Untul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate...
Sticsuri
Ouale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...
Covrigei cu miere
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...
Gogosele pripite
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...
Prajitura buna
Margarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...
Prajitura cu fructe
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...
Fluturasi
Untul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...
Fursecuri cu glazura
Faina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...
Turleti cu fructe
Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...
Gogosele fara ou
Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanac
Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinte
Se spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Carnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....
Umplutura de carne pentru pateuri
Varza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....
Umplutura de varza pentru pateuri si placinte
Ouale se bat spuma tare cu zaharul si cu zaharul vanilat, se adauga cate putin ulei si faina. Separat, se pune la ars putin...
Fursecuri cu nuci
Albusurile se bat spuma tare, apoi se pun pe foc mic si se bat in continuare, adaugand zaharul putin cate putin. Se adauga...
Fursecuri cu alune
Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Ciresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Galbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...
Umplutura din ciocolata
Branza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Se curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...
Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Se fierb tari, 4 din cele 6 oua. Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se toaca marunt si castraveciorul, la fel si patrunjelul...
Umplutura de oua
Casul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...
Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...
Colacei moldovenesti
Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...
Turte traditionale moldovenestiCu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Invartita moldoveneasca (cu branza)
Albusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...
Umplutura de nuca pentru pasca
Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...
Pasca cu branza de vaci
Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...
Pasca cu smantana
Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel impetit....
Pasca cu cas de oaie
Se pregateste aluatul de pasca. Separat se bat ouale cu zaharul pentru umplutura. Se adauga faina in ploaie, apoi vanilia,...
Pasca cu ciocolata
Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit. Separat, se...
Pasca cu crema de nuca
Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca...
Pasca cu orez
Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de...
Crafle molsovenesti cu dulceata
Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...
Aluat romanesc in foi
Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...
Aluat pentru pateuri
Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...
Aluat pentru pateuri
Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuri
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenesti
Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...
Cozonac neframantat
Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...
Placinte mocanestiSe framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...
Placinta romaneasca cu urda
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...
Placinta turceasca cu dovleac
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...
Aluat pentru strudel
Se framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...
Strudel de visine
Se prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...
Strudel cu branza
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzesc
Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...
Aluat frantuzesc
Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...
Placinta cu mere sau branza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane