Alegeti ciuperci albe, frumoase, cu palarii mai mari si cu carnea groasa. Detasati-le piciorusele, spalati-le si puneti-le...
Ciuperci pane
Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi, dupa ce s-au racit, se curata si se taie in felii subtiri. La fel se taie si ceapa....
Salata orientala de sezon
Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa...
Ciuperci in aluat
Prima data se prajeste 100 grame pesmet, pana devine auriu, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt,...
Galuste cu pruneFramantam mai intai aluatul amestecand foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultata in folie alimentara si o lasam...
Placinta cu spanac
Alegeti ciuperci mari si carnoase, taiati-le coditele, spalati-le si scurgeti-le de apa. Sarati putin partea interioara a...
Ciuperci la cuptor
Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperciBulz cu carnati si branza este o mancare cu mamaliga, branza si carnati de casa delicioasa. Este o mancare romaneasca ce are...
Bulz cu carnati si branza
Spalati foarte bine ciupercile in apa rece si desprindeti-le piciorusele de palarioare. Se aseazati intr-o tava palariile...
Ciuperci la tava
Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in rondele. Se face o...
Salata de cartofi cu maioneza si smantana
Alegeti ciuperci aproximativ de aceeasi marime, separati-le piciorusele si spalati-le sub jet de apa rece. Puneti palariile...
Ciuperci umplute
Spalati, curatati ciupercile, taiati-le piciorusele si tocati-le, iar palarioarele dati-le cu putina sare si lasati-le pe...
Ciuperci umplute
Carnea, taiata cubulete si ceapa, tocata marunt se calesc usor. Se taie prazul, o parte rondele si o parte bastonase lungi...
Telina cu praz
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute....
Telina gratinata
Se curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez,...
Telina umpluta
Telina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...
Telina cu branza de vaci si telemea de oaie
Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. In...
Mancare de telina
Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert si racit, se curata si se taie in felii subtiri, la fel...
Salata de cartofi cu ceapa
Alegeti ciuperci albe, tinere, carnoase si foarte proaspete, spalati-le in cateva ape reci si puneti-le la fiert intr-un vas...
Ciuperci la cuptor
Se prepara dupa indicatiile date la reteta precedenta, adaugandu-se varza murata taiata subtire. Cartofii se pun la fiert in...
Salata de cartofi cu varza murata
Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca. Se...
Sparanghel prajit
Se opareste sparanghelul in apa cu sare. Se serveste impreuna cu un sos tartar preparat din maioneza, la care s-a adaugat...
Sparanghel cu sos tartar
Se fierbe sparanghelul, se scurge de apa si se taie bucati de 4-5 cm lungime. Se unge cu unt un vas termorezistent, in care...
Sparanghel gratinat
Sparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...
Sparanghel cu sos de smantana
Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire....
Sparanghel fiert cu sos alb
Sparanghelul se fierbe in 3 l de apa cu sare. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Se aseaza pe un platou si se...
Sparanghel cu maioneza
Fiecare telina se curata, se spala si se taie mai intai in doua, apoi felii subtiri. Se pun sa fiarba in supa de carne. Dupa...
Telina cu unt
Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele...
Mancare rece de telina cu smantana
Fierbem laptele cu faina. Amestecam margarina cu zaharul pudra si o adaugam la amestecul de lapte cu faina cat e cald si il...
Tort cu visine
Framantam faina, untura, zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat cu putina smantana. Impartim...
Felie de trandafir
Preparam clatitele in mod obisnuit. Punem prima clatita intr-un vas rezistent termic, o ungem cu crema de ciocolata, punem a...
Tort de clatite
Se curata ceapa si, cu varful unui cutit, se face o crestatura adanca in jurul miezului, dupa care se fierbe circa 15 minute...
Ceapa umpluta cu salam
Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/...
Ceapa umpluta cu carne
Se tocheaza marunt ceapa, se caleste, apoi se adauga ciupercile tocate. Se potriveste de sare si piper, se adauga putina boia...
Gustare picanta de ceapa cu ciuperci
Se curata ceapa si se scobeste cu o lingura, iar miezul se tocheaza marunt. Se pregateste umplutura, amestecand mararul,...
Ceapa umpluta cu carne
Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de...
Ceapa umpluta (reteta italieneasca)
Coacem un piscot de ciocolata din 8 oua. Amestecam 25 dkg de zahar pudra cu zeama si coaja de lamaie, smantana si branza,...
Patratele de branza cu frisca
Foaie: batem spuma 10 dkg de zahar pudra, 2 galbenusuri si 5 dkg de margarina. Amestecam 20 dkg de faina cu ½ pachet de...
Cremes Somogyi
Sfaramam 10 dkg de untura in 22 dkg de faina, adaugam 10 dkg zahar pudra, putina sampanie, putin otet, 2 galbenusuri si...
Tort secuiesc
Razuim merele, le scurgem si le amestecam cu zaharul, le mai scurgem putin.Preparam budinca de vanilie cu 4 dl de apa si dupa...
Biscuiti umpluti cu mere
Batem spuma margarina cu 25 dkg de zahar pudra. Batem spuma galbenusurile, adaugam faina si nuca, apoi incorporam incet crema...
Patrat cu nuca
Framantam faina cu 25 dkg de jumari macinate, adaugam sarea dupa gust, nuca, piperul si drojdia inmuiata in putin lapte....
Pogaci cu jumari si nuca
Batem spuma galbenusurile cu fructoza, continutul batonului de vanilie si 4 lingui de apa calduta, batem spuma albusurile....
Tort diabetic cu visine
Amestecam faina cu margarina, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, adaugam 2 oua si 1-2 linguri de smantana si...
Cremes cu mere
Framantam faina, margarina, zaharul pudra, praful de copt, ouale, coaja de lamaie si smantana, lasam aluatul sa se odihneasca...
Cerculete cu gem
Fierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine...
Muraturi asortatePentru a face varza murata cu gutui intai spalam un borcan de 5 l sau doua borcane de 2,7 l. Inlaturand cocenele si dam pe...
Varza murata cu gutuiSe toaca salata, ceapa si ridichile si se condimenteaza cu sare, apoi se pune ulei de masline si zeama de lamaie, dupa gust....
Salata asortata cu oua de prepelita
Curatam si spalam 1 kg de varza rosie, o taiem in doua, ii indepartam coceanul si o tocam in feliute de marimea chibritului....
Varza inabusitaSe ia un platou mare. Se spala salata si se aseaza pe platou un pat din frunze de salata. In mijlocul platoului se rastoarna...
Salata multicolora
Inmuiem drojdia in putin lapte si o framantam cu restul ingredientelor. Impartim aluatul in 6 parti si il odihnim jumatate de...
Cornulete cu susan
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane