Se amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.
Sos de lamaie pentru salate
Se amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...
Sos marinat pentru legume si fructe
Ceapa se taie fin, nucile sau migdalele se maruntesc, salata se rupe in bucatele mici, iar usturoiul se piseaza marunt. Se...
Salata verde cu nuci
Salata verde se spala bine se scurge de apa si se separa cam 2 frunze de persoana. Restul se taie julien si se pune intr-un...
Salata verde cu porumb si sfecla
Se spala bine salata si spanacul si se rup apoi in bucati mai mici. Se oparesc frunzele, dupa care se lasa la racit. Se pun...
Salata verde egipteana
Pentru aceasta salata se folosesc numai varfuri de loboda alba sau rosie, foarte crude. Loboda se spala bine apoi se pune la...
Salata de loboda cruda
Cu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...
Cornuri cu branza sarata
Se amesteca bine, cu o furculita, maioneza, cu otetul si cu apa minerala. Se potriveste la gust de sare si piper si se serveste.
Sos cu maioneza pentru salate
Se amesteca mustarul impreuna cu otetul si uleiul intr-un vas. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se toarna sosul...
Sos de mustar pentru salate
Se amesteca otetul cu putin ulei si se adauga verdeturile tocate foarte fin. Se potriveste la gust cu sare si piper si se...
Sos vinegreta
Pentru prepararea acestei retete se foloseste spatele de la iepure. Iepurele in aspic este foarte delicios.
Iepure in aspic
Spatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se...
Mancare de iepure cu sos picant
Se prepara baitul si se introduc in el bucatile de iepure. Dupa ce a stat 24 de ore in bait, carnea se scoate si se pune la...
Iepure pregatit saseste
Iepurele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun bucatile la prajit in tigaia cu uleiul incins. Se caleste...
Mancare de iepure cu masline si capere
Carnea, taiata in bucati, se pune la prajit in ulei incins. Se scoate si se pune ceapa tocata marunt, dupa care se adauga din...
Mancare rece de iepure cu masline
Carnea se curata si se taie in bucati medii. Se bat bucatile de carne cu ciocanul de carne, se sareaza, pipereaza si se...
Iepure de casa pane
Frunzele de salata se spala si pe pun rupte, intr-un vas. Se pune la fiert un litru de apa cu o lingura de sare si se...
Salata biblica
Pulpele de iepure se pun in bait. Se scot apoi, se sareaza si se impaneaza cu slanina. Se asaza apoi intr-un vas uns cu unt...
Iepure cu sos
Se jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca sa aiba...
Iepure incolacit
Se caleste ceapa, morcovii, telina, ardeii, carnea. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana fierbe carnea. La mijlocul...
Ciorba de Conopida
Carnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se...
Mancare greceasca de iepure cu masline
Spinarea si pulpele iepurelui se curata, se spala si se impaneaza cu slanina, apoi se sareaza si se pune intr-o tava unsa cu...
Friptura de iepure
Carnea de iepure se da prin masina de tocat impreuna cu carnea de porc. Se adauga in amestec sarea, piperul, condimentele si...
Carnati din carne de iepure si porc
Carnea, data prin masina de tocat, se amesteca impreuna cu aspicul, sarea si piperul. Se pune apoi la foc mic si se lasa sa...
Buseuri de iepure
Carnea se taie in bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata marunt si calita, painea si verdeata. Se...
Chiftelute din carne de iepure
Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...
Coltunasi cu visine
Taiteii se pun la fiert in lapte clocotit cu putina sare, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se tin...
Taitei cu lapte
Se pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt...
Taitei cu pesmet
Ouale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...
Gogosele din aluat
Painea se taie in felii de circa 1 cm grosime. Se curata de coaja feliile si li se da o anumita forma, la alegere. Se inmoaie...
Friganele din paine
Carnea de iepure, cea de porc, precum si sunca se macina. Se sareaza, se pipereaza si se adauga cimbru. Se amesteca apoi cu...
Budinca de iepure
Ceapa tocata marunt se pune la calit in unt fierbinte. Se adauga carnea de iepure si slanina tocata. Se ia de pe foc, se...
Budinca de iepureSe spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de puiSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiSe spala pulpele superioare, se usuca apoi se condimenteaza cu condiment pentru pui. Se incinge gratarul, se pun pulpele pe...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi prajitiUntul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...
Non plus ultra
Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...
Aluat pentru coltunasi
Se prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...
Aluat pentru taitei
Coltunasii cu branza de vaci si smantana sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din...
Macaroane gratinate
Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma....
Galuste din branza de vaci
Se pune malaiul la fiert in apa clocotita si se face o mamaliga mai pripita. Se toarna o parte din ea sub forma de strat...
Mamaliguta cu branza si oua la cuptorSe curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o...
Conopida paneToate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4...
Prajitura cu miereAmestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina....
Pui cu ciuperci in vin albSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de lapte (apa). Se taie fasii sunca (slanina) si se prajeste putin. Se...
Omleta cu sunca
Reţetă de preparare a papanaşilor.Se amesteca branza cu 150 gr faina, galbenusurile, bicarbonatul si sarea. Se adauga la...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina,...
Reţetă de preparare a papanaşilor fiertiSe cresteaza castanele foarte bine. Este foarte important cum sunt crestate deoarece este posibil sa ramana tari. Apoi se...
Castane comestibile la cuptor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane