Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se...
Telina a la grecSe pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofiSe caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...
Umplutura de ciuperciSe scobesc rosiile, se sareaza si se lasa la scurs. Maioneaza se prepara dintr-un galbenus si putin ulei. Se pune conopida la...
Rosii umplute cu conopida si maionezaSe curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...
Ciuperci a la grecSe spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...
Tartine cu sote de ciuperciSe pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calitaSe framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branzaCeapa si usturoiul se calesc in ulei incins pentru cateva minute. Se adauga morcovul, telina, costita si se prajesc 5 minute...
Spaghete cu sos bolognezSe mixeaza patrunjelul, cu usturoiul, mugurii de brad, cascavalul si 3 linguri ulei. Se adauga sare si piper, apoi se...
Paste cu sos pestoSe curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o...
Vinete cu sosSparanghelul se fierbe. Galbenusurile fierte tari se dau printr-o sita, iar albusurile se toaca marunt. Se prepara un sos...
Sparanghel mimozaCartofii se curata si se rad, apoi se scurg intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si cascavalul. Separat se pune la...
Turtite de cartofi condimentateFeniculul se taie pe lungime, apoise unge cu putin ulei si cu usturoiul pisat. Se tine pe grila aragazului 6-8 minute....
Salata de cartofi cu feniculVinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul...
Musaca de vinete si fasoleLegumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei...
Cobbler din legumeRosiile se scobesc in interior. Se cales ceapa si ardei maruntiti in ulei incins, apoi se adauga orezul si se inabusa pana...
Rosii umpluteSe pun la calit ceapa si ardeiul maruntite, in ulei incins, timp de 5 minute. se adauga dovleceii taiati felii, jumatate din...
Ghiveci de legumeCartofii se curata si se taie apoi in sferturi. Se presara cu sare si ulei si se tin in cuptor 10 minute. Se adauga dovleceii...
Mancare de legume cu branza la cuptorCartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc...
Turte de cartofi cu ou si baconPaine se taie felii de 1,5 cm grosime si apoi se prajeste. Se freaca pe o parte cu usturoi si se stropeste cu o lingura de...
Bruschette cu vineteCeapa impreuna cu usturoiul se calesc in putin ulei timp de 2 minute. Se adauga dovleceii rasi si ardeiul taiat fasii subtiri...
Omleta cu ardei si dovleceiSe caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovleceii taiati felii subtiri si se tin la calit pana se inmoaie. Separat, se...
Omleta mediteraneeanaCartofii taiati cubulete se prajesc in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele,...
Omleta cu legumeRosiile se curata de pielite apoi se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei si se adauga usturoiul strivit. Se...
Omleta in spiralaOuale fierte tari se taie felii. Se pregateste un sos din mustar amestecat cu galbenusurile, zeama de lamaie si ulei. Pe un...
Oua cu sos de mustarSe prajeste in ulei kaizerul afumat. Separat, se bat ouale impreuna cu sarea, piperul si patrunjelul tocat si se toarna peste...
Omleta de PragaArdeii se pun la copt, apoi dupa ce s-au racit, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasii si se calesc in putin...
Omleta cu ardeiIntr-o tava se pun ardeii si dovleceii taiati fasii, se adauga 2 linguri de ulei si se lasa la cuptor, 30 de minute. Painea...
Paine prajita cu sunca si legumeGalbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si...
Tort Om de zapadaCeapa se taie rondele si se caleste in ulei impreuna cu curry-ul. Se adauga apoi ceapa verde maruntita, prazul feliat, sucul...
Mancare de creveti cu curryCarne se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa tocata si calita in ulei. Se adauga orez, albusurile, patrunjelul...
Ciorba de dovleceiSe bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu...
Tavalita colorataRidichile se curata de coaja, apois e taie felii si se sareaza. Se stropesc cu ulei si zeama de lamaie si se amesteca.
Salata de ridichi negreSe zdrobeste branza cu o furculita si se amesteca cu maioneza si pasta de rosii. Se amesteca putin otet, cu apa, se adauga...
Salata de telina cu pasta de rosiiSe coc ardeii, apoi se lasa la racit si se curata de pielita si samburi. Se pun intr-un castron si se sareaza, se stropesc cu...
Salata de ardei cu usturoiCreierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...
Tartine cu creierSe taie legumele si se pun intr-o tava, iar deasupra se presara putin ulei de masline. Separat, se acopera puiul cu mustar cu...
Pui la cuptor cu mustar iuteSe pun la calit, in ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi ardeiul iute tocat, ghimbirul, coriandrul si...
Sos curryCeapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapaPainea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...
Bagheta cu usturoiMarginile de cotlet se taie bucati si se pun la calit in ulei. Se adauga putina zeama de carne, apoi se lasa la fiert, se...
Sos vanatorescSe toaca marunt ouale fierte tari, apoi se adauga peste ele ulei, mustar, otetul, verdeata tocata marunt si piperul. Se...
Sos vinegretaPorumbeii se taie pe lung si se bat cu batatorul de carne, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pun la calit in unt topit,...
Porumbei la gratar cu sos albSe taie fileuri din pulpa de urs si se bat cu ciocanul. Se sareaza, se pipereaza si se dau prin faina. Se pun la prajit apoi...
Escalop din carne de ursRatele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza. Din vin, apa, ceapa, morcovul feliat, boabele de piper, enibahar,...
Mancarea de rataCarnea se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga ceapa prajita putin in ulei, painea muiata in apa rece si...
Muschi tocat din carne de cerbSe taie bucati carnea si se pune la inabusit cu apa si putina untura sau ulei. Se taie cuburi legumele si se pun la calit in...
Carne de cerb cu legumeFaina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de...
Fursecuri glazurate