Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina....
Prajitura evreiasca
Salata de vinete este delicioasa in orice anotimp. Puteti sa o conumati imediat sa sa puneti vinetele la congelator si sa...
Salata de vinete
Mierea se freaca impreuna cu galbenusurile. Se adauga apoi zaharul, albusurile batute spuma tare, amoniacul stins cu zeama de...
Prajitura cu miere
Se freaca spuam untul impreuna cu zaharul si se adauga smantana. Se incorporeaza rand pe rand galbenusurile, apoi fructele...
Prajitura ruseasca
Iaurtul se bate cu galbenusurile. Se freaca separat zaharul cu uleiul, apoi se adauga peste crema. Se cerne faina, se pune...
Prajitura cu iaurt
Laptele se bate impreuna cu uleiul , se adauga putina sare, amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si faina...
Prajitura economica
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...
Savarina din aluat de drojdie
Galbenusurile se freaca spuma cu cinci linguri de zahar, apoi se adauga pesmetul, sare si un plic de zahar vanilat. In...
Savarina cu pesmet
Galbenusurile se bat spuma tare cu o ceasca de apa si zahar. Se toarna apoi faina si sarea si la final, se incorporeaza...
Pandispan cu jumatati de caise
Galbenusurile se bat spuma cu o ceasca de apa rece. Se adauga in amestc zaharul si se bate in continuare. Se toarna apoi...
Pandispan cu jumatati de prune
Se separa galbenusurile si se bat spuma cu un pahar de apa. Se adauga putina sare, un plic de zahar vanilat, faina, iar la...
Pandispan cu visine
Gutuile curatate de seminte si de miezul tare si taiate felii subtiri se pun la inmuiat pe foc mic. Se adauga peste ele...
Pandispan cu gutui
Galbenusurile se bat bine, cu zaharul, Se adauga putina sare, zaharul vanilat si faina proaspat cernuta, in ploaie. Se adauga...
Pandispan cu mere si oua
Galbenusurile se bat spuma cu 6 linguri de apa rece si zaharul. Separat, se bat si albusurule spuma si se adauga peste...
Pandispan cu mere
Albusurile se bat impreuna cu zaharul, spuma tare. Se adauga in compozitie zaharul vanilat, faina, in ploaie si miezul de...
Roseuri cu nuca
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul pudra. Se adauga un plic se zahar vanilat si se omogenizeaza. Se unge o tava...
Bezele
Se bat spuma galbenusurile si albusurile. Cele din urma se bat impreuna cu 100 gr zahar. Restul de zahar se amesteca cu...
Piscoturi de sampanie
Zaharul se amesteca impreuna cu nucile macinate si albusurile, la cald. Dupa ce amestecul s-a racit, se adauga o lingura de...
Fursecuri cu nuci spritate
Albusurile batute spuma tare cu zaharul se amesteca cu un plic de zahar vanilat, un praf de sare, faina in ploaie si nucile...
Fursecuri cu nuci
Frisca se bate impreuna cu zaharul, apoi se adauga faina in ploaie sis e amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma tare...
Fursecuri limbi de pisica
Nu ai nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a prepara aceste delicioase pricomigdale, potrivite si pentru cei mici.
Pricomigdale rapide
Margarina frecata spuma, se amesteca impreuna cu smantana si galbenusurile adaugate pe rand. Se toarna zaharul, coniacul si...
Fursecuri cu nuci
Untul moale, se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, putina sare si rom sau coniac. Se...
Fursecuri cu stafide
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga treptat uleiul, putin sare, rom si la final, faina in ploaie. Se...
Fursecuri
Se freaca galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga albusurile batute spuma, stafidele, nucile tocate, rahatul taiat...
Chec cu stafide si rahat
Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu uleiul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare cu zaharul si...
Chec cu nuca
Mierea se freaca impreuna cu galbenusurile si cu zaharul. Se adauga apoi nucile tocate marunt, stafidele si untul topit....
Chec cu miere si stafide
Oul se freaca impreuna cu zaharul si se toarna apoi treptat uleiul. Se adauga sare, praf de copt, coaja si zeama de la o...
Chec colorat
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul si untul topit. Se toarna laptele cald peste compozitie si se amesteca...
Chec economicSe spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine. Se...
Supa de galusteSe spala ciocanelele,aripile sau pieptul de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si...
Ostropel de puiPerele se taie in doua cu grija in asa fel incat sa taiati si coditele in doua. Casuta samburilor se scoate cu ajutorul...
Tort cu martipan si pere in vin rosuSe amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte...
Briose aperitivSe face un sos din o lingura de mustar Dijon, 1 lingura boia dulce, 1 lingura pasta de hrean, 3 linguri de sos de soia, 2...
Spata de porc cu bacon impletitTortul cu salata de rodie este o reteta potrivita si pentru post daca scoatei branza din compozitie sau o inlocuiti cu tofu....
Tort de salata cu rodieMerele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara,...
Tort cu mereSe amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe...
Cosuletul brutaruluiSe bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se...
Tort cu multa ciocolataSe prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara. Se lasa sa se raceasca si se taie...
Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaieSunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa...
TiropitaCartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb ouale, dupa care se curata de coaja...
Salata orientala
Galbenusurile se freaca impreuna cu untul moale, zaharul si putina sare. Se adauga apoi nucile tocate, rahatul taiat cuburi...
Chec cu nuca si rahat
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se adauga zaharul peste albusuri, apoi faina, rahatul, romul, un pic de...
Chec cu rahat
Margarina se freaca spuma impreuna cu zaharul, si cele 3 galbenusuri. Se adauga zeama de la o lamaie, un praf de sare si...
Chec cu branza
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul tos, apoi se adauga untul si 2 linguri de...
Prajitura Fulger
Se adauga zaharul vanilat si zaharul in laptele fiert. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat separat fiecare. Se...
Prajitura cu crema de lapte
Untul moale se freaca impreuna cu zaharul farin, apoi se adauga smantana, putina sare, un ou intreh si faina. Aluatul obtinut...
Prajitura cu crema de lamaie
Faina se amesteca impreuna cu untul moale, smantana, un ou intreg si un praf de sare. Se face un sirop dintr-un pahar de...
Prajitura cu crema de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane