Se curata cartofii, se spala, se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se pune ulei intr-o cratita in care...
Cartofi cu patrunjelOrezul se prajeste in ulei, se condimenteaza cu sare, curry, ceapa intreaga si stafidele. Se stinge cu 80 ml apa, se amesteca...
Orez cu stafide si curryCuratam merele, le scoatem samburii si le taiem cubulete, de marimea unei nuci. Topim untul in ulei si calim in el ceapa...
Supa crema cu cascaval marmoratCalim in ulei ceapa taiata marunt. Luam deoparte de pe aragaz, presaram boiaua de ardei, amestecam bine si dupa ce punem...
Supa de vitaPastele se fierb in apa sarata in care se adauga ulei, curcuma, se strecoara si se scurg. Ceapa taiata marunt se prajeste in...
Paste cu cascaval si verdeturiBatem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de...
Cozonac la metruOuale se bat bine impreuna cu cele 10 linguri de zahar. Se adauga 10 linguri ulei se amesteca in continuu apoi se adauga...
Chec economicCeapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apa si se lasa sa fiarba...
Ceapa gratinataAm framantat bine si la final am uns coca cu 2 linguri de ulei, apoi am lasat aluatul la dospit. Am intins 2 foi si le-am pus...
Placinta cu afineSe fierbe costita, apoi se taie cubulete, care se rumenesc in putin ulei, si se amesteca apoi cu urzicile fierte, pasirate...
Mancare de urzici cu costitaSe spala bine spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt si calita in ulei incins, ouale,...
Drob de spanacUrzicile se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert, si strecoara si se toaca marunt. Se pun din nou pe foc, si...
Mancare de urziciCarnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se...
Rosii cu carne de vitaPastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Se prepara tocanita: ceapa marunt taiata se caleste in ulei de...
Spaghete cu tocanita de ciuperci si vineteCeapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga...
Spaghete bolognezeSe taie carnea cubulete, se curata ceapa, se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonSe toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....
Supa de dovleac de coptPiperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carneCuratam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...
Cartofi cu ouaSe curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....
Muschiulet in foi de placintaSe taie un capacel fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mic circa 20 de...
Mancare cu rosiiSe taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste...
Rosii umplute cu orezOrezul se caleste in ulei incins, se toarna, treptat, supa si se lasa sa fiarba inabusit. Eventual, se mai adauga putina apa...
Rosii cu orezSe curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...
Rasol de prazPunem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campieCarnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...
Supa de potroaceSe taie vinetele felii sau rondele, se sareaza si se lasa sa se scurga bine. Se trec, apoi, prin faina, ou si pesmet si se...
Vinete prajiteVinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca...
Musaca de vineteSe caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...
Supa de ciuperciTaiem zarzavaturile rondele, usturoiul se rade. Se pune ulei in oala si se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se presara...
Ciorba de perisoareRondelele de vinete la cuptor sunt o mancare delicioasa pentru care aveti nevoie de 3 vinete, telina, faina, cascaval, ulei,...
Rondele de vinete la cuptorVinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care...
Vinete provensaleIn amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnatiTaie vinetele in patru, pe lungime, si se fierb. Se strecoara si se lasa pe o placa de lemn sa se scurga. Intre timp, se...
Vinete impanateTaiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taiteiTaiem costita felii groase de 1 cm, care se rumenesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. in acelasi vas se calesJ...
Legume cu costita afumataCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, taiati felii subtiri, si, dupa zece minute, rosi-...
Legume ghiveciCarnea, taiata cubulete, se caleste in ulei, apoi se adauga apa si se lasa la fiert. Separat, se curata si se taie...
Rasol de legumeSe calesc in putin ulei ardeii si ceapa, rosiile, decojite, curatate de seminte si taiate marunt, ardeiul iute si usturoiul...
Ghiveci de legume cu carneSe taie ardeii in jumatate, se inlatura cotorul si semintele, apoi se taie felii subtiri. Se caleste ceapa tocata marunt in 4...
Mancare de dovleceiTaiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonDovleceii se curata, se spala, se scobesc cu o lingura si se pun la cuptor intr-un vas in care s-au turnat 50 ml ulei si...
Dovlecei umplutiTocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de coptSe curata dovleceii de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Se aseaza feliile intr-un vas termorezistent si se...
Dovlecei cu cascavalDovleceii se curata de coaja, dupa care se taie in doua, pe lungime. Se curata de seminte, iar miezul se pune deoparte....
Dovlecei cu cascaval si orezCiupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantanaAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescArdeii se curata de cotor si seminte, dupa care se taie felii subtiri. Apoi, impreuna cu ceapa tocata marunt, se inabusa in...
Gustare de ardeiCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa...
Pilaf de ardeiCarnea se taie felii si se inabusa in putin ulei, turnand din cand in cand, putina apa. Se adauga ceapa tocata marunt. Se...
Mancare de ardei coptiCarnea si ceapa se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, orezul, patrunjelul tocat, cimbrul, sare...
Ardei umpluti cu orez (dietetici)