Urzicile se spala bine, se lasa la scurs si se pun apoi intr-un castron. Se toarna peste ele zeama de lamaie sau otetul...
Salata de urzici crudePlantele de anghinare se spala in apa cu otet, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Se toarna in vasul in care fierb plantele...
Salata de anghinareSe toaca cubulete mici castravetii si se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, si frunzele de menta tocate marunt. Se sareaza...
Salata de castravetiSe amesteca otetul cu uleiul si bulionul sau sucul de rosii. Se adauga sarea, piperul si optional o jumatate lingurita de...
Sos de tomate pentru salateSe amesteca zeama de lamaie cu 2 linguri de ulei si se potriveste la gust de sare. Sosul astfel format se toarna peste salate.
Sos de lamaie pentru salateSe amesteca la rece uleiul cu vinul alb si se adauga piperul, foile de dafin, ghimbirul, rozmarinul si menta. Optional se...
Sos marinat pentru legume si fructeCeapa se taie fin, nucile sau migdalele se maruntesc, salata se rupe in bucatele mici, iar usturoiul se piseaza marunt. Se...
Salata verde cu nuciSalata verde se spala bine se scurge de apa si se separa cam 2 frunze de persoana. Restul se taie julien si se pune intr-un...
Salata verde cu porumb si sfeclaSe spala bine salata si spanacul si se rup apoi in bucati mai mici. Se oparesc frunzele, dupa care se lasa la racit. Se pun...
Salata verde egipteanaPentru aceasta salata se folosesc numai varfuri de loboda alba sau rosie, foarte crude. Loboda se spala bine apoi se pune la...
Salata de loboda crudaCu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...
Cornuri cu branza sarataSe amesteca bine, cu o furculita, maioneza, cu otetul si cu apa minerala. Se potriveste la gust de sare si piper si se serveste.
Sos cu maioneza pentru salateSe amesteca mustarul impreuna cu otetul si uleiul intr-un vas. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se toarna sosul...
Sos de mustar pentru salateSe amesteca otetul cu putin ulei si se adauga verdeturile tocate foarte fin. Se potriveste la gust cu sare si piper si se...
Sos vinegretaPentru prepararea acestei retete se foloseste spatele de la iepure. Iepurele in aspic este foarte delicios.
Iepure in aspicSpatele de iepure impreuna cu pulpele de iepure, se curata bine de pielite si se tin in vin aproximativ 12 ore. Apoi se...
Mancare de iepure cu sos picantSe prepara baitul si se introduc in el bucatile de iepure. Dupa ce a stat 24 de ore in bait, carnea se scoate si se pune la...
Iepure pregatit sasesteIepurele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun bucatile la prajit in tigaia cu uleiul incins. Se caleste...
Mancare de iepure cu masline si capereCarnea, taiata in bucati, se pune la prajit in ulei incins. Se scoate si se pune ceapa tocata marunt, dupa care se adauga din...
Mancare rece de iepure cu maslineCarnea se curata si se taie in bucati medii. Se bat bucatile de carne cu ciocanul de carne, se sareaza, pipereaza si se...
Iepure de casa paneFrunzele de salata se spala si pe pun rupte, intr-un vas. Se pune la fiert un litru de apa cu o lingura de sare si se...
Salata biblicaPulpele de iepure se pun in bait. Se scot apoi, se sareaza si se impaneaza cu slanina. Se asaza apoi intr-un vas uns cu unt...
Iepure cu sosSe jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca sa aiba...
Iepure incolacitSe caleste ceapa, morcovii, telina, ardeii, carnea. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana fierbe carnea. La mijlocul...
Ciorba de ConopidaCarnea se taie in bucati si se pune Ia prajit in ulei incins. Apoi se scot si se pun intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se...
Mancare greceasca de iepure cu maslineSpinarea si pulpele iepurelui se curata, se spala si se impaneaza cu slanina, apoi se sareaza si se pune intr-o tava unsa cu...
Friptura de iepureCarnea de iepure se da prin masina de tocat impreuna cu carnea de porc. Se adauga in amestec sarea, piperul, condimentele si...
Carnati din carne de iepure si porcCarnea, data prin masina de tocat, se amesteca impreuna cu aspicul, sarea si piperul. Se pune apoi la foc mic si se lasa sa...
Buseuri de iepureCarnea se taie in bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata marunt si calita, painea si verdeata. Se...
Chiftelute din carne de iepureDin faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...
Coltunasi cu visineTaiteii se pun la fiert in lapte clocotit cu putina sare, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se tin...
Taitei cu lapteSe pun taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa calda. Se pun apoi intr-un alt...
Taitei cu pesmetOuale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...
Gogosele din aluatPainea se taie in felii de circa 1 cm grosime. Se curata de coaja feliile si li se da o anumita forma, la alegere. Se inmoaie...
Friganele din paineCarnea de iepure, cea de porc, precum si sunca se macina. Se sareaza, se pipereaza si se adauga cimbru. Se amesteca apoi cu...
Budinca de iepureCeapa tocata marunt se pune la calit in unt fierbinte. Se adauga carnea de iepure si slanina tocata. Se ia de pe foc, se...
Budinca de iepureSe spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de puiSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiSe spala pulpele superioare, se usuca apoi se condimenteaza cu condiment pentru pui. Se incinge gratarul, se pun pulpele pe...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi prajitiUntul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...
Non plus ultraFaina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...
Aluat pentru coltunasiSe prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...
Aluat pentru taiteiColtunasii cu branza de vaci si smantana sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Coltunasi cu branza de vaci si smantanaMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din...
Macaroane gratinateGalbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma....
Galuste din branza de vaciSe pune malaiul la fiert in apa clocotita si se face o mamaliga mai pripita. Se toarna o parte din ea sub forma de strat...
Mamaliguta cu branza si oua la cuptorSe curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o...
Conopida paneToate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4...
Prajitura cu miereAmestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina....
Pui cu ciuperci in vin albSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de lapte (apa). Se taie fasii sunca (slanina) si se prajeste putin. Se...
Omleta cu suncaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios