Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit...
Mancare de pui cu gutuiSe presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.
Cascaval prajitSe taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...
Crutoane de cascavalSe bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...
Crochete de svaiterVarza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru...
Varza calitaSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il...
Tort Hansel si GretelSe fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...
Bulete de cartofi cu pesteOuale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...
Sandviciuri picanteCornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.
Cornuri calde la cuptorAluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...
Branza in aluatSe desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...
Cornuri umpluteSe freaca separat ingredientele foarte bine. Mai intai punem carnea, o treime din unt, putin piper, galbenusurile, mustar,...
Rulada receSe face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...
Cornulete cu suncaFranzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...
Franzelute umpluteSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...
Pateuri de cartofi cu branzaSardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...
Pasta de sardele in sos tomatDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maionezaSe toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...
Aperitiv cu clatite specialeSe fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...
Oua cu ansoaSe curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...
Placinta cu carneSe pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...
Placintele cu branzaSe inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carneCarnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...
Chiftelute din carneSe fierbe o bucata de creier curatat de pielite, apoi, cand este rece, se taie bucatele care se pudreaza cu sare si piper, se...
Bulete de creierSe rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei oale cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi. Se...
Ficatei de pasare in sosSe fierbe sparanghelul cu varfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou. Sosul...
Sparanghel cu sos tartarSe cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinateMaslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...
Pasta de maslineSe freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...
Pasta de sardele cu untSe scoate tonul din cutii, se amesteca cu unt si ulei de masline si se freaca bine cu sare si piper pana se obtine o pasta....
Rosii umplute cu ton in uleiRosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o...
Rosii umplute cu sufleu de cascavalSunca se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase, in asa fel incat sa se poata rula fara sa se rupa. Pe aceste felii...
Rulouri din sunca cu salata de boefSe taie sunca felii potrivit de subtiri. Creierul, dupa ce a fost tinut zece minute in apa rece, se curata de pielite si se...
Rulouri din sunca cu creierSunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se...
Rulouri din sunca cu sfecla si hreanSe curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...
Felii de sunca cu sos de vin si smantanaDaca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Ficat de gasca, ingrasata in aspicCeapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand...
Drob de ciuperciCiupercile spalate si tocate cat mai marunt se pun impreuna cu ceapa si usturoiul tocate intr-o oala cu ulei si se calesc....
Rosii cu ciuperciRosiile proaspete, tari, spalate si scobite se asaza pe un fund sa se scurga. Branza telemea se freaca cu dosul lingurii pana...
Rosii umplute cu branzaSe desface pestele de oase si se pune in jumatate de pahar ulei fierbinte de masline, apoi se sfarama bine cu lingura,...
Rosii umplute cu pasta de pesteSe pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...
Rosii umplute cu batogSe coc vinetele pe flacara de la aragaz, se curata cat sunt fierbinti, se toaca si se lasa putin sa se scurga, apoi se pun...
Rosii umplute cu salata de vineteSe face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...
Ciuperci cu maionezaSe spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si...
Ciuperci delicioaseSe fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul,...
Ciorba de burtaSe pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...
Rulada cu ciuperciCiupercile se spala, se scurg si se calesc in ulei fierbinte. Se adauga zeama de la o lamaie, vinul, coriandrul, sosul de...
Ciuperci a la grecAmestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...
Cornulete Traditionale!Daca nu stii cum se prepara creier in aspic, incearca aceasta reteta. Acest aperitiv este foarte delicios.
Creier in aspicSe amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...
Creier in aluatPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatPlacinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta videoGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios