se taie felii...
Pui picant
BLAT Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si puding instant de ciocolata se...
Tort ciocolata
Snitele se bat cu ciocanul, se condimenteaza si se ung cu sosul pesto. Pe fiecare snitel se pune o bucata de sunca si se...
Rulade de porc cu dovlecei
Pipotele se curata, se spala si se pun in apa rece cu otet pentru 1 1/2 ora, dupa care se freaca cu mina pentru a se curata...
Tocanita de pipote
Se dau alunele prin masina de macinat. Se freaca bine untul cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele...
Tort de alune cu frisca si cafea
Pulpele de pui se spala si se sterg cu un servetel de bucatarie. Intr-un castron se amesteca boiaua, sarea, piperul, chimenul...
Pulpe de pui cu sos de mustar
Conopida se fierbe in apa sarata si apoi se lasa la scurs. Ardeii se taie felii si se calesc in putin unt incins. Se scot si...
Conopida cu brinza
Pentru sos se amesteca toate ingredientele foarte bine. Se incinge plita la temperatura maxima. Ceapa, ardeii si dovleceii se...
Omleta cu legume
Ciupercile si ceapa se calesc la foc mic, amestecind din cind in cind. Mustarul, pasta de tomate si concentratul se amesteca...
Carne de vitel cu ciuperci
Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune ciocolata topita si racina, ouale pe rind si biscuitii sfarimati....
Tort cu ciocolata si fructe
Frunzele se spala si se pun pe un platou. Rosiile se taie jumatati si se pun peste frunze. Carnea se taie fisii, se tavaleste...
Piept de pui cu frunze de salata
Se taie puii in bucati mari, se dau prin sare amestecata cu piper, curry si boia. Cartofii se taie cuburi, ardeiul se taie...
Pui cu legume la cuptor
Se taie varza rosie, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita cu ulei, amestecind pina se moaie. Cirnatii...
Cirnati pe varza rosie calita
Se sareaza cotletele, se dau prin ou batut, amestecat in parti egale cu cascaval ras. Se prajesc in unt, acoperite si la foc...
Cotlete milaneze
Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa...
Friptura de iepure sote vinatoresc
Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata...
Gris cu lapte cu caramel
Ouale intregi, mierea, zaharul, scortisoara si cacaoa se amesteca spuma. Se adauga nucile, untul topit si faina, amestecata...
Triunghiuri cu mere
Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza...
Piinisoare imbracate in bezea
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita...
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Se inabusa 10 minute ciupercile taiate felii subtiri, cu ceapa intreaga si untul. Se presara faina si se adauga 1 1/2 litru...
Supa de ciuperci
Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi...
Rasol de ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Se inabusa in unt ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata si se lasa pina scade toata zeama. Se da la o parte si se...
Crochete de varza dulce
Se inabusa in unt bucatile de pui, fara sa se rumeneasca. Se presara faina si se toarna 1/4 litru apa calda. Se adauga ceapa...
Mincarica de pui
Se curata, se spala si se taie ca fideluta toate trei legumele. Se adauga sare, ulei si zeama de lamiie. Se amesteca bine...
Salata de sfecla cruda
Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu galbenusurile,...
Oua umplute cu creier si sos de smintina
Daca vrei sa pregatesti un mic dejun delicios, prepara cascaval pane. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua,...
Cascaval pane simplu
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii potrivite. Varza acra se lasa doua ore la desarat in apa, apoi se...
Budinca de cartofi cu varza calita
Budinca de brinza de vaca este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Budinca de brinza de vaca delicioasa
In gemul de prune, se adauga albusurile batute spuma, stropite cu zeama de lamiie. Se coace 25 minute intr-o forma neunsa.
Sufleu de prune
Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...
Sos tartar
Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiie
Tiramisu reţetă cu frisca Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii...
Tiramisu reţetă cu frisca
Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se...
Tort "cuib de cartita"
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane