Se pune intr-un vas frisca lichida se adauga tableta de basil se lasa sa fiarba 7 min. Sosul se toarna peste paste si se...
Pasta cu sos de friscaSe scurg mandarinele si se taie cuburi. Porumbul se scurge de zeama. Pestele se scoate din conserva si se pune pe o hirtie...
Salata speciala cu pesteSe curata ciupercile si se scot cotoarele. Se asaza intr-un graten. Se presara deasupra fiecareia cascaval ras, peste care se...
Ciuperci umplute la cuptorResturile de carne se curata de grasime si de piele; la peste se scot oasele. Se taie bucatele mici, se amesteca cu putin...
Oua italienestiFrunzele se spala si se pun pe un platou. Rosiile se taie jumatati si se pun peste frunze. Carnea se taie fisii, se tavaleste...
Piept de pui cu frunze de salataCrapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt,...
Crap umplut cu ciuperci si orezSe pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...
Supa de rosii cu castravetiCepele se toaca si se calesc in unt, se adauga spanacul, sare, piper, nucsoara. Se toarna si smintina. O portocala se stoarce...
Rulouri cu pestePieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...
Piept de curcan cu sos tartarMerele se decojesc si se taie in cubulete. Se pun peste ele lamiie sa nu se innegreasca. Telina se taie in straifuri de...
Salata WaldorffSe spala bine pulpele, se pun intr-un vas termorezistent. Se toarna continutul unei cutii de bere sau echivalentul ditr-o...
Pui in sos de bereSe rumenesc bucatile de peste in unt, cu ceapa taiata felii. Se toarna smintina deasupra, amestecata cu pasta de ardei. Se...
Peste cu sos de smintinaSe taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte...
Sufleu de piineSe curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de pesteSe scoate pestele din cutie, se scurge sosul, iar carnea se taie bucatele. Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie felii....
Budinca de pesteTaiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...
Omleta cu taiteiSe desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintinaSe pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper si zeama de la jumatate...
Pasta de pesteSe fierb ouale tari. Pe un platou oval (nu foarte plat) se asaza un strat de salata, spalata si taiata fideluta in prealabil,...
Salata fina de varaSe scurge conserva de peste si se aleg oasele mai mari (sau se folosesc fileuri). Se marunteste pestele bine cu furculita. Se...
Salata cu peste si acrituriSe fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare...
Peste la cuptor pe taieteiSe amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din...
Peste TeriyakiSe taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cit mai mult....
Zacusca de peste cu arpagicPrunele si smochinele se lasa sa se moaie peste noapte in apa, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu stafidele si...
Crema din fructe de iarnaSe ia piept de pui si un pachet de crenvursti. Peste o folie de aluminiu sau staniol se pune o bucata de piept si un...
Rulouri din piept de puiSe curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de...
Pulpa de berbec inabusitaSe scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperciSe pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet...
Ceai cu miere si cu mirodeniiPestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de pesteSe prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru pesteSe caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legumePe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...
Croque MonsieurSe freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...
Tort biscuitBiscuitii se sfarima,intr-un castron, peste care se toarna un sirop nu prea fierbinte, preparat din apa si 3linguri de zahar....
Tort de biscuiti cu friscaPrazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...
Praz cu orez si maslinePestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...
Bors cu perisoare de pestePestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...
Zacusca de pestePestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...
Stufat de pesteSe fierbe apa cu sare si se arunca peste piscatori. Se lasa sa se raceasca apa ( se lasa de pe o zi pe alta ). A doua zi se...
Ardei piscatori bulgarestiMaioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...
Salata de peste afumat cu cartofiSe taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul...
Compot dietetic de capsuniSe pune cuptorul la 200 grade C. Biscuitii se farima, fin. Se adauga zaharul. Untul/margarina se topeste si se toarna peste...
Tarta de ciocolataTonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....
Salata de ton cu ceapaCarnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau...
Pui cu sos soiaDupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasareSe oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosiiSe incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...
Sos alb pentru salata orientalaSe taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinzaSe taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareascaSe taie ceapa marunt, se prajeste, se pun ciupercile taiate peste ceapa, la care se adauga putina vegeta, sare, piper,...
Ciuperci cu sos de smintina si mirodenii