Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneFeliile de ananas se stropesc cu rachiul de cirese si se lasa sa se patrunda o jumatate de ora. Se preincalzeste gratarul....
Ananas imbatatSpalam ardeii, ii stergem si ii taiem bucati mai mari. Separat, intr-o cratita se pune ulei si se calesc ardeii, amestecand...
Mancare de ardei grasSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti este un desert simplu si rapid, cu ingrediente obisnuite. Urmareste reteta...
Salam de biscuiţi reţetăPieptul de pui se taie in cuburi mici. Cepele se taie in patru. Merele se curata si se taie in opt. Kiwi se taie in patru....
Frigarui de pui cu fructePastravii se spala, se presara cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa sa stea 10 minute. Verdeturile se impart in 4...
Pastrav cu verdeataBananele se aseaza pe gratar si se frig pe ambele parti, pana ce coaja devine maronie. La fiecare banana se curata o fasie...
Banane la gratarSnitelele se tamponeaza cu un servetel. Taiem si ierburile marunt. Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie si cu ierburile....
Snitel de curcanTaiem marunt verdeturile. Frecam spuma untul cu o lingura de suc de lamaie, usturoi, sare si piper. Amestecam verdeturile...
Pastrav curcubeuGhiveciul de legume este o mancare de vara foarte cunoscuta si apreciata. Se prepara usor si este vesela si colorata, ca o...
Ghiveci de legume cu conopidaDupa ce merele au fost taiate si razuite, adaugam stafidele, nucile maruntite, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si...
Strudel cu mere, nuci si stafideDovleceii, vinetele, ceapa, prazul, ciupercile, ardeii si telina sunt taiate si puse intr-un vas. Se adauga peste ele piper,...
Tofu cu legumeTocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre...
Placinta cu prazTocam ceapa, rosiile si usturoiul. Prima data punem ceapa si cand aceasta devine aurie adaugam rosiile, usturoiul, paprica,...
Praz cu maslinePulpele se taie in jumatate, se ung cu ulei si se presara cu cimbru, sare si putin piper. Se frig pe gratarul cu carbuni....
Saramura de pui la gratarIncepem prin a bate spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam o lingurita de zeama de lamaie si mixam usro. Adaugam...
Inghetata cu mure si lamaieVinetele se spala foarte bine si se decojesc din loc in loc. Apoi le taiem felii si le saram. Dupa 1 ora, le spalam, le...
Plachie de vineteSe curata crapul, dupa care se imparte in felii mari sau se lasa intreg. Se taie ceapa in felii subtiri, iar rosiile se taie...
Plachie de crapSe trece prin razatoarea mare tofu, usturoiul si morcovul, ardeii grasi se taie cubulete mici, dupa care se amesteca cu...
Salata cu tofuMai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa...
Foietaj cu branza si parizerIntr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1...
Pasta de dovleceiClatitele cu dovlecei sunt un aperitiv chiar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Este un aperitiv potrivit...
Clatite cu dovleceiArdeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi. In locul ramas gol se introduce cate o...
Ardei copt umplut cu branzaSe face un aluat ca la clatite din oua, sos de soia, mustar, marar, sare, piper si faina. Se taie pieptul de pui in fasii...
Pui SanghaiDin ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele...
Parmigiana de dovleceiMorcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si...
Zacusca cu morcoviDupa modelul retetei Pui in crusta de sare de pot face multe altele. Spre exemplu daca vreti sa gatiti peste, aceasta metoda...
Pui in crusta de sareCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAnul acesta de martisor am vrut sa pregatesc ceva dulce si sa ofer cateva unor persoane care imi sunt dragi, persoane care...
Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie