Aceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa se taie pestisori si se...
Shakshuka
Pastele se fierb conform instructiunilor. Ceapa se taie marunt si se caleste. Pipotele se taie in 3, inimioarele in doua si...
Fusilli cu organe de pui
Se razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de...
Tort de morcoviClatitele nemtesti cu mere sunt delicioase, potrivite pentru copii. Dureaza putin mai mult ca si clatitele simple, clasice,...
Clatite nemtesti de mere
Se curata merele si se taie marunt. Se pun merele la fiert cu 100 ml suc de mere. Restul de 100 ml de suc se amesteca cu...
Prajitura de mere Weight Watchers (fara foc)Placinta Americana de Mere este cea mai raspandita reteta de prajitura cu mere. Pentru aceasta reteta de placinta aveti...
Placinta Americana de Mere
Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul. Se separa albusul de galbenuse. Albusele se...
Blat de tort
Ceapa se taie putin mai mare, vinetele se taie in cubulete mici, ardeii si gogosarii se taie in bucati mici, rosiile curatite...
Ghiveci de legume
Se aleg vinete potrivite care se curata de coaja, se taie rondele, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o sita. Intre...
Mancarica de vinete
Se fierb macaroane cu putina sare, dupa care se lasa la scurs. Se taie varza si se pune la calit cu sare si piper. Se adauga...
Macaroane cu varza
Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se...
Harbuji murati
Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...
Ciorba taraneasca
Se curata 2-3 rinichi de vitel, se taie felii de 5-6 milimetri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu...
Rinichi prajiti
Se face o mamaliga potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, bucati de mamaliga de marimea unui mar mijlociu. Se umplu...
Urs de mamaliga
Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezan
Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da...
Crema braziliana
Se prepara puddingul dintr-un litru de lapte. Frisca praf se bate cu mixerul impreuna cu 150 ml. lapte. Se face un sirop din...
Tort de biscuiti
Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Sos thina israelian
Se toaca cu blenderul patrunjelul, usturoiul si ardeiul. Se amesteca cu condimentele si se dilueaza cu apa. Se da la rece.
Shug israelian
Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu...
Falafel original israelian
Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Humus reţetă israeliana
Se spala si se feliaza gogosarii. Se pune toata cantitatea de gogosari intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si otetul....
Gogosari feliati in otet
Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu usturoiul si cand devin...
Pui cu smantana
Se toaca marunt toate ingredientele se pun intr-un castron se adauga uleiul otetul si sarea se amesteca pana incepe sa isi...
Vinagrete
Se bat albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma.Separat se freaca galbenusurile cu sare.Se adauga uleiul,laptele...
Chec rapid
Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min...
Dovlecel pane cu smantana
Se bat 8 albusuri spuma cu 1/2 kg. de zahar, intocmai ca pentru bezele. Cu ajutorul cornetului se toarna 6-7 cercuri, de...
Tort Mihalaia
Se curata o stiuca de 1 1/2 kg. Se scoate pielea, cautand s-o lasam cat mai intreaga. Se spala, se freaca cu putina sare si...
Stiuca umpluta fiarta
Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de...
Ciorba de berbec (reteta araba)
Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit...
Prajitura cu glazura de ciocolata
Se unge margarina pe sandvisuri, se pune parizerul si cascavalul pe una dintre felii si se pun feliile una peste alta si se...
Sandvisuri calde cu parizer
Se fierb pastele conform instuctiunilor. Broccoli se desface in buchetele mici si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Costita...
Tagliatele cu broccoli si costita
Ficatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori...
Caved catzutz
Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8...
Orez israelian
Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe...
Supa crema de usturoi
Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa (daca te doare stomacul se fierbe ceapa taiata in 2-3...
Cioaca
Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se rastoarna intr-o forma untata si tapetata....
Prajitura de malai
Se pune pieptul de pui dezosat si taiat cubulete sa stea 30 de minute la macerat in zeama de la lamaie si portocala, apoi se...
Pui marocan
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe...
Shaorma de casa
Se pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...
Aluat frantuzesc
Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...
Pateuri cu carneLaptele condensat, margarina si fulgii de nuca de cocos se combina intr-un desert brazilian iubit atat de copii cat si de...
Prajitura braziliana: Beijinho
Ceapa, ginger-ul si sarea se calesc in ulei timp de 10 min. Se adauga puiul portionat si se amesteca 5 min, dupa care se...
Pui marocan cu ananas
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu 2 cani zahar tos, se adauga treptat uleiul (eu il masor cu cutia de 200 g de la...
Prajitura "Giorgiana"
1. Se pun toate ingredientele intr-un castron. 2. Se amesteca tot, cu o lingura de lemn. 3. Intr-o forma untata si...
Tarta sarata
Se freaca zaharul cu margarina pana ce aluatul devine cremos, se adauga ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca...
Paleuri cu stafide
Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se...
Tajina marocana cu gutui caramelizate
Se dau pe razatoare fructele si se amesteca cu aluatul, se prajeste normal si se serveste, e buna si fara umplutura.
Clatite cu fructe
Se amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....
Sos de mustar cu tarhon
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane