Se umple un pahar pe jumatate cu gheata maruntita, peste care turnam ingredientele, mai putin frisca. Se amesteca cu...
Coctail White RussianFierbem laptele cu budinca, zaharul si galbenusurile. Dupa racire, turnam jumatate peste piscot si acoperim cu un pachet de...
Prajitura cu vanilieTurnam ingredientele de baza, cu o lingura de bar, fara sa se amestece , una peste alta, in ordinea urmatoare : lichior de...
Coctail Sarutul IngeruluiTurnam lichiorul de cafea in pahare de lichior, folosind partea convexa a lingurii turnam incet lichiorul irlandez peste...
Coctail cu lichior irlandezSucul de piersici se pune in paharul de sampanie , apoi turnam cu grija peste ea sampanie seaca.
BelliniPrima data se prajeste 100 grame pesmet, pana devine auriu, peste care am presarat un praf de sare fina si 20 grame unt,...
Galuste cu prunePaharul clientului se umple cu gheata pisata si se toarna ingredientele peste ea. Se amesteca cu lingura de bar, se serveste...
Coctail GodfatherIngredientele se amesteca agitandu-le in shaker cu gheata, se strecoara in pahar long drink peste cuburi de gheata si se...
Lichior Egg-noggVodca se pune in pahare de longdrinks racite, peste cuburi de gheata si se completeaza cu suc de portocale.
Coctail Screw DriverIngredientele se toarna peste gheata pregatita in pahar tip old fashioned, se amesteca cu lingura de bar.
Coctail de cafeaInainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...
Mancare de linteSe spala sardelele cu apa calda, se curata de oase si se pun in salatiera, cu zeama de lamiie stoarsa deasupra. Se adauga...
File de sardele cu smantinaIntai fierbem o portie de galuste ca in reteta de pregatire a galustelor. Dupa aceea sfaramam 200 g de branza de oaie, si o...
Galuste cu branza de oaie- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu...
Budinca de spanac cu suncaMorcovii se taie in bucati mai mari, iar ridichea in 8 bucati. Le prajim in unt, cu apa, zahar, sare, pana se inmoaie. Turnam...
Salata de zarzavat aburitaMazarea, porumbul, merele si cartofii se fierb si se lasa sa se raceasca. Mustarul, maioneza si smantana se amesteca. Se...
Salata frantuzeascaTaiteii fierti se racesc, apoi se amesteca cu pestele maruntit, iar uleiul din conseva se toarna peste acest amestec. Se...
Salata de taitei cu pesteSe scurge uleiul din conserva de peste, iar pestele se zdrobeste cu furculita intr-un vas. Adaugam suc de lamaie, marul taiat...
Salata cu pesteCeapa se taie rondele subtiri, se presara peste ele o lingurita de sare, 2 linguri zahar si amestecam bine. Dupa 10 minute se...
Salata de cremvursti cu ceapaSe rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile. Lamaile se storc si sucul...
Concentrat de lamaiSe amesteca faina cu margarina si smintina (dar eu le-am pus direct peste faina). Se adauga cascavalul ras (eu am pus Gouda)...
Cornulete cu cascaval si macSe bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre...
Kibbe (chiftele) prajitFierbi orezul in apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Dai intr-un jet de apa rece si rastorni intr-un castron mai...
Salata arabeascaMargarina topita se toarna peste zahar. Apoi adaugam toate ingredientele +1 pagar de apa. Framantam bine,apoi procedam ca la...
Fursecuri (malatit)Am pus puiul si legumele intr-o tava, apoi sare, piper si un cub de maggi, apoi am pus apa cit sa acopere legumele, puiul...
Pui cu legumeFileul de peste se spala si se sareaza. Se rade coaja de la 1 portocala si jumatate si se stoarce sucul de la 3 portocale (a...
File de somon cu sos de portocaleSe intinde aluatul de pizza in tava si se acopera cu sos de rosii peste care se presara ierburile aromate, se adauga ceapa...
Pizza cu tonSomon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...
Somon in scoici din aluat frantuzescSe separa albusele si se bat spuma tare. Zaharul se dizolva in cele 6 linguri de apa si se fierbe 2 minute, apoi se toarna...
Chec a la SalmidaFrisca batuta tare cu zaharul se imparte in doua. O portie se pune la racit. Se toarna peste ea cafeaua rece si punem inapoi...
Cafea rece vienezaSe adauga apa calda peste praful de cappuccino, cate putin, pentru a dizolva cocoloasele, eventual strecuram cand am terminat...
Crema de lichior irlandezWhisky se incalzeste pe aragaz impreuna cu zaharul, si se toarna peste cafeaua fierbinte. Se poate pune si o portie de...
Lichior cafea irlandezaZaharul, Tia Maria si romul se incalzesc pe gaz, apoi se toarna peste cafeaua fierbinte. Se serveste decorat cu frisca.
Cafea cu romIngredientele se toarna cu grija peste dosul lingurii de bar fara sa se amestece, unul dupa altul, dupa cum urmeaza:...
Coctail Pousse-cafeSe face un amestec din: 1 lingura de pasta de tomate, sare, piper, o lingura de ulei si condimente (busuioc, oregano,...
Piept de porc si ciuperci la gratarInainte de amestecarea ingredientelor, se topeste untul si se incalzeste smantana (foarte putin). Intr-un bol se pune...
Biscuiti cu cardamonPregatim un rantas din faina si unt. Cand devine maroniu, adaugam o lingurita de chimion intreg si lasam pana se rumenese...
Supa cu rantasSe preincalzeste cuptorul la 200°C. La de cascaval se adauga salata sau amestec de condimente de peste. Ceapa se taie...
Pizza de StrasbourgCiolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in...
Ciorba de fasole cu ciolan afumatPunem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campieDespicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie...
Ciorba de pesteCuratam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora...
Supa de pesteLasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa...
Supa de fasole uscata cu smantanaFasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece. Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa. Este indicat...
Fasole batutaFasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece. Dupa 10-15 minute, socotite de la...
Iahnie de fasoleFileurile din pulpa de curcan le asezam in kukta. Turnam peste ele atatea pahare de apa, incat sa le acopere. Adaugam atatea...
Racituri de curcanSe prepara o marinata din usturoi tocat marunt, uleiul de masline si sucul de lamiie. Se aseaza fileurile de peste in ea si...
Sole cu sparanghelSabzi Polo este un fel de mancare iranian care consta in orez cu verdeturi. De obicei se serveste cu peste, dar varianta pe...
Sabzi Polo (orez cu verdeata)Macaroanele se pun intr-un castron impreuna cu zarzavatul de supa fiert si taiat felii subtiri. Se amesteca incet, se adauga...
Salata de macaroaneSe curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada, se spala (am avut 3 legaturi a 500 g /legatura). Se pun intr-un vas...
Sparanghel verde cu pesteSe face maioneza din ou, mustar, ulei si zeama de lamaie. Se subtiaza cu smantana si se rastoarna peste telina data pe...
Salata de telina