Ardeii kapia umpluti cu branza sunt aperitive rapide si gustoase. Se curata ardeii de cotor, se umplu cu pasta din branza,...
Ardei kapia umpluti cu branza
Checul aperitiv cu sunca si zarzavaturi este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv....
Chec aperitiv cu sunca si zarzavaturiChecul aperitiv cu sunca si cascaval este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv. Se bat...
Chec aperitiv cu sunca si cascaval
Corabioarele de ou pe sos de smantana sunt aperitive simple si decorative. Tocam verdeturile, le condimentam, le amestecam cu...
Corabioare de ou pe sos de smantana
Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa...
Cvas cu stafide
Pentru prepararea suncii se scoate frumos pulpa, fara sa se rupa carnea si se taie cate putin din margini ca sa capete forma...
Prepararea suncii
Pentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...
Paine cu lapte delicioasa
Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...
Paine cu cartofi traditionala
Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...
Chifle cu lapteCiorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceste retete de ciorba trebuie sa folositi 1...
Ciorba de dovlecei cu smantanaChiftelutele cu dovlecei, vinete si ton sunt delicioase si usor de preparat. Puteti folosi ton din conserva, insa de...
Chiftelute cu dovlecei, vinete si ton
Pentru vinul fiert cu scortisoara si coaja de lamaie se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau...
Vin fiert cu scortisoara si coaja de lamaie
Pentru sodou simplu cu lapte se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema...
Sodou simplu cu lapte
Pentru limonada se pune zaharul intr-un vas foarte curat. Se toarna apa rece deasupra, amestecand pana se dizolva zaharul. Se...
Limonada simplaBrownie Cheesecake este o reteta deosebita de cheesecake pe care o puteti face cu orice ocazie.
Brownie CheesecakeGombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.
Gomboti cu prune si pesmet
Pentru visinata simpla se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale...
Visinata simpla
Siropul de zmeura este foarte bun si se pregateste foarte usor. Aveti nevoie de 1 l zeama de zmeura, zahar si zeama de lamaie.
Sirop de zmeura cu lamaie
Siropul de coacaze se face la fel ca siropul de fragi, adaugand la 1 l de zeama, 1,500 kg de zahar si 1 lingurita zeama de...
Sirop de coacaze
Pentru siropul de visine se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Cand visinile au...
Sirop de visine simplu
Pentru lichiorul de portocale intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati...
Lichior de portocale cu lamaie
Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePentru lichiorul de anason cu scortisoara si coriandru se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte...
Lichior de anason cu scortisoara si coriandru
Pentru lichiorul de cassis se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se...
Lichior de cassis
Pentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...
Serbet de visine simplu
Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...
Serbet de lamaie cu vanilieSerbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...
Serbet de ciocolata cu vanilie
Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...
Serbet de zahar ars simpluPentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...
Serbet de cafea
Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.
Peltea de zmeura simpla
Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...
Peltea de mere
Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...
Peltea de gutui simpla
Pentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...
Serbet de capsuni
Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....
Serbet de zmeura
Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...
Serbet de trandafirPentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...
Dulceata de caise coapte cu lamaie
Dulceata de prune verzi este foarte buna si se face la fel ca si dulceata de caise verzi. Veti avea nevoie de prune verzi,...
Dulceata de prune verzi
Pentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...
Dulceata delicioasa de gutui
Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...
Dulceata delicioasa de portocaleBudinca cu Viermi pentru Halloween este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie doar sa pregatiti...
Budinca cu Viermi pentru Halloween
Pentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...
Dulceata de cirese albe cu vanilieDulceata de cirese amare se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de cirese fara samburi, zahar, vanilie si...
Dulceata delicioasa de cirese amare
Dulceata aromata de visine se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de visine, zahar, vanilie si zeama de lamaie.
Dulceata aromata de visine
Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se...
Dulceata de caise verzi cu lamaie
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala...
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...
Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)Dulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...
Dulceata delicioasa de fragi
Dulceata de zmeura se face la fel cu cea de fragi. Este foarte buna si usor de preparat. Veti avea nevoie de zmeura, zahar,...
Dulceata aromata de zmeura
Dulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de mure
Pentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...
Dulceata delicioasa de trandafir
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc