Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...
Ciorbita de porcSe separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin...
Tort cu doua cremeSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare....
Tort martisorSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...
Ardei umpluti cu carnePasca aromata este o reteta de pasca perfecta pentru masa de Paste. Pasca este o mancare traditionala ce se serveste de Pasti.
Pasca aromataPrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...
Compot de pruneVarza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Daca e carnea grasa...
Sarmalute in foi de varzaSe macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom...
Tort caramelSe dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5...
FocacciaCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat,...
Chiftele prajiteTortul de paste poate fi facut cu orice ocazie, chiar daca denumirea lui spune altfel. Este compus din doua tipuri de blat si...
Tort de PasteFaina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul, un praf de sare, putin...
Chec cu nes si ciocolataSe spala si se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte. Se pune fasolea la fiert in aproximativ 1.5-2 litri de apa. Se...
Ciorba de fasole cu afumaturaSe oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita...
Sarmalute in foi de vita de vieSe face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga...
Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduseFructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se...
Tort cu fructe de padureCuratam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape. Morcovii si albitura se curata si se dau prin...
Ciorba de lobodaCartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Rosiile se...
Ciorbita cu afumaturaSe spala pieptul de pui si se pune la fiert in putina apa cu sare, curry si piper. Puteti adauga si cateva legume in apa....
Pui cu orez si legumeSe macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara si le-am pus la hidratat...
Tort cu nuca si ciocolataSe curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptorSe spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si...
Cous cous in stil indianSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....
Prajitura capsunicaSe curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se...
Vinete paneDovleceii gratinati este o reteta usoara de vara. Bineinteles puteti gratina orice leguma, mai mult, dovleceii gratinati pot...
Dovlecei gratinatiAmestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem...
Placinta cu dovleacEste un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul...
Tort alb cu visine si ciocolataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce