Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru....
Sos de ceapa cu vinSe amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si...
Tort de nuciTaiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta,...
Pere in sos de vin cu friscaFrecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati...
Tort de ciocolata cu ghimbirSfaramati biscuitii pana obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul cu nuca de cocos, untul, 2 linguri ciocolata topita si...
Iepurasi pentru PasteSe pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana...
Oua de ciocolataFrecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie...
Oua cu surprizeSe curata si se spala verdeturile si puneti-le la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Scurgeti-le si tocati-le cat mai...
Crema de verdeturiSe freaca spuma 150 g zahar cu margarina. Se adauga pe rand galbenusurile, biscuitii macinati, nucile taiate in bucatele....
Prajitura necoaptaSe spala verdeturile si se taie in fasii marunte. Puneti-le la fiert in 2 1 apa clocotita cu sare. Se taie cubulete baconul...
Supa de verdeturi cu hreanSe curata zarzavaturile si taie cubulete, felii, rondele. Taiati in fasii frunzele de gulii. Caliti zarzavaturile si frunzele...
Ciorba de zarzavatSe bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul. Amestecati usor, pana cand se...
Pasca la minutAlevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Alevanca bucovineanaSe cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut....
Coroana PascalaPrajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10...
Tort de alune cu crema de cafeaFramantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit....
Felii de PasteSe freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati...
Prajitura cu friscaSe taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Adaugi piperul. Dai pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul, adaugi...
Ciorba picanta de legumeAmesteci carnea tocata cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper. Cu mana usor umezita,...
Supa de perisoare a la grecCuratati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat. Puneti-o la fiert. Schimbati apa...
Plachie de fasoleTopiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana...
Pasca cu ciocolataAmestecati pe foc mic mierea, untul si zaharul, pana cand acesta din urma se dizolva. Se lasa la racit intr-un castron....
Prajitura de PasteSe pun la fiert bucatile de soia in apa cu o lingurita de sare. Dupa 20 de minute se scurg apa. Caliti soia fiarta in 2-3...
Chiftelute de soia in sos de rosiiSe curata si se taie pestele. Se spala si se scurge de apa. Stergeti-I cu servetele absorbante si presarati-l cu sare si...
Merluciu la cuptorSe spala frunzele. Se curata cartofii si ceapa. Puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat suficient, scurgeti-le...
Supa de primavara cu galusteSe unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie...
Terina de ciocolata alba si neagraIncalzim cuptorul la 140°C. Se unge o forma de prajitura adanca de 23cm si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se pun...
Prajitura cu ciocolata albaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAdor diminetile langa o cafea proaspata...si parca ar mai merge ceva :) Voi pregati astazi rapid niste croissante cu unt si...
Desert croissante cu unt si scortisoara