Se fierb ouale moi aproximativ patru minute. Painea se taie felii subtiri, cascavalul se rade, untul se topeste pe foc....
Oua pe felii de paine prajitaOuale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...
Oua cu sos BechamelSe pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, se adauga laptele treptat, amestecind bine, apoi se pune pe un foc mic...
Sufleu de ouaFierbem grisul cu laptele, se adauga zaharul si vanilia. Cand este gata fiert se amesteca si untul. Se lasa sa se raceasca,...
Sufleu de grisMargarina se taie bucati si se pune la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu...
Prajitura desteaptaSe fierb taiteii on apa clocotita cu sare timp de 15 minute. Se fierb ouale 5 minute ca sa ramana galbenusul cleios. Se...
Oua brasoveneSe fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt...
Oua cu ciuperciSe ia un platou dreptunghiular si pe doua colturi vis-a-vis, in diagonala, se asaza cate cinci sardele in forma de evantai cu...
Oua cu sardeleIntr-o tigaie incinsa se pune untul si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca faina in unt pana se incorporeaza bine,...
Sufleu de suncaPrima data curatam pestele, il spalam si il fierbem. Cand este gata fiert se scoate din apa, se racoreste, apoi se scot...
Sufleu de pesteFierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...
Sufleu de salauAluatul Se prepara un aluat de clatite din alimentele indicate, se lasa sa se odihÂneasca o ora. Se coc 12 clatite de 15...
Sufleu de clatiteSe spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana,...
Sufleu de smantanaMelcii sunt o delicatesa foarte indragita in unele tari, poate ca in Franta au cea mai mare popularitate. Se gasesc gata...
Melci cu unt aromatSe fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...
Oua in sos de smantanaSe fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara sare si...
Oua picante cu hreanFasolea se pune in apa cu o seara inainte. Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii. Se curata ceapa si morcovii, ceapa se...
Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaunFiebem conopida intreaga. Intr-o tigaie punem unt si il lasam pe foc pana se topeste. Se adauga faina si se amesteca bine...
Sufleu de conopidaFrecam bine galbenusuri cu untul, se adauga sunca taiata cubulete mici, smantana, faina si branza rasa. Conopida se fierbe,...
Sufleu dc conopida cu suncaCeapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul. Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei. Cand...
Lasagna cu piept de puiDaca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de...
Sufleu de parmezanSe rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul...
Sufleu de dovleceiDin faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu crevetiIn prima faza radem dovleceii de coaja, apoi ii spalam. Incepem sa ii taiem bucatele si ii punem la inabusit, impreuna cu...
Sufleu de dovlecei cu branza de vaciSufleul de cartofi cu branza este unul dintre cele mai bune aperitive, care se poate servi atat cald cat si rece. Pentru a...
Sufleu de cartofi cu branza sarataSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat, se adauga 50 gr unt, sare, piper. Intr-un vas uns cu unt,...
Oua in cartofiSe fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...
Oua cu sos de ceapaSpalam si fiebem spanacul in apa cu sare. Cand este fiert se scurge, se toaca, se pune in cratita, se amesteca cu unt, cu...
Sufleu de spanacBautura cu ou pentru raceala este un leac din batrani pentru raceala. La ingredientele date se mai pot adauga si mirodenii...
Bautura cu ou pentru racealaSe rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...
Oua cu cascaval la cuptorSe aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...
Oua fierte cu rosiiSe fierb ouale moi, nu se curata de coaja si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prajesc feliile de paine in...
Oua moi cu sosSe infierbanta tare uleiul in tigaie, se apleaca tigaia ca sa vina uleiul intr-o parte, se sparge pe rand cate un ou si se...
Oua prajiteAceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si...
Sufleu de branza telemea si cascavalSe ia un vas incasabil, se unge cu un strat gros de unt si apoi se asaza un strat gros de cascaval ras. Se sparg ouale incet...
Oua milanezeSe fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.
Tartine cu piure de fasole boabeSe pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Tartine oltenestiLimonada cu ou, pe cat de neobisnuit suna este ideala pentru micul dejun. Este hranitor si sanatos. Se bate oul cu zahar, se...
Limonada cu ouSe bat doua oua cu zahar, dupa gust, se adauga coniacul si vinul rosu.
Oua cu vinSe face un aluat din faina, zahar, praf de copt, ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava. Se pun...
Tarta cu pruneDaca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.
Oua in aspicOul crud cu lapte este foarte bun pentru micul dejun. Este o bomba proteica ce te va ajuta sa treci mai usor peste prima...
Ou crud cu lapteAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteSe dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdieSe freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...
Unt cu cascavalSe freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...
Unt picant pentru tartineSe freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.
Unt cu branza de vaci si ceapaSe freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...
Tartine cu unt si tarhonCartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...
Chiftelute gustariUrda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...
Urda cu mararPentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...
Cascaval pane deliciosPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatPlacinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta videoGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios