Borsuri

Bors moldovenesc de sfecla
Borsuri

Bors moldovenesc de sfecla

Patrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...

Bors moldovenesc de sfecla
Bors de fasole verde
Borsuri

Bors de fasole verde

Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...

Bors de fasole verde
Bors pentru ciorbe
Borsuri

Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...

Bors pentru ciorbe
Bors de legume
Borsuri

Bors de legume

Legumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...

Bors de legume
Zama de crumpe
Borsuri

Zama de crumpe

Morcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....

Zama de crumpe
Bors de peste (pastrav)
Borsuri

Bors de peste (pastrav)

Borsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...

Bors de peste (pastrav)
Bors de conopida
Borsuri

Bors de conopida

Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...

Bors de conopida
Bors de loboda rosie de la Dersca
Borsuri

Bors de loboda rosie de la Dersca

Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....

Bors de loboda rosie de la Dersca
Bors calugaresc
Borsuri

Bors calugaresc

Se curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...

Bors calugaresc
Bors de cartofi
Borsuri

Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...

Bors de cartofi
Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...

Bors de dovlecei
Bors de peste
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Bors din carne de pui
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Bors din carne de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors din carne de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste,...

Bors din carne de pui cu fasole verde
Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca, se amesteca cu felia de paine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...

Bors de perisoare
Bors rusesc
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Bors din maruntaie si tacamuri de pasare
Borsuri

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2...

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare
Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a...

Bors din carne de miel
Bors din cap de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Bors de vacuta
Borsuri

Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in...

Bors de vacuta
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...

Bors de dovlecei umpluti
Bors de vitel
Borsuri

Bors de vitel

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...

Bors de vitel
Bors din cap de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Se curata si se spala bine capul de miel, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma, se lasa sa...

Bors din cap de miel
Bors de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...

Bors de pui cu fasole verde
Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...

Bors de perisoare
Bors rusesc
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Bors de peste
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Bors de vacuta
Borsuri

Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...

Bors de vacuta
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...

Bors de dovlecei umpluti
Bors din maruntaie de pasare
Borsuri

Bors din maruntaie de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...

Bors din maruntaie de pasare
Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...

Bors din carne de miel
Bors din cap de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Bors din carne de pui
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Supa de legume
Borsuri

Supa de legume

Se curata si se spala legumele. Se taie marutnsi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se toarna in supa niste...

Supa de legume
Supa rapida
Borsuri

Supa rapida

Curatam varza, o spalam si o taiem fasii subtiri. Se freaca incet cu sare, se limpezeste cu apa rece, se lasa deoparte. Se...

Supa rapida
Bors de miel
Borsuri

Bors de miel

Intr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...

Bors de miel
Bors de miel cu varza
Borsuri

Bors de miel cu varza

Curatam carnea si o punem la fiert taiata bucatele, cu sare. Curatam radacinoasele, si le taiem cuburi. Ceapa o taiem felii....

Bors de miel cu varza
Bors cu ciuperci si verdeturi
Borsuri

Bors cu ciuperci si verdeturi

Se curata ceapa, se spala si se toaca mai mare.Se taie cubulete morcovii si pastarnacul. Puneti-le, impreuna cu ceapa, in...

Bors cu ciuperci si verdeturi
Bors de post
Borsuri

Bors de post

Taiati cubulete morcovul, telina, ardeiul gras, radacinile de patrunjel si pastarnac. Ceapa tocati-o marunt si caliti-o 2-3...

Bors de post
Bors cu ciuperci
Borsuri

Bors cu ciuperci

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg...

Bors cu ciuperci
Bors de fasole cu sfecla rosie
Borsuri

Bors de fasole cu sfecla rosie

De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta...

Bors de fasole cu sfecla rosie
Bors ardelenesc de pui cu smantana
Borsuri

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Se pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si...

Bors ardelenesc de pui cu smantana
Bors de loboda
Borsuri

Bors de loboda

Se spala legumele si se curata. Se pune 1litru apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul si ceapa tocata...

Bors de loboda
Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de dovlecei

Se rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele,se toaca ceapa marunt,rosii se spala de seminte si de pelite,ardeii se...

Bors de dovlecei
Bors din carne de vaca
Borsuri

Bors din carne de vaca

Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune sa fiarba in oala cu apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu...

Bors din carne de vaca
Bors de cartofi
Borsuri

Bors de cartofi

Morcovul,patrunjelul,pastarnacul si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1.5l apa.Dupa 20 minute se pun cartofii taiati...

Bors de cartofi
Bors de gaina
Borsuri

Bors de gaina

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa...

Bors de gaina
Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Se pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...

Bors de perisoare
Bors de miel
Borsuri

Bors de miel

Se fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...

Bors de miel
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce