Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolSe face o omleta simpla peste care se presara gaturi de raci fierti si curatati. Se ruleaza, se pune pe farfurie, iar pe...
Omleta cu raci sau cu langustaSe iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in...
Omleta cu peste si sos de untZarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l...
Ciorba cu perisoare de pesteSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe amesteca piureul cu frisca batuta in prealabil si se intinde amestecul peste foile taiate de blat.
Tort "in viteza"Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de pesteSe face o pasta de sardele frecate cu unt, se intinde pe felii subtiri de franzela, iar deasupra se asaza o felie subtire de...
Sandvisuri cu sardele si tomateSe splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva...
Mincare la ceaunIngredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumatDupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga...
Prajitura cu mere si bezeaSe amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...
Aluat din unt si smantanaSe amesteca toate condimentele, se freaca pieptul cu ele si se lasa peste noapte la marinat. Uleiul se infierbanta in vasul...
Cubulete de pui marinateSe curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat....
Peste la sareSe taie cartofii felii subtiri, se sareaza si se dau la cuptorul cu microunde pentru 15 minute. Se scot cartofii si se pun...
Gustare rapidaPestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine sarea, toate...
Cubulete de peste prajitPestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate...
Cubulete de peste dulci acrisoareSe toarna apa fierbinte peste condimente si ceaiul. Se lasa cinci minute. Se pun citeva migdale in cana si se toarna deasupra...
Ceai KashmirSe pregateste orezul ca pt pilaf: la o cana de orez se pun 2 cani de apa. Se pune orezul cu apa intr-o oala, peste care se...
Rizzotto cu puiSe prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa...
Mazare scazutaSe taie varza marunt. Se face maioneza dintr-un ou si se toarna peste varza cruda. Se adauga condimentele.
Salata de varza rapidaHreanul se da pe razatoarea mare, se pune in borcan, se preseaza si se adauga peste el otet, in care s-a pus un praf de sare....
Hrean in otetCeapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...
Bors ardelenescIn uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa...
Zacusca cu pesteSe curata si se scobesc rosiile. Se face o umplutura din peste amestecat cu ceapa si verdeata taiate marunt, oul fiert tare...
Rosii umplute cu pesteSe curata varza, se spala bine, se desfac foile si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se pun apoi foile una peste alta, se...
Varza dulce cu rosii si smintinaFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...
Rosii umplute cu pestePestele se taie in bucati mici si se lasa la scurs 10 minute. Se prajeste ceapa in uleiul incins, se adauga menta si...
Peste cu spanacDovleceii se curata de coaja, se spala dupa care se taie rondele de cca.1/2cm. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa...
Dovlecei paneSe pune pestele la desarat din ajun, intr-un vas mare. Se fierbe in apa ceapa, morcovul, foaia de dafin si pestele. Cind...
Peste sarat cu mirodenii si sosSe toarna laptele cald peste galbenusurile amestecate cu 350 gr. zahar. Se pune cratita pe baia de apa ca sa se lege...
Inghetata de zahar arsSe bat bine bucatile de piept de pui dezosat si se condimenteaza cu multa vegeta. Peste fiecare bucata se pune cate un...
Cordon haiducescFileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune...
Ton (macrou) in sos de iaurt picantPestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii...
Peste cu ciuperciPastele fainoase se fierb "al dente", se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus. Se pune la...
Salata de paste fainoaseSe taie fiecare leguma, se amesteca intr-un castron, se pune uleiul, sarea si la sfirsit se rade brinza peste salata.
CurcubeuSe pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa...
Fursecuri cu miere, lamiie si migdalePieptul de curcan se taie in doua parti egale, se bate cu ciocanul de snitele si se asaza peste ele legumele taiate impreuna...
Curcan umplut cu legumeSe curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind...
Peste cu usturoi si lamiieIntr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos RemouladeSe unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de...
Budinca de peste cu smintina si cascavalSe caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta...
Budinca de varza acra cu pesteAlbusele se bat tare cu zaharul, sucul de lamaie si apoi se adauga pireul de castane si alunele tocate. Se lasa compozitia la...
Prajiturele cu castaneSe prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se asaza intr-o farfurie adinca sau intr-un castron. Se...
Peste grecescFeliile de carne batute se tin in lapte 1 ora. Se asaza apoi o felie de sunca peste o felie de snitel, se sareaza, se...
Snitel cu sote de legumeAluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdaleSe freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt,...
Tort de brinza si friscaFileurile de peste se spala si se impaneaza cu sardelele. Se amesteca ceapa tocata cu usturoiul maruntit, zeama de lamiie,...
Peste cu sos tomat si vinetePentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort,...
Tort de inghetata cu zmeuraPiscoturile se macina si se amesteca cu untul topit si racorit. Se pun in forma de tort peste celofan si se pun la frigider...
Tort cu afine si iaurt