Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15...
PILAF INDONEZIANPestele ton se scoate din cutie si se stoarce de sucul propriu, se pune peste zeama de la o jumatate de lamaie, putina sare,...
Salata de tonCapetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...
Bors pescarescImparte aluatul in doua parti egale. Unge o tava cu ulei de masline si intinde o prima foaie de aluat. Intre timp incinge...
PLACINTA CU PESTE,CREVETI SI SPANACSe spala salata verde si se toarce bine. Rosiile, mozzarella si branza se taie in forma dorita, apoi se pun peste salata...
Salata cu peste la conservaTagliatii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Sunca se feliaza subtire si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie se topeste...
TAGLIATII AI PROSCIUTTOCarnea de vita se taie julienne si se pune la prajit in ulei incins. Ciupercile se taie felii si se pun peste carne. Se...
Muschi StroganoffSe separa apoi cele 7 oua si se bate albusele spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare apoi se toarna...
Prajitura cu crema cappuccino si friscaSe spala pestele, se taie bucati se pune intr-o tava unsa cu ulei cartofi taiati rotund, morcov, ceapa si dupa aceea pe...
Peste la cuptorSe curata dovleceii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se pune otetul peste ei si se lasa 3-4 ore. Apoi sescurg de...
Compot de dovleceiSe caleste ceapa. Separat se calesc ciupercile in unt, care se adauga apoi peste ceapa calita. Tot acolo se adauga sunca...
clatite umplute cu ciuperci si sunca la cuptorSe curata cartofii, se taie jumatati si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, se curata pestele de oase si piele si se...
Salata cu peste afumatSe pune fasolea in apa clocotita si se lasa 10 min. Se strecoara, se trece prin jet de apa rece si se pune intr-un bol....
Salata de fasole cu coriandruSe spala varza, se toaca fideluta si se pune in cratita incinsa, dupa ce s-a topit untura si s-a rumenit ceapa. Se pune peste...
Varza calita cu carnati la folieSe face un orez cu lapte aromat cu vanilie. Dupa ce s-a racit putin se imparte in boluri mici sau farfurioare mai adanci....
Orez cu lapte cu crema de vanilie si ananasSe spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta...
Vinete cu usturoi marinateSe pune iaurtul la scurs in tifon (mai multe straturi) dar se poate sari peste aceasta etapa daca iaurtul este consistent....
Tzatziki deliciosAluatul: se amesteca uleiul, ouale, apa si o lingurita de sare peste care se pune faina amestecand pana cand se obtine un...
Placinta MariuseascaSe taie carnea in portii Se amesteca bine de tot soia,vin,miere,thymin,rozmarin. Se adauga restul de legume, se amesteca . Se...
Friptura de vitel cu vinFoetajul se taie patrate mai mari. Se pun pe diagonala bucatile de sunca peste se pun cubulete de rosii apoi se condimenteaza...
Foetaj picantMerele se curata, apoi se dau pe razatoarea mare, dupa care se pot presara peste mere zahar (daca merele sunt acrisoare) si...
Prajitura cu meretoate ingredientele de mai sus se mixeaza,se pun intr-o supiera iar peste se presara cateva bucatele de jambon.
Supa de pepene galbenSe curata ardeii si se golesc de samburi. Pestele se taie bucatele. Se face un sos bechamel din unt si faina care se stinge...
Ardei umpluti cu pesteFileul din piept de pui se unge cu mustar, peste care se intinde apoi cu un cutit un triunghi de branza topita.Deasupra se...
Rulou de puiAmesteci margarina cu zaharul si galbenusurile pana obtii o crema pe care o pui peste faina. Adaugi si praful de copt,...
Prajitura cu piersici si bezeaSe sparg ouale, se adauga faina si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza. Untul topit se varsa peste aluat. Se amesteca...
Aluat pentru gofreSe condimenteaza carnea si se pune la facut in ulei timp de 15 minute in vasul acoperit. Se intoarce pe partea cealalta si se...
Cotlet de porcSe spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...
Ciorba de gaina in oala sub presiuneLa un litru de apa se adauga o lingura de sare si amestecul de condimente( dupa preferinte)-se fierb 2 clocote; se toarna...
Amestec de muraturiSe spala bine pestele si se sterge cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza dupa preferinta si se stropeste bine cu zeama de...
Peste la cuptorSe bat ouale cu zahar dupa gust, pana ce spuma se intareste astfel incat daca intoarceti castronul aceasta nu cade. In tava...
Tort de bezea cu bananeSe potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varzaSe toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut...
Peste pe legumeSe fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picantPestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu untul, mustarul, sfecla rosie fiarta, data pe...
Salata de peste cu sfecla rosieSe aleg ardei grasi cat mai netezi. Se coc pe aragaz, cu grija ca sa nu se arda. Se pun intr-o cratita, unii peste altii, cu...
Salata de ardei coptiSe bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri...
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nucaSe taie aripile in 1/2 si se prajesc. Se prepara un sos din restul ingredientelor, ce se va fierbe cateva minute. Se...
Aripi de pui cu sos de hreanSe toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna...
Sufle de cafeaSe topeste pe foc mic margarina cu zaharul si cateva linguri de lapte. Galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga...
Cremsnitul puturosuluiSe alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele,...
Saramura de pesteTonul se scurge de surplusul de ulei si se pune intr-un castron din material inoxidabil. Porumbul se scurge de zeama si se...
Salata de tonSe taie painea felii. Fiecare felie se unge pe ambele parti cu putina margarina. Peste margarina se pune un strat de cascaval...
Croq MonsieurSe curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La...
Somon cu lamiieSe da pestele prin masina de tocat apoi se amesteca cu ouale batute bine, cu pesmet, unt, zeama de la jumatate de lamaie si...
Crochete din pestePestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de pesteSe curata pestele si se pune la fiert. Intre timp se golesc rosiile de continut si se pun cu gura in jos, sa se scurga bine...
Rosii umplute cu pasta de pesteSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluatPestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat,...
Rondele de peste cu sos de mustarSe curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...
Budinca de peste