Curata dovleceii, indeparteaza semintele, taie-i in bucati cat un deget fierbe-i pe jumatate in apa cu sare si otet, dupa...
Dovlecel cu cascaval
Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul curatat in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. (Arunca...
Fasole verde cu cascaval si branza
Se fierb macaroanele o jumatate de ora in apa cu sare, apoi se spala cu apa rece si se scurg bine. Se rastoarna intr-o...
Macaroane cu sos de rosii
Se taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei...
Supa de chimen
Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de...
Mancare de dovlecei
Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de...
Mancare de dovlecei
Se fierb macaroanele in apa cu sare o jumatate de ora, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se lasa deoparte,...
Macaroane cu ciuperci
Se curata varza indepartand coceanul, se desfac frunzele si se taie arterele groase ale acestora. Se spala bine frunzele si...
Varza creata la cuptor
Ficateii de pasare se pun la fiert in apa, se scot dupa primul clocot, se pun sa se prajeasca apoi cu o lingura de unt. Cand...
Macaroane cu ficatei de pasare
Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se...
Supa de mazare uscata
Se prepara la fel ca si supa de chimen, cu diferenta ca ouale nu se bat inainte a le pune in supa, ele se lasa asa intregi....
Supa de legume cu ou
Se amesteca ingredientele. Se consuma pe paine prajita.
Crema cu usturoi si maioneza
Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se...
Paste gratinate
Se cerne faina, se adauga o lingurita de sare si se amesteca. Se freaca drojdia de bere cu o lingura de zahar pana cand...
Paine simpla
Slanina taiata bucati mici se frige in ulei. Ouale batute se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu cascaval ras, unt...
Spaghete cu oua
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie in 4, apoi in felii groase cat degetul, se sareaza puti. Grasimea se...
Dovleac cu sos besamel
Se curata guliile, se spala si se razuiesc. Se presara cu 1 lingura de frunze de patrunjel, si se caleste intr-o 1 lingura de...
Mancare de gulii
Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza...
Mancare conopida
din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu...
Sarmale
Se caleste ceapa rosie in unt. Dupa ce capata o culoare aurie, se ia de pe foc si se adauga chimionul, sarea si piperul. Se...
Strudel cu ceapa
Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1...
Supa de mazare verde
Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime...
Ardei umpluti cu ciuperciCiorba cu perisoare din soia este o ciorba minunata, cu multe legume, o ciorba potrivita pentru zilele de post, dar si pentru...
Ciorba cu perisoare din soia
Rupe o chifla in cuburi cu o latura de aproximativ 1 cm si prajeste-le in 2 linguri de ulei, amestecand continuu, pana devin...
Crutoane de paine prajita
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din grisUleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se...
Paste mediteraneene
Carnea de curcan se da prin masina de carne si impreuna cu ceapa rasa se framanta cu condimentele. Se formeaza chiftelute...
Chiftelute
Branza si ceapa se da prin razatoare si se amesteca cu sosul tartar. Vara, daca doriti, puteti prepara salata cu ridichi, in...
Salata de branza cu maioneza
Se taie ceapa in feliute subtiri, peste care se toarna atata apa incat sa acopere feliile. Apa se aromatizeaza cu putin cidru...
Salata de cartofi cu maioneza
In 0,5 l de apa se pune sarea si zeama de lamaie. Se spala ciupercile sub jetul de apa, se taie bucatele mici si se fierb in...
Salata de ciuperci cu maioneza
Conopida curatata de frunze se fierbe in apa sarata. Dupa fierbere se scurge apa si se taie bucatele mici, iar apoi se...
Salata de conopida cu maioneza
Se fierbe mazarea in apa dulce-sarata. Se strecoara apa, iar dupa racire, se amesteca cu sosul tartar.
Salata de mazare cu maioneza
Se fierb ouale in apa sarata, dupa care se curata si se tai in 4-8 feliute. Se amesteca cu sosul tartar pregatit cu o zi...
Salata de oua cu maioneza
Se fierbe porumbul in apa dulce-sarata si se amesteca cu sos tartar.
Salata de porumb cu maioneza
Se curata sfecla si se da pe razatoare. Se spala si merele ionatan, se tai in doua, se inlatura miezul si, fara a fi...
Salata de sfecla rosie cu maioneza
Telina curatata se taie feliute subtiri si se fierbe in apa sarata aproximativ 25 de minute, pana se inmoaie. Se adauga...
Salata frantuzeasca cu maioneza
Ceapa se da pe razatoare, apoi se caleste in putin unt pana devine galbuie. Se adauga ciupercile curatite si taiate marunt...
Taitei cu ciuperci
Curatam guliile de coaja, apoi le fierbem in apa sarata putin, timp de 15 minute de cand apa da in clocot. Apoi se scot din...
Gulii umplute cu ciuperci
Ciupercile curatate se taie in felii subtiri, si se calesc pana se inmoaie impreuna cu ceapa razuita, intr-o lingura de...
Ardei umpluti cu ciuperci
O ceapa o taiem rondele si o prejim in putina untura sau ulei pana devine galbuie, adaugam 1/2 lingurita de chimion, varza,...
Varza cu carnati afumati
Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul,...
Pogacele cu cartofi sfaramicioase
se fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul...
Pogacele cu cartofi
Se spala anghinarele curatate de cozi si frunze exterioare, iar apoi se fierb in apa sarata pana se inmoaie. Iubitorii...
Salata de anghinare cu maioneza
Taie marunt sau toaca carnea. Fierbe taieteii si amesteca-i cu bucatile de carne. Intre timp amesteca zeama de la tocana cu...
Taietei cu carne
In aproximativ 8 minute fierbe ouale tari. Clateste-le cu apa rece si decojeste-le. Incinge untul sau margarina si inabuse...
Tocanita de oua
Framanta ingredientele pentru aluat si coace 6 foi (pe dosul unei tavi poti pregati foi destul de mari). Topeste zaharul,...
Tort cu crema de lapte
Ingredientele se amesteca in vas mai mare, se adauga fructele taiate si se amesteca. Se obtine o compozitie densa care se...
Prajitura cu fructe de asortate
Se fierb taiteii, se presara cu amestec de mac macinat si zahar praf. O parte din zahar sau chiar tot se poate inlocui cu...
Taitei cu mac
Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun...
Vinete malteze
Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam...
Musaca de varza ardeleneasca
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane