In 3 litri de apa se pun ceapa si varza la fiert. Se adauga carnea de miel si cea de porc, dupa ce varza s-a fiert. Se scoate...
Friptura de miel pane
Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar...
Friptura de miel
Se cuata rinichii de grasimi, dupa care se taie in doua si se pun la oparit. Se taie apoi felii, se sareaza, pipereaza si se...
Rinichi cu ceapa la gratar
Se spala si se oparesc rinichii, dupa care se scot din apa fierbinte si se spala cu apa rece. Se taie apoi felii si se pun cu...
Rinichi de vaca inabusiti
Rinichii se curata, se taie in doua si se tin apoi in apa rece cateva ore. Se scot, se sterg si se taie felii subtiri, care...
Rinichi sote cu rosiiLegumele se toaca marunt si carnea se taie bucatele. Cartofii se taie felii potrivite si se tin in apa. Se caleste ceapa si...
Mancare de cartofi cu afumatura
Ficatul se tine timp de o ora in lapte rece, apoi se curata de pielita si se taie felii. Acestea se presara cu piper, se dau...
Ficat soteCartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert taiati cubulete.Cand sunt fierti se scot intr-un bol si se paseaza...
Salata de cartofi cu ceapa murata
Se taie felii subtiri ficat si se unge cu ulei. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se...
Ficat de vitel la gratarPieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot. Se adauga usturoiul, sarea si...
Crochete de pui
Rinichii se curata bine de grasimi, se spala, dupa care se taie rondele. Acestia se pun cu 25 gr de unt intr-un vas, pe foc,...
Rinichi de vaca soteCeapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, ardeiul se toaca cubulete, rosiile se paseaza, iar puiul se...
Mancare de mazare cu pui
Inima se spala, se taie in jumatate si se curata bine, dupa care se spala si se taie bucatele foarte mici. Se pune intr-un...
Inima cu sos
Inima se taie in doua jumatati, se curata, se spala si pune deoparte. Carnea de porc taiata marunt se da prin masina de...
Inima umplutaPuiul se spala putin dupa care se sterge cu un prosop curat. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu chimenul si ghimbirul....
Pui condimentat la cuptorSe toaca ceapa, morcovul si ardeiul. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul, ardeiul si apoi afumatura. Puteti...
Mancare de fasole cu afumatura
Se taie in doua bucati inima, se curata de sange si se spala. Se pune apoi impreuna cu ceapa tocata marunt si cu untul...
Inima sote
Limba se fierbe si se curata de pielita groasa, apoi se taie felii. Separat se toaca varza si se pune la calit in ulei, se...
Rasol de limba cu varzaCeapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se da prin razatoarea mica si...
Orez asortat cu legumeSe curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa...
Cartofi acordeonSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile...
Pasca cu branza
Slanina se taie feliute si se asaza pe o tava, in care s-a pus initial un strat de ceapa tocata, un strat de morcovi taiati...
Limba cu spanac
Creierul se curata de pielite si se pune sa stea in apa rece. Se taie apoi in 8 felii, care se adauga intr-un vas, impreuna...
Creier cu sos de rosii si pesmet
Limba se spala si se pune la fiert iar apoi se curata de pileita groasa. Se asaza intr-un vas straturi de slanina taiata...
Limba in sos de vinSe curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se...
Gaina cu sos de portocale
Limba se pune la fiert aproximativ 45 minute, apoi se scoate din apa si se curata de pielea alba dupa care se taie felii....
Mancare de limba cu masline
Limba se pune putin la fiert, apoi se curata si se pune intr-un vas peste un strat de slanina feliata, ceata tocata marunt si...
Limba cu sos si macaroane
Limba se spala, apoi se fierbe si se curata de pielita groasa. Se taie felii si se presara deasupra cu sare si piper. Se dau...
Limba pane
Creierul se curata si se pune la fiert pentru aproximativ zece minute. Se lasa apoi in apa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,...
Creier paneToate legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul, albitura, ardeiul si puiul. Adaugam o cana de...
Pui cu orez si pasta de curryConopida se desface si se opareste in apa fiarta cu sare. Se lasa la racit si intre timp se bate oul, impreuna cu sare, piper...
Conopida pane
Carnea se taie felii subtiri, care apoi se bat cu batatorul. Dupa aceea se sareaza, se dau prin faina si prin albus de ou...
Snitel din carne de vitel
Dupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa...
Creier in sos alb si verdeataEu pregatesc pestele cu o zi inainte. Se curata de intestine si urechi si se spala cu apa rece. Se sterge cu un prosop uscat,...
Peste cu cartofi si rozmarin
Feliile de carne se pun la rumenit in unt fierbinte. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, feliile se scot pe o farfurie....
Escalop dobrogean cu sos de rosii si ciuperci
Ficatul de vitel se taie bucati mici. Se sareaza si se pipereaza dupa care s edau bucatile prin faina. Se asaza apoi intr-un...
Ficat de vitel sote
Burta se spala bine in mai multe ape cu sare. Se pune apoi la fiert in 3 litri de apa, impreuna cu un morcov curatat si taiat...
Tuslama din burta de vitel
Feliile de carne se bat cu batatorul si se frig pe ambele parti in untura fierbinte. Ceapa taiata foarte subtire, se pune, pe...
Biftec ardelenescSe asambleaza sandviciul astfel: se unge o felie de paine cu crema de branza, se pun feliile de sunca si branza telemea si se...
Mega sandviciCartofii se taie bucati potrivite si se pun in apa. Ardeii se taie cuburi si li sescoate nervura din interior. Carnea se taie...
Vita cu ardei bicolor
Carnea se taie in felii subtiri. Acestea se sareaza, se dau prin faina, apoi prin albus de ou batut si pesmet. Se pun la...
Escalop de vitelConopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se taie si carnea...
Mancare de conopidaCarnea se curata, se spala si se pune la fiert, pana incepe sa se desprinda de pe oase. Se scoate, se dezoseaza, iar zeama se...
Ciorba de vacuta cu ardei copti
Macaroanele se pun la fiert. Separat se spala si se pune carnea pe foc impreuna cu ceapa si verdeata tocate marunt. Se fierbe...
Vitel sote cu macaroane
Cotletele se asaza intr-un vas, cu ulei fierbinte. Se lasa la foc mic, la prajit, pe ambele parti.Vinetele se taie felii si...
Cotlet de vitel cu smantana
Ceapa se taie felii subtiri si se pune intr-un vas cu unt fierbinte, pe foc mic, fara a se lasa sa se rumeneasca. Cotlelele...
Cotlet de vitel cu branza rasa
Cotletele se sareaza, se pipereaza, dupa care se dau prin faina si apoi prin untul topit. Dupa aceea se asaza pe gratarul...
Cotlet de vitel la gratar
Carnea de la piept sau pulpe se taie felii groase. Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie felii...
Friptura de vitelArdeii se coc si se curata de coaja, cotoare si seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Se adauga si carnea...
Mancare de ardei coptiDegetele de lup sunt de fapt niste prajiturele aromate delicioase, perfecte pentru petrecerea de Halloween. Fiind delicioase,...
Degete de lup
Se taie carnea bucatele mici, care se rumenesc in 3 linguri ulei, apoi se scot si se pun deoparte. in uleiul care a ramas se...
Mancare de carne cu vinete
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane