Gogosarii se taie in fasii de 1-2 cm grosime, conopida se rupe marunt si se pun in borcan impreuna cu telina taiata cuburi,...
Salata de gogosari si conopida
Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton...
Salata de tonDin naut se face un piureu care se amesteca cu morcovii dati pe razatoare si cu toate celalte ingrediente. Se prajesc in...
Chiftele cu pois chiches (naut)
Se fierb carofii in coaja, se curata de coaja cand s-au fiert, se taie rondele. Separat se pune apa la fiert si in ea se...
Cartofi cu legume
Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si...
Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosii
Intr-o oala cu apa se pun la fiert morcovul, ardeii, telina si rosiile taiate marunt si se adauga si o lingurita de delikat....
Ciorba de perisoare
Pieptul de pui se taie cuburi, cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare si un pic de ulei, ciupercile se taie...
Pollo ParisiannoTiramisu reţetă originala este un desert rapid si delicios, adorat in intreaga lume, ce se face din doar 3 ingrediente....
Tiramisu reţetă originala
Se alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se...
Supa de ciuperci
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in latime. Se taie foarte putin din capetele rotunde, astfel ca jumatatile...
Oua umplute cu sardele de Lissa
Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...
Boeuf a la Mode
Se aleg dovlecei de marime potrivita. Se taie in patru si anume: intai in lat, apoi fiecare bucata e taiata in doua in...
Dovlecei umpluti
Se cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...
Aluat de tarte
Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga...
Gelee de vin
Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...
Dulceata de portocale
Se pune apa la fiert cu piutina sa re si ulei. Cind apa clocoteste se pun spaghetele (de preferat sa nu se ruap caci se...
Pasta Carbonara
Se fierbe pasta in apa cu sare si un pic de ulei (ca sa nu dea in foc). Se scurge. In vasul care e inca cald se pune 1...
Pasta Alfredo
Crapul, CU SOLZI, SE TAIE PE SPATE! Se pune, cu SOLZII IN JOS si i se deschide burta in asa fel ca sa fie plat, intr-o tava...
Crap la cuptor pescaresc
Se curata de coaja un numar potrivit de mere pentru cite strudele facem. Se intinde o foaie de placinta pe planseta, se unge...
Strudel cu mere foarte simpluSe fierbe orezul si se strecoara, ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si...
Drob din pate si ciuperci
Se stoarce intr-o panza 1/2 kg. de zmeura, se lasa sa se limpezeasca cu 1/4 l de vin alb. Se freaca 4 galbenusuri cu 200 gr....
Sos de zmeura
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui; intre timp se fierb pastele (respectand...
Carbonara Italiana!
Portocalele date prin masina de tocat se amesteca cu nucile date prin masina de tocat, 250g zahar, paharul cu apa, stafidele,...
Tort cu portocale
Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se...
Potage bonne femme
Se pune untul intr-o cratita, se adauga toate legumele curatate si taiate bucati, se gatesc 5 minute, se pune jumatate din...
Potage Crecy
Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluat
Intr-o farfurie unsa cu unt si rezistenta la foc se pun feliute subtiri si nu prea mari de slanina fiarta si deasupra...
Ochiuri cu slanina
Pieptul de pui se taie in bucati nu prea mici si se undeste in uleiul de masline cca 10 min. Se pun, pe rand, prazul taiat...
Sos de pui cu oregano
Pastele se pun la fiert, cand sunt fierte se scurg de apa si se amesteca, calde fiind cu 200ml smantana si 100g cascaval ras...
Paste Elia
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp, pina fierb pastele, se taie kaizerul cubulete potrivit, nici mari nici...
Carbonara a la Italia
Toate ingredientele pentru blat se asaza pe o planseta si se framanta bine. Compozitia se imparte in 3 parti. Fiecare parte...
Tort de mererenumitul sos Ragu, de provenienta italiana a devenit preparat de baza in mai multe bucatarii internationale. Este o reteta...
Ragú
Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp...
Crap la cuptor
Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...
Tocana
Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...
Varza acra cu masline
Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat,...
Rondele de peste cu sos de mustar
Se curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...
Budinca de peste
Se rumeneste cu o lingura de untura putina ceapa si 3/4 kg de carne macra data prin masina. Se toaca potrivit de marunt o...
Varza cu smantana la cuptor
Se aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...
Friptura de vitel cu macaroane
Se bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...
Biscuiti cu migdale
Bucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...
Pui cu gutui
Aluatul se intinde de o grosime de 1/2 cm. sub forma rorunda. Tava se clateste cu apa rece si se aseaza aluatul, iar...
Piroge cu sunca
Se da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...
Perisoare cu smantana
Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzesc
Se taie atatea felii de parizer, cate ochiuri se fac. Se incinge untura intr-o tigaie si se aseaza feliile de parizer. La...
Ochiuri in cuib
Se aleg rosii coapte, dar nu stricate. Se spala, se introduc o clipa cu ajutorul unei site in apa clocotita, se cojesc de...
Rosii conservate la borcan
Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20...
Ciuperci murate
Se topeste margarina, se amesteca cu zaharul si se freaca bine, apoi se pune faina in ploaie si se adauga laptele amestecand...
Prajitura suedeza
Se spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in...
Antricot de vitel in staniol
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane