Se prepara o coca din faina, drojdie, lapte si unt si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie...
Branzoici cu branza de oaie
Malaiul cernut se pune la oparit in laptele fierbinte, adaugandu-se putina sare si zahar. Dupa ce s-a racit, se adauga...
Malai cu branza de vaci
Untul se pune la incins intr-o tigaie, apoi se adauga cascavalul taiat in cuburi si se lasa la prajit pe ambele parti. Se...
Cascaval cu oua ochiuri la tigaie
Feliile de paine se inmoaie in lapte batut cu doua oua si se asaza apoi intr-un vas alternativ felii de paine cu branza...
Papara de paine cu branza de vaci
Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la...
Budinca de orez cu mere
Galbenusurile se freaca impreuna cu 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi stafidele...
Budinca de lamaie
Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o...
Foi de clatite
Se pregatesc foile de clatite. Separat se face umplutura. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, galbenusurile si stafidele,...
Clatite cu branza de vaciOuale se bat cu zaharul, coaja de lamaie ras, sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza treptat faina si laptele si se...
Clatite cu dulceataSpalam carnea bine, o taiem cubulete si o punem pe foc intr-o cratita cu ulei si putina apa in asa fel incat sa se rumeneasca...
Tochitura
Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se...
Tarte cu ciuperci gratinate
Se pune la fiert grisul in lapte cu zahar si se lasa la racit apoi. Se adauga in el galbusurile fracate cu zahar, unt, coaja...
Budinca de branza de vaci cu stafideMucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa...
Budinca de taitei cu nuciGuacamole este un aperitiv delicios. Aceasta salata se prepara din avocado, ceapa, usturoi si condimente.
Guacamole cu usturoi
Taiteii se fierb in lapte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc pana se...
Budinca de taitei cu dulceata de fructe
Se inmoaie in lapte miezul de paine alba si se stoarce usor. Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile. Se freaca...
Budinca de ciocolata cu sos de vanilie
Laptele impreuna cu zaharul se pun la fiert si se adauga apoi grisul in ploaie. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se...
Budinca de gris cu ciocolata
Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul...
Budinca de gris cu mere
Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu...
Budinca de taitei cu branza
Se curata varza, se spala, se taie in patru si se opareste apoi in apa clocotita cu sare. Se pune la scurs si se taie...
Budinca de taitei cu varza dulce
Se curata dovleceii de coaja si se taie apoi in cuburi mici, dupa care se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10...
Budinca de dovlecei
Se pune ceapa tocata marunt la calit, in uleiul fierbinte. Se adauga dupa 5 minute orezul spalat si se stinge cu apa fiarta....
Budinca de rosii cu orezPrajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de...
Prajitura Tosca
Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...
Sufleu de caise
Se cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...
Sufleu de castane
Cartofii se pun la fiert, dupa care se dau pe o razatoare. Se adauga untul, galbenusurile, smantana si sarea si se amesteca...
Budinca de cartofi
Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza...
Budinca de cartofi cu branza
Se bat ouale impreuna cu laptele si zaharul intr-un vas. Se adauga apoi franzela taiata felii si se lasa la imbibat. Se storc...
Budinca cu franzela
Se bat ouale impreuna cu laptele si se inmoaie feliile de franzela in amestec. Se adauga apoi urda, grisul, sare si se...
Budinca de urda
Budinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...
Budinca de cascaval
Ouale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos alb
Chiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifleSe spala legumele si se curata de coaja. Se pune apa la fiert,. Se adauga in apa fiarta morcovii taiati rondele,...
Supa cu ineluse
Smantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...
Ochiuri cu smantanaSe spala carnea, se taie felii groase de 1cm. Se bat bucatile carne cu ciocanul de snitel, ca sa se subtieze. Dupa ce s-au...
Snitele de porc
Ouale se sparg intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate foarte marunt. Se potrivesc la...
Jumari cu verdeata
Se taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...
Jumari cu slanina afumataIngredientele de mai sus se feliaza/marunteste dupa dorinta si se adauga peste blatul de mai sus in ordinea scrisa. Se pune...
Pizza casei
Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si...
Prajitura cu iaurt
Se fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...
Salata de oua cu maioneza
Ouale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umplute
Ouale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...
Oua umplute cu branza telemea
Ouale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...
Oua umplute cu pasta de ciuperci
Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...
Oua cleioase cu spanac
Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se...
Zacusca de legumeDovleceii se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se presara cu putina sare si se lasa putin sa stea. Ouale se bat...
Dovlecei paneHumus reţetă. Humusul este mai gustos dupa cateva ore dupa ce au fost amestecate ingredientele. Se tine la frigider. Se...
Humus reţetăFasolea se alege si se spala bine bine. Se lasa inainte de preparare in apa 2-3 ore pentru a fierbe mai usor. Ceapa si...
Supa de fasole
Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...
Ghiveci de legume pentru iarna
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...
Visine conservate pentru prajituri
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane