Amestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...
Cornulete Traditionale!
Daca nu stii cum se prepara creier in aspic, incearca aceasta reteta. Acest aperitiv este foarte delicios.
Creier in aspic
Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...
Creier in aluat
Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul...
Pateu de porc
Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se...
Pateu din ficat de gasca
Pasta de ficat se amesteca cu untul, galbenusurile trecute prin sita, mararul verde tocat marunt, sare si piper.
Pasta de ficat
Aceasta reteta este foarte buna. Daca vrem sa pregatim ficat de gasca in aspic, avem nevoie de 500 gr ficat de gasca si aspic.
Ficat de gasca in aspic
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie...
Clatite cu struguri
Puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati "in ploaie" malaiul amestecat cu gris. Lasati sa...
Budinca de malai cu nucis si stafide
Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un vas cu laptele, buchetul aromat, sare si piper, dupa gust. Bateti cotletele cu...
Cotlete de vitel
Carnea condimentata prajiti-o la gratar. Cand o intoarceti, aruncati pe carbunii incinsi 1 lingura amestec de condimente si...
Vitel cu sos de toamna
Cerneti faina intr-un castron, adaugati pe rand ouale batute, sarea, laptele si uleiul. Amestecati compozitia pana cand...
Clatite cu ciuperci si ceapa rosie
Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina...
Crema de ciuperci cu mazare
Curatati zarzavaturile si ciupercile si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scoateti-le din apa in care au...
Crema de ciuperci cu tarhon
Presarati fileurile de crap cu sare si piper, dupa care treceti-le prin faina. Prajiti-le in 100 ml ulei incins. Dupa ce s-au...
File de crap cu rosii si ciuperci
Fierbeti pastele in apa cu sare, circa 10 minute. Prajiti fileul de cod in 50 ml ulei, la foc mic, circa 20 de minute, apoi...
Cod cu rosii si paste
Curatati vineciorii de frunze si pamant, spalati-i si lasati-i la scurs pe un servet. Prajiti-i intregi in ulei, pe toate...
Bureti cu sos de usturoi
Din ingredientele pentru aluat framantati un aluat si lasati-l la dospit circa 30-40 de minute. Amestecati intr-un castron...
Poale-n brau
Alegeti spanacul, spalati-l si puneti-l la fiert cand apa clocoteste. Prajiti usor faina in unt si stingeti cu apa in care a...
Supa de spanac
Curatati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc bine pe toate partile....
Ficatei de pui cu mere
Spalati graul si puneti-l la fiert cu un pahar de apa, apoi adaugati laptele. Cand e bine fiert si consistent ca cel de...
Turta de grau cu fructe
Curatati pestele, spalati-l si presarati-l cu sare si piper. Prajiti-l in ulei, la foc potrivit spre mic, pana se rumeneste...
Pastrav in sosFoietajul cu ciuperci poate fi facut in diverse combinatii. Daca preferati cascaval in loc de feta sau nu doriti sa folositi...
Foietaj cu ciuperci, feta si rosii
Amestecati pe foc, zaharul cu margarina, cacaua, mierea si esenta de rom. Cand s-a omogenizat compozitia adaugati fulgii de...
Prajitura cu fulgi de orez
Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 l apa cu 1 lingurita sare. Cand incepe sa dea in...
Ciorbita de porc
Rumeniti bucatile de carne in ulei si apoi scoateti-le intr-o tava. In uleiul ramas caliti ceapa taiata marunt. Adaugati...
Pui cu rosii si marar
Amestecati malaiul, faina, sarea, 100 gr zahar si praful de copt. Bateti ouale cu esenta de vanilie, apoi turnati-le peste...
Budinca de malai
Coaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea,...
Chiftele din vinete cu sos de rosii
Curatati merele de coaja, dati-le pe razatoarea mica si amestecati-le bine cu zaharul, margarina, faina, scortisoara, zeama...
Prajitura de post
Portionati rata si puneti-o la fiert. Eliminati spuma. Curatati zarzavatul. Taiati ceapa marunt, gulia si cartofii in...
Ciorba de rata
Rumeniti intr-o oala bucatile de carne, ceapa taiata julienne si morcovii taiati rondele. Dupa ce se soteaza putin, presarati...
Tocana de oaie cu bere
Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in...
Paste cu conopida si ciolan
Frecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit, sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu...
Fursecuri cu nuci
Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...
Bors de conopida
Spalati pieptul de vitel, taiati-l in bucati potrivite si rumeniti-l in unt circa 10 minute, impreuna cu ceapa, tocata...
Piept de vitel cu fasole verde
Amestecati intr-un castron mai mare toate ingredientele si lasati-l la rece o ora. Puneti deoparte un sfert din aluat, restul...
Prajitura cu marmelada
Curatati, spalati si taiati ceapa julienne. Puneti la fiert, in 3 l de apa, 4 cepe, morcovii si radacina de patrunjel,...
Supa de ceapa cu orez
Curatati castravetii si taiati-i in jumatate pe lungime. Cu ajutorul unei linguri scoateti semintele. Fierbeti-i apoi in apa...
Castraveti umpluti
Amestecati ouale, zaharul si sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati faina si untul, la temperatura camerei...
Tarta cu pere si crema
Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si...
Tarta Garfield
Coaceti vanata si apoi curatati-o de coaja. Lasati-o sa se scurga de zeama amara si apoi tocati-o cat mai marunt. Curatati...
Budinca de vinete
Scoateti samburii nectarinelor si puneti fructele intr-o tigaie uscata, la foc potrivit, sa se caleasca. Cand toata zeama pe...
Galuste din nectarine
Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele cu grosimea de 2 cm. Fierbeti-i 3 minute in apa cu sare si apoi...
Dovlecei la cuptor
Curatati sfecla, merele, ceapa si cartofii, taiati-le cubulete si caliti-le intr-o oala, 3-4 minute in ulei. Puneti 3 l de...
Ciorba de sfecla rosie si mere
Se aseaza castravetii bine spalati intr-un borcan de 3 litri, se adauga continutul plicului cu amestecul de condimente....
Muraturi taranesti de vara
Curatati ciupercile, spalati-le si puneti-le la fiert pentru 20 de minute in apa cu ceva sare, apoi scurgeti-le de apa....
Ciuperci marinate cu ardei gras
Bateti ouale cu telul. In alt vas amestecati faina cu laptele, pus treptat, cu romul si la urma cu ouale batute. Cand...
Clatite cu merePavlova cu afine este o prajitura delicioasa de vara. Bezeaua crocanta in exterior si dulce se potriveste de minune cu...
Pavlova cu afine
Prajitura cu prune si nuci este ideala pentru sezonul de toamna. Pentru inceput se aleg prunele, se spala si se taie in...
Prajitura cu prune si nuci
Inmuiati foile de gelatina intr-un vas in care ati pus foarte putina apa rece, cat sa le acopere doar. Fierbeti apa (100ml)...
Gelatina de zmeura
Taiati batonul de vanilie in doua pe lungime si puneti-l in lapte. Fierbeti laptele, adaugand coaja de lamaie si romul....
Lapte de pasare
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc