Castraveţi bulgăreşti reţetă Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun...
Castraveţi bulgăreşti reţetăSeparam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un...
Chec aromatAcest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Reteta de crema de zahar ars...
Crema de zahar arsSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somonSe spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica, iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul...
Pilaf cu legume si ciuperciPestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu...
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoiCarnea se condimenteaza si se unge cu putin ulei de masline. Se "maseaza” pe toate partile si apoi i se fac niste...
Friptura de vita cu ciupercuteEste una dintre cele mai populare retete chinezesti. Se face un amestec din zahar, otet, pasta de tomate si sucul de ananas....
Pui dulce acrisorSe curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia...
Ciorba taraneasca de legumeSe spala cartofii cu buretele de sarma pentru a indeparta pamantul si se pun in apa rece cu sare sa fiarba la foc mic. Cand...
Cartofi gratinatiCarnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de...
Friptura de vitel cu cartofiSe scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si...
Tartine cu pasta de ton si lamaieSpaghetele se introduce in apa fiarta cu putina sare si ulei. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru putin timp, sa devina "al...
Spaghete cu chifteleCeapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica...
Turn de orezSe pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e...
Mamaliga cu de toate la cuptorZaharul se mixeaza cu ouale si esentele dupa care se adauga untul.Frecam in continuare crema adaugand si ciocolata moale si...
Briose cu finettiMorcovul se da prin razatoare iar celelalte legume se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se mixeaza. Se...
Mancare de orez cu rosiiSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a...
Cuib de viespiAlbusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai...
Prajitura cu prune si bezeaSe macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute. Se separa...
Coronita cu ciocolataSe pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat...
Frunze de vita pentru iarnaMie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe...
Tocanita de ciuperci pleurotusObisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este...
Mancarica de dovlecei cu piept de pui si rosiiCarnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper...
Pui cu legume si curryReţetă de preparare a papanaşilor. Ouale se bat bine cu mixerul. Se adauga apoi zaharul treptat si se mixeaza dupa fiecare...
Reţetă de preparare a papanaşilor pufosiBananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura...
Coronita cu banane si ciocolataInlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc...
Pasta de corcoduse pentru iarnaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce