Se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa dupa ce s-au fiert. Separat punem la incins un pic...
Paste cu carne tocata
Pentru blat, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, ciocolata topita, vanilia, coaja rasa de la o...
Tort de ciocolata cu fondant de ciocolata
Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si...
Tort de ciocolata fin, insiropatDupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate...
Prajitura lebenita
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata...
Tort de ciocolata
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind...
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata
Ingredientele necesare aluatului, in afara de faina, le fierbem la abur, apoi incorporam incet faina si amestecam. Coacem...
Felie Kinder
Curatam merele si le taiem felii subtiri. Frecam margarina sau untul cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si sarea. Adaugam...
Prajitura cu mere
Amestecam faina cu praful de copt, adaugam ouale batute, sarea, mararul maruntit, uleiul, iaurtul, smantana si le framantam...
Semiluna cu branza feta
Amestecam ingredientele, si le coacem 15-20 de minute in cuptorul pre-incalzit.
Briose cu linte si cascaval
Drojdia si zaharul se pun in laptele putin incalzit. Cernem faina intr-un vas adanc, sfaramam in ea untura si adaugam...
Pogaci cu foi cu jumari
Rupem ciocolata in bucati si o topim la abur. Dizolvam cafeaua in 4 linguri de apa fiarta. Frecam untul cu zaharul si sarea,...
Patrate patate cu cafea
Inmuiem drojdia in putin lapte si amestecam ingredientele (aluatul ar trebui sa fie mai degraba tare). Il intindem la un...
Covrig fiert si prajitO reteta simpla si rapida, perfecta pentru cand esti infometat si nu mai ai rabdare. Budinca de paste cu sunca este foarte...
Budinca de paste cu suncaScurge uleiul de la conserva de ton. Spala bine salata, scurge-o si rupe frunzele cu mana. Amesteca salata cu porumbul,...
Salata de ton cu porumb
Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa....
Tort de ciocolata insiropat
Batem spuma ouale si zaharul pudra, apoi adaugam restul ingredientelor si framantam bine. Intindem rulouri de grosimea unui...
Cornulete cu cacao si nuca
Sfaramam untul in faina. Adaugam zaharul praf si cele 2 oua. Presaram faina pe suprafata de intins, intindem aluatul si taiem...
Stelute Patricia
Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o...
Prajitura cu portocale zaharisite
Fierbem orzul in lapte cu zahar pana devine moale, adaugam coaja rasa de la lamaie/portocala, zaharul vanilat, scortisoara,...
Strudel cu orz
Faina, untul, zaharul, migdalele macinate, ouale si scortisoara le framantam si le lasam doua ore la odihnit intr-un loc...
Prajitura cu portocale si migdale
Aluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul,...
Prajitura cu mac
Framantam faina cu untura, cartofii fierti si pisati, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat, ouale si cacao. Formam...
Prajitura cu cartofi
Amestecam zaharul cu galbenusurile, laptele si uleiul. Batem spuma faina, bicarbonatul de amoniu si albusurile, icorporam...
Spuma cu branza
Amestecam faina, margarina cu atata smantana cat sa putem intinde aluatul obtinut. Umplutura: amestecam macul macinat cu...
Prajitura cu mac
Intr-un castron amestecam ingredientele. Coacem aluatul intr-o tava unsa si presarata cu faina.
Mac la cana
Framantan ingredientele pentru aluat, il intindem si coacem 4 foi in tavi unse cu unt. Prajim zaharul, il caramelizam si...
Prajitura musuroi
Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul...
Biscuiti cu portocale si ciocolata
Framantam faina, zaharul pudra, untura, ouale, praful de copt si laptele, coacem 2 foi. Pentru crema: fierbem faina in lapte....
Felii cu crema de lamaie
Aluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem...
Cremes JugoSe spala legumele, se taie dupa bunul plac, se amesteca cu uleiul de masline sarea si cateva picaturi de zeama de lamaie .
Salata de rosii si castravetiSe bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu...
Tort de capsuniSe bat albusurile de la 5 oua spuma, se adauga 100g zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare. Se pun...
Tort de cacaoCozonac Rosenkranz este o reteta de cozonac caramelizat cu crema de nuca, prezentat sub forma unui trandafir. Este o reteta...
Cozonac rosenkranzTortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o...
Tort ciocolata si mascarpone1. Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga laptele, uleiul, zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. Se...
Tort de lamaie
Galbenusurile se freaca bine cu cate o lingura de zahar, dupa care se adauga ciocolata inmuiata la cald. Se adauga apoi...
Tort de ciocolata cu frisca
Pentru blat, se freaca timp de 30 minute galbenusurile cu 2 oua intregi si zaharul pudra. Cand compozitia a crescut se adauga...
Tort cu crema de ciocolata
Batem spuma 2 albusuri cu jumatate de cana de zahar. Adaugam 20 dkg de fulgi de cocos si ¼ din cana de faina. Turnam...
Placinta alb-negru
Amestecam ingredientele, intindem aluatul, il ungem cu ou, il presaram cu cascavl sau susan. Taiem fasii de grosimea unui...
Rulou sarat
Golim un pahar de iaurt sa-l putem folosi la masurat. Batem spuma 3 pahare de zahar, zaharul vanilat si ouale, adaugam un...
Placinta cu iaurt
Batem spuma galbenusurile cu zaharul, incorporam incet faina si amestecam. Batem spuma albusurile si le adaugam cu miscari...
Prajitura deosebita
Inmuiem drojdia in lapte si o framantam cu restul ingredientelor. Formam un rulou si il impartim in 12 parti. Le intindem pe...
Cornulete cu unt
Amestecam ingredientele pentru piscot si il coacem 30 de minute. Fierbem in lapte galbenusurile, zaharul, budincile si...
Prajitura cu budinca si piscot
Amestecam ingredientele si coacem aluatul la foc mediu. Ungem formele de briose si le tapitam cu hartie de copt. Putem adauga...
Briose cu ciocolata usoare
Framantam un aluat moale si il intindem. Amestecam bine grasimea si otetul si o ungem pe aluat si il indoim. Din jumatate in...
Prajiura cu foi Etelca
Punem intr-un litru de lapte o margarina si 2 plicuri de zahar vanilat si le topim pe foc. Topim 20-25 dkg de zahar si...
Felii cu caramel
Ungem o tava pentru briose cu 6 locuri de cate 2 dl fiecare. Intindem foile una cate una si le ungem cu putin unt topit, le...
Cosulete de foi cu struguri
Framantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...
Tort cu branza si rubarba
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane