Chifla se moaie, se stoarce si se zdobeste, se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa si usturoiul. Se adauga sare, piper si...
Friptura cu sos de rosii
Se fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Separat, se fierbe mazarea. Sfecla se curata bine de pamint, se spala,...
Salata Frantuzeasca
Fileul se taie in bucati potrivite, se dau prin faina si se prajesc usor. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, praf de...
Snitel cu sos tomat
Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc...
Chiftelute grecesti
Salata se taie marunt , ridichiile in felii subtiri iar ceapa si castravetele rondele. Se pune totul intr-un castron si se...
Salata cu mortardella
Legumele se spala si se curata, morcovul si telina se rad, ardeiul se taie in bucati de marime potrivita si se amesteca cu...
Corabioare cu brinza
Se taie cartofii cubulete (nu prea mici) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cind au fiert (fara sa se farame) se...
Salata iute
Se amesteca nuca de cocos cu zaharul, laptele si se da in clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreascasi apoi se...
Rulada cu cocos
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cite putin, apoi nuca macinata. Se pune in tava unsa, tapetata cu faina, la foc...
Prajitura cu blat de albus
Cartofii se fierb iar prazul se caleste in putin ulei. Se face un pireu din cartofii fierti ce se amesteca cu prazul,...
Turte de cartofi cu ou
Pieptul de pui se taie fisii mai mari si se pune intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga o ceapa tocata,...
Pui mediteranean
Se spala pulpele, se sterg si se condimenteaza. Se storc 2 fructe. Se amesteca sucul cu 2 linguri de vin si se pun pulpele in...
Pulpe de pui cu grapefruit
Slanina se taie fisii si se pune la calit cu ceapa si usturoiul tocate marunt si ciupercile taiate in doua. Se toarna supa si...
Pui cu orez si dovleac
Cartofii se curata si se taie felii. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta se...
Cartofi tirolezi
Cartofii se taie felii, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza. Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 20 min....
Musaca de vinete si dovlecei
Carofii se taie cuburi iar fasolea se taie jumatati si se fierb 15-20 min in apa cu sare. Ustuoiul, busuiocul, mugurii de pin...
Paste cu pesto
Gaina se taie in bucati, se condimenteaza si se prajeste in ulei pe toate partile. Legumele se taie toate bucati potrivite si...
Tocanita de gaina cu legume
Laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el. Se lasa 5 min apoi se amesteca cu faina, sare, untul. Se lasa 30 min la...
Pizza vegetariana
Fasolea se curata si se opareste in apa cu sare 5 min. Ceapa se toaca si se se caleste in unt, se adauga usturoiul si se...
Piept de pui cu fasole
Carnea se scoate din cirnaciori si se amesteca cu smintina, sare, piper, vin. Feliile de piine se taie cubulete si se prajesc...
Piept de vitel umplut
Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Ouale se fierb tari, se decojesc...
Salata de paste colorate
Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu...
Tarte cu capsuni
Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt,...
Crap umplut cu ciuperci si orez
Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe...
Sarmalute cu brinza
Cartofii se sapala, se curata si se taie felii. Merele se taie sferturi si li se scot cotoarele. Se taie pulpa felii si se...
Cartofi gratinati cu mere
Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma...
Pui cu legume si ierburi de Provence
Cartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se...
Musaca apetisanta
Carnea se taie felii, se bate si se condimenteaza. Se prajesc feliile pe ambele parti. Se pun al inabusit cu ceapa taiata...
Snitel de vita cu ceapa
Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se amesteca cu budinca rece, sucul si coaja...
Tarta cu brinza si portocale
Carnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele...
Musaca de conopida
Prunele se taie in bucati mici si se pun sa se moaie in ceai fierbinte. Se rastoarna apoi in strecuratoare si se lasa sa se...
Tarta cu prune uscate
Carnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu...
Musaca de telina cu cascaval ras
Carnea se spala. Coaja de lamiie se rade si se stoarce susul. Usturoiul se toaca se amesteca cu piper, zeama si coaja de...
Piept de pui pe varza
Se fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si...
Tocanita de pasare cu orez
Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, ouale batute, laptele si untul topit. Se coc clatite in tigaia de teflon din...
Clatite cu banane si nuci
Carnea, patrunjelul, usturoiul tocat, un virf cutit boia iute, o lingura pasta de rosii, sare si piper se amesteca si se...
Tagliatelle cu chiftelute
Se pune intr-un bol laptele batut, in altul pesmetul amestecat cu o lingurita de boia iute, o lingurita seminte de susan si o...
Pui crocant
Se pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...
Supa de rosii cu castraveti
Reteta de alivenci cu branza de oi e foarte usor de preparat. Iata cum se pregatesc aceste aperitive!
Alivenci cu branza de oi
Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluat
Se freaca ouale cu zaharul si uleiul. Se pune un pahar de iaurt si unul plin de faina si se ameteca 10 minute. Se pune iar un...
Prajitura cu iaurt
Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete, se caleste in citeva linguri de ulei impreuna cu fasolea verde, mazarea...
Ghiveci cu carne si legume
Pentru blat se amesteca brinza de vaci, oul, uleiul, laptele si 1/2 lingurita sare. Se adauga faina si praful de copt si se...
Pizza cu rosii si costita
Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de piine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri...
Sarmalute din piept de curcan
Se fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecind din cind...
Crema alba cu zmeura
Se tapeteaza cu hirtie o tava. Galbenusurile se bat cu 30 g zahar tos si zahar vanilat. Doua albusuri se bat cu 30 g zahar si...
Iglu de bezea
Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se...
Fructe uscate in foetaj
Se cerne faina intr-un vas, se face un loc la mijloc si se pune iaurtul, ouale, uleiul, praful de copt, zaharul. Se amesteca...
Gogosi cu iaurt
Se fierbe limba impreuna cu telina, morcovii, doua cepe si putin piper. Cind este fiarta se taie felii si se pune pe un...
Limba cu sos Remulad
Se coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...
Clatite cu pui si curry
Frunzele de spanac se oparesc si se lasa la scurs. Se amesteca cu cascavalul, ou, sare si piper. Se umplu clatitele, se...
Clatite cu spanac si cascaval
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane