Turnam mierea topita intr-un vas si adaugam bicarbonatul de sodiu, zaharul, galbenusurile, uleiul si batem spuma...
Cozonacul cu miere al bunicii
Framantam ingredientele pe o suprafata si impartim aluatul obtinut in doua parti. Punem o parte intr-o tava unsa si o...
Prajitura Felii de toamna
Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina...
Prajitura cu piscot
Framantam untura, cartofii pisati, galbenusurile, drojdia inmuiata in lapte, faina, sarea, piperul si maghiranul. Odihnim...
Pogaci cu cartofi
Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul,...
Tort cu caise si iaurtSalata de oua se prepara usor si rapid si este o gustare delicioasa la care puteti folosi ouale fierte ramase de la Pasti.
Salata de ouaCartofii ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare impreuna cu morcovul pana intra furculita in ei .Dupa ce au fiert ii...
Salata de cartofi
Legumele se fierb, se taie in patratele mici, se amesteca cu o parte din maioneza si apoi se adauga mustarul, sare si piper...
Salata de peste cu legume si maioneza
Se scoate cantitate de unt necesara din frigider si se lasa sa se incalzeasca putin. In 1,2 ml lapte caldut dizolvam 1 dg...
Beigli
Se curata 2 portocale, 1 grepfruit, o mandarina dupa care se desfac in bucati mici si se taie fiecare segment in 4-5 bucati...
Salata de citrice
Se unge forma de copt cu unt dupa care se presara cu faina. Apoi se cantaresc ingredientele necesare. Se bate o spuma din 9...
Prajitura cu ciocolata
Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat...
Prajitura cu nuci
Se amesteca 14 dg nuci macinate, 10 dg miere, 4 dg stafide si coaja de la o lamaie. Se adauga 0,9 dl lapte pana devine omogen...
Umplutura cu nuci
Se bate untul pana devine o masa spumoasa. Se adauga 4 dg de glucoza, galbenusurile de ou, si un varf de sare iar apoi se...
Maioneza de fructe
Conopida se desface in cu sare. Apoi se pune la buchetele si se pune pentru fiert in apa clocotita cu cateva minute in apa...
Salata de conopida
Varza de Bruxelles se curata, se spala in mai multe ape. Se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare, lasandu-se sa...
Salata cu varza Bruxelles
Sparanghelul se rade cu toarele sunt prea lungi, se cutitul de partea tare, spre mai taie din ele. radacina (cotor). Se...
Salata de sparanghel
Ridichile de luna curatate si spalate se taie in lelii subtiri.Ceapa verde se taie in bucatele, impreuna cu foile verzi, daca...
Salata de ceapa verde cu ridichi
1. Salata se prepara ca in taiate in felii sau in sfer- reteta precedenta, adau- turi care se aranjeaza pe gandu-se oua...
Salata de ridichi de luna, ceapa verde si oua
Dovleceii se curata, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se fierb (cateva minute), dovleceii...
Salata de dovlecei
Rosiile se spala si se pun pe masa fie intregi, fie taiate. Ridichile se curata de frunze in asa fel ca in partea din mijloc...
Salata de praz
Se aleg teline fragede, se curata si se tin timp de o ora in apa rece. Dupa aceea se taie subtire, ca fideaua, se sareaza...
Salata de telina cu mere
Cartofii fierti in coaja, dupa ce se racesc, se cu- rata, se taie in felii. Se adauga ceapa taiata, ridichile, branza rasa si...
Salata de cartofi cu branza telemea
Morcovii si cartofii 2. Se adauga mazarea fierti se curata de coaja si fiarta, patrunjelul taiat se taie in cuburi mici....
Salata de legume
Castravetii tineri si proaspeti se curata de coaja, se taie in felii subtiri. Se pun in salatiera si se amesteca cu marar...
Salata de castraveti
Castravetii si rosiile se curata de coaja, respectiv pielite apoi se taie toate. Se spala si apoi se curata felii subtiri si...
Salata de castraveti cu rosii
Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cu putina sare de lamaie...
Salata de ciuperci
Toate ingredientele selectate se taie in felii sau marunt si se pun in castron. Peste ele se toarna un amestec din ulei,...
Salata de heringi cu legumeCeapa si gogosarul se taie fideluta, rosiile si ridichile se taie felii, salata se rupe in bucati mai mici. Se pun toate...
Salata de cruditati
Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan...
Prajitura Mignon cu ciocolata
Frunzele tinere de papadie se spala in cateva ape si se asaza intr-o salatiera. Se adauga peste ele ulei, sare, otet sau...
Salata de papadie
Varza se taie foarte subtire, se sareaza, se freaca si se lasa asa sa stea o jumatate de ora, dupa care se stoarce. Se...
Salata de varza dulce
Din capatana verzei murate se scoate mijlocul (miezul), se taie in fasii lungi sau in cuburi, care se pun in salatiera....
Salata de varza murata
Varza se taie in fasii subtiri sau in cuburi. Ceapa si cartofii fierti se taie felii subtiri si se amesteca cu varza scursa...
Salata de varza murata cu cartofi
Varza se taie foarte subtire, se sareaza, se freaca si se lasa sa stea o jumatate de ora, dupa care se stoarce bine. Se...
Salata de varza rosie
Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit,...
Icre de crap sau stiuca
Cartofii fierti se curata de coaja si se taie in felii. Ceapa curatata se taie felii cat se poate de subtiri si impreuna cu...
Salata de heringi sau de scrumbii sarate
Putem folosi ciuperci de diverse soiuri. Prajim ceapa taiata marunt in untura si o presaram cu boia. Spalam si curatam...
Ciuperci dupa reteta secuiasca
Intindem 4 bucati de folie de aceeasi marime una langa cealalta si punem in fiecare o felie de ceafa de porc condimentata cu...
Friptura talharului
Oparim carnea 5 minute in apa sarata cu otet, apoi o spalam cu apa rece si o taiem cubulete. O punem intr-un ceaun si turnam...
Gulas irlandez cu carne de oaie
Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...
Supa Paloc
Scoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaie
Ungem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varza
Curatam usturoiul si il pisam. Amestecam carnea macinata cu usturoiul, sarea, piperul, chimenul, praful de boia si pasta de...
Rulada de curcan umpluta cu carnat
Se alege salata tanara, proaspata si cu miez. Se indeparteaza primele foi vestede si patate, iar restul salatei se spala in...
Salata verdeSalata verde se spala si se aleg frunzele. Dupa ce s-au spalat se aseaza in salatiera. Peste ea se pun felii taite de...
Salata verde cu castraveti si rosii
Curatam morcovul, prazul, ardeiul si taiem fasii. Clatim 200 gr de ciuperci si le feliem. Strecuram conservele de porumb si...
Supa cu legume chinezesti
Inmuiem stafidele in rom. Zdrobim cu furculita pireul de castane. Luam un polonic de lapte si amestecam cu praful de budinca...
Supa crema de castane cu stafide cu rom
Prajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...
Gulas cu peste
Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...
Supa de macris cu frisca si ou
Fierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linte
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane