Galbenusurile crude se freaca cu zaharul. Se trec intre timp prin sita galbenusurile fierte si se amesteca bine. Se adauga...
Prajitura cu portocale
Se freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se pune cate un galbenus intr-un vas si se freaca bine. Se adauga...
Prajitura cu visine sau caise
Galbenusurile se freaca bine cu faina, vegeta si piperul.Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie impreuna cu...
Rulada cu ciuperci
Untul se freaca cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Se freaca bine si se adauga apoi faina si albusurile batute...
Prajitura cu prune
Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se...
Cornulete
Se amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si...
Cornulete cu susan
Untul se amesteca cu faina si cu zaharul si se framanta bine aluatul. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se intinde o...
Cornulete cu branza de vaci
Smantana se amesteca cu untul si faina. Aluatul rezultat se framanta ceva minute dupa care se pune la frigider pentru...
Cornulete cu smantana
Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...
Cornulete cu marmelada
Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine ca o spuma. Se adauga apoi nuca maruntita si faina in ploaie....
Cornulete cu nuca
Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si...
Cornulete pentru bere
Drojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la...
Cornulete sarateAm facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l...
Muschi de porc cu piure de mazare
Untul se freaca impreuna cu 250 gr zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie....
Prajitura cu nuca si cacao
Faina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...
Saleuri
Faina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...
Saleuri cu cascaval
Se amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o...
Saleuri cu chimen
Margarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a...
Saleuri cu chimenSupa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre...
Supa crema de ceapaA vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care...
Rulada din omleta cu crema de branza
Se amesteca zaharul cu migdalele maruntite si li se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si putina sare. In compozitie se...
Pesmeti cu migdale
Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca bine, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Acesta se aduna ca o minge...
Pesmeti tigarete
Se amesteca faina cu praful de copt, untul, oul, zaharul, laptele si zaharul vanilat. Se framanta aluatul obtinut bine si se...
Pesmeti cu stafide
Faina se amesteca cu untul moale. Se adauga oul, smantana, lamaia, zaharul si zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in...
Pesmeciori
Faina se amesteca impreuna cu migdalele maruntite, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se framanta aluatul bine si se...
Pesmeciori cu migdale
Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus...
Pesmeti pentru ceaiPrajitura cu branza si Fanta este o prajitura indragita de toata lumea. Blatul de cacao, crema de branza si jeleul de...
Prajitura cu branza si FantaMancarea asta se face-n timp dar se face usor si rezultatele fac sa merite asteptarea. Efortul e mic, deci nu trebuie sa va...
Ciolan cu sos cu hrean
Se pun intr-un vas zaharul cu zaharul vanilat si galbenusurile. Se freaca bine compozitia cu o lingura, pana cand incepe sa...
Biscuiti rulati
Faina, zaharul, ouale, impreuna cu amoniacul, untul si latele se amesteca si mai apoi se framanta bine un aluat tare. Se...
Piscoturi de sampanie
Untul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in...
Piscoturi cu stafide
Se amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde...
Piscoturi sarate
Faina se amesteca impreuna cu praful de copt, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, untul moale iar la final ouale. Se...
Piscoturi simple
Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...
Minciunele
Zaharul se amesteca impreuna cu margarina, se adauga ouale, unul cate unul si se freaca bine compozitia. Se adauga apoi faina...
Biscuiti bunicii
Se amesteca faina cu untul moale si zaharul. Se adauga rand pe rand ouale si coaja rasa de la o lamaie. Se framanta aluatul...
Biscuiti stelute
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi nucile taiate in lung, foite subtiri si se amesteca bine...
Biscuiti oltenesti
Faina se amesteca cu untul moale, zaharul, zaharul vanilat, un galbenus si cu coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul...
Biscuiti cu crema de ciocolata
Faina se amesteca cu ouale, zeama si coaja de lamaie, zaharul si cu nuca pisata. Se framanta bine aluatul si se intinde...
Biscuiti
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare...
Biscuiti
Se pun intr-un vas, pe foc mic, mierea cu zaharul si untul. Dupa ce s-au topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se...
Biscuiti cu miere de albine
Se amesteca faina cu untul, zaharul si vanilia. Se framanta bine, apoi se adauha un praf de sare si galbenusurile tari,...
Biscuiti spritatiPentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar...
Prajitura albastra
Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga...
Noduri dorohoiene
Ouale se bat impreuna cu zaharul pentru aproximativ 15 minute, iar dupa aceea se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de...
Biscuiti cu nuca
Se amesteca faina cu margarina, untul, zaharul pudra si oul. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus pana a doua zi. Se...
Biscuiti
Se amesteca bine faina cu zaharul, smantana si untul. Aluatul rezultat se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se ia apoi...
Biscuiti cu smantana
Untul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...
Limbi de pisicaPentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa...
Tagliatelle de casa
Albusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...
BezeleIntr-o cratita punem cativa stropi de ulei. Adaugam ceapa taiata marunt si turnam si o cana de apa calda peste. Lasam sa...
Tocana de pastai si carne de pui
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane