Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castane
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitel
Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si cateva linguri de lapte. Galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga...
Cremsnitul puturosului
Se amesteca ouale, smantana, zaharul, faina, uleiul, nucile taiate marunt, bicarbonatul de sodiu stins in otet, zaharul...
Chec cu nuci si dulceata
Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile...
Tort Alaska
Se poate pregati dinainte: - Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa...
Supertort de ciocolata
Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele,...
Saramura de peste
Se curata fructele de coaja, se scoate simburele si se paseaza cu furculita impreuna cu rosia taiata cubulete, ceapa verde...
Salata de avocado
Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe...
Saramura de crap romanesc
Din aceste ingrediente se framanta un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute, dupa care se fac cornuletele...
Cornulete cu parizer si telemea
Se freaca intr-o cratita branza cu 3 galbenusuri, 3 linguri de faina, sare, si la urma se adauga cele 3 albusuri spume....
Papanasi prajiti
Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limba
Tonul se scurge de surplusul de ulei si se pune intr-un castron din material inoxidabil. Porumbul se scurge de zeama si se...
Salata de ton
Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au...
Spaghete cu creveti
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se...
Rulada cu banane
Se taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval...
Croq Monsieur
Se pregateste un tocator de bucatarie sau orice alta plansa din lemn care se imbraca cu folie de aluminiu. Se umezeste plansa...
Ornamente din zahar
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc. Intre timp se rad ouale fierte si brinza pe razatoarea mica, se taie sunca...
Cartofi surpriza
Se mixeaza margarina pana se face pasta apoi se adauga restul ingredientelor continuand mixarea in urmatoarea ordine: zahar...
Congoleze
Se bat ouale, zaharul, iaurtul, esenta de rom, stafidele, branza. Separat se topeste margarina. Se tapiteaza cu margarina...
Prajitura cu iaurt
Se curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La...
Somon cu lamiie
Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 g de zahar pudra,...
Chec fin cu unt
Se bat cu mixerul albusurile pana se umflu frumos ca la bezea, se adauga zaharul in ploaie, idem faina, mirodeniile, nucile...
Chec din albusuri
Se bate pieptul intreg de pui ca la snitele pentru a obtine o bucata care sa infasoare carnatul Plai (daca sunt doi piepti...
Piept de pui in pijama
Se fierb ficateii de pui, se racesc putin, se scurg si se dau prin razatoarea mica. Curatam ouale si procedam la fel ca la...
Pateu de ficat cu ou
Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...
Icre
Se prepara o marinata din: 1 catel usturoi pisat frecat cu sare si piper, o foaie dafin, zeama de la o lamiie, putina apa....
Pui de balta deliciosi
Intr-un vas se amesteca pe rand smantana cu mustarul pana se omogenizeaza. Apoi se adauga chilli amestecandu-se continuu....
Sos iute
Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de...
Aluat placinta post
Se pune gelatina la inmuiat intr-o cescuta de apa rece timp de 10 minute. In acest timp se pregatesc fructele (este de...
Crema de iaurt
Se taie vinetele jumatati in lung. Intr-o cratita se pune ulei si se prajesc jumatatile de vinete cu miezul in jos pana se...
Vinete umplute
Se cantaresc ouale, zaharul si faina. Se freaca untul pana se face spuma. Se adauga zaharul, lingura cu lingura,...
Prajitura a la minut
1. Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se...
Placinta cu mere
Intr-o cratita se fierbe si se teie cubulete mici. Ouale se fierb pina devin tari, se curata de coaja si se taie cubulete...
Exotica cu carne
Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina...
Prajitura cu fulgi de orez
Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si ceapa taiate marunt si se...
Paste cu sos ragu
Se curata conopida dupa care se pune la fiert in apa cu sare, pana aceasta se fierbe curatam ceapa care se va taia marunt si...
Conopida cu carne la cuptor
Se fierbe in apa masurata zaharul, se adauga cacaoa, amestecam bine si lasand sa dea 2-3 clocote. Se inorporeaza in crema pe...
Prajitura Kiki
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se calesc in putin ulei pana...
Pui in sos dulce-acrisor
Tiramisu reţetă cu frisca Puneti piscoturile in cuptor la 160 grade pentru 5 minute. Se face crema intii si se baga la...
Tiramisu reţetă cu frisca
Ouale fierte se separa, albusurile se toaca cubulete, la fel ca si carnea, ceapa (tinuta 10 min in apa rece) si...
Salata berlineza
Se amesteca toate ingredientele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Pasta de pate vegetal
Cornurilor li se taie un capacel si se scoate din ele miezul. Acesta se inmoaie cu putin lapte (2-3 linguri). In acelasi bol...
Cornuri umplute
Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si...
Sarmale
Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se...
Pogaci (pogacele)
Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si...
Jambon
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...
Cornulete cu bors
Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat...
Prajitura cu albus
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane