Supe si ciorbe

Supa de gris
Supe de legume

Supa de gris

Morcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit,fara grasime, pina...

Supa de gris
Supa de perisoare cu tarhon
Supe de carne

Supa de perisoare cu tarhon

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul...

Supa de perisoare cu tarhon
Supa de legume diverse
Supe de legume

Supa de legume diverse

Se pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....

Supa de legume diverse
Ciorba taraneasca
Ciorbe

Ciorba taraneasca

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se...

Ciorba taraneasca
Supa cu taitei
Supe de legume

Supa cu taitei

Supa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...

Supa cu taitei
Supa de fasole uscata
Supe de legume

Supa de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...

Supa de fasole uscata
Ciorba cu cirnati afumati si otet
Ciorbe

Ciorba cu cirnati afumati si otet

Se pune la fiert in apa cu sare ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce s-a inmuiat bine, se adauga cirnatii taiati in...

Ciorba cu cirnati afumati si otet
Supa crema de dovlecei
Supe de legume

Supa crema de dovlecei

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...

Supa crema de dovlecei
Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si,...

Ciorba de perisoare
Bors de dovlecei cu marar
Borsuri

Bors de dovlecei cu marar

Dovleceii, curatati si taiati cuburi, se fierb in apa cu sare, impreuna cu rosia curatata si orezul. Se adauga mararul si...

Bors de dovlecei cu marar
Supa de zarzavat simpla
Supe de legume

Supa de zarzavat simpla

Se curata legumele, se spala, se taie in lungime si se pun sa fiarba in apa cu sare si untdelemn pina se inmoaie. Se ia spuma...

Supa de zarzavat simpla
Bors de loboda cu smintina
Borsuri

Bors de loboda cu smintina

Se curata loboda, se spala si se fierbe o data cu orezul, in apa cu sare. Cind este aproape gata, se adauga borsul,...

Bors de loboda cu smintina
Supa crema de carote
Supe de legume

Supa crema de carote

Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...

Supa crema de carote
Supa de varza dulce cu smintina
Supe de legume

Supa de varza dulce cu smintina

Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se...

Supa de varza dulce cu smintina
Supa de patrunjel
Supe de legume

Supa de patrunjel

Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, spalata, si cartofii curatati si taiati bucatele.

Supa de patrunjel
Supa crema de cartofi
Supe de legume

Supa crema de cartofi

Se spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...

Supa crema de cartofi
Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorbe

Ciorba de maruntaie de pasare

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de maruntaie de pasare
Ciorba de peste cu hrean
Ciorbe

Ciorba de peste cu hrean

Se pun intr-o oala la foc ceapa tocata marunt si apa. Cind ceapa este aproape fiarta, se adauga ardeii taiati subtiri,...

Ciorba de peste cu hrean
Supa de fasole verde
Supe de legume

Supa de fasole verde

Se lasa sa fiarba fasolea in apa clocotita, dupa ce a fost taiata in lamele fine. Se adauga apoi bulionul cald si orezul fiert.

Supa de fasole verde
Supa de legume de toamna
Supe de legume

Supa de legume de toamna

Se curata sfecla, cartofii si conopida, prazul si varza se spala se taie felii si se inabusa in cantitatea de grasime. Se...

Supa de legume de toamna
Supa de rosii si orez
Supe de legume

Supa de rosii si orez

Se curata zarzavatul, se spala si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si sare. Cind zarzavatul s-a fiert, se adauga rosiile...

Supa de rosii si orez
Supa vieneza
Supe de carne

Supa vieneza

Oasele se fierb in apa rece, se strecoara supa care se sareaza si se lasa sa mai fiarba aproape o ora; se taie cepele...

Supa vieneza
Supa de iaurt
Supe de legume

Supa de iaurt

Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se...

Supa de iaurt
Ciorba de carne de porc
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se...

Ciorba de carne de porc
Supa concentrata de carne
Supe de carne

Supa concentrata de carne

Din 1/2 kg. de carne si zarzavat se pregateste o supa foarte concentrata care se strecoara. Rasolul va putea fi folosit la...

Supa concentrata de carne
Supa crema de linte
Supe de legume

Supa crema de linte

Se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....

Supa crema de linte
Supa crema de spanac
Supe de legume

Supa crema de spanac

Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...

Supa crema de spanac
Bors rusesc cu dafin
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Supa de macris cu cartofi
Supe de legume

Supa de macris cu cartofi

Se inabusa macrisul, curatat si bine spalat, in putina apa si margarina. Cartofii curatati de coaja si taiati in bucatele...

Supa de macris cu cartofi
Bors de stiuca
Borsuri

Bors de stiuca

Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul...

Bors de stiuca
Ciorba de berbec
Ciorbe

Ciorba de berbec

Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa...

Ciorba de berbec
Ciorba de potroace
Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala...

Ciorba de potroace
Supa de telina si cartofi
Supe de legume

Supa de telina si cartofi

Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun intr-o cratita cu margarina topita. Dupa ce s-au aurit, se toarna apa...

Supa de telina si cartofi
Supa cu specific francez
Supe de legume

Supa cu specific francez

Piinea se taie in cubulete mici care se pudreaza cu zahar si se prajesc intr-o tigaie. Se pun apoi intr-un castron si se...

Supa cu specific francez
Supa cu usturoi
Supe de legume

Supa cu usturoi

Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cuisoarele, o lingurita de sare si un praf de...

Supa cu usturoi
Supa de limba
Supe de carne

Supa de limba

Se spala bine limba, de mai multe ori, in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste...

Supa de limba
Supa de dovlecei
Supe de legume

Supa de dovlecei

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara...

Supa de dovlecei
Supa de linte
Supe de legume

Supa de linte

Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat,...

Supa de linte
Supa de legume de iarna
Supe de legume

Supa de legume de iarna

Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa...

Supa de legume de iarna
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se asaza intr-o oala in care se toarna 3-4...

Supa de pasare
Supa de salata cu slanina
Supe de legume

Supa de salata cu slanina

Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se...

Supa de salata cu slanina
Supa de fasole tucara
Supe de legume

Supa de fasole tucara

Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se asaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se...

Supa de fasole tucara
Supa crema de ciuperci
Supe de legume

Supa crema de ciuperci

• taiati cartofii si telina cuburi si puneti-le la fiert in apa cu sare • dupa cca. jumatate de

Supa crema de ciuperci
Supa din oase cu diferite garnituri
Supe de carne

Supa din oase cu diferite garnituri

Se sparg oasele cu ajutorul unui satir, se spala bine si se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Cind s-a format spuma,...

Supa din oase cu diferite garnituri
Supa de conopida cu unt si smintina
Supe de legume

Supa de conopida cu unt si smintina

Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o...

Supa de conopida cu unt si smintina
Supa crema de conopida
Supe de legume

Supa crema de conopida

Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala...

Supa crema de conopida
Ciorba de peste
Ciorbe

Ciorba de peste

Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala...

Ciorba de peste
Supa de legume cu costita afumata
Supe de legume

Supa de legume cu costita afumata

Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate,...

Supa de legume cu costita afumata
Supa de cartofi
Supe de legume

Supa de cartofi

Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la...

Supa de cartofi
Supa de ciuperci cu verdeata
Supe de legume

Supa de ciuperci cu verdeata

Se curata zarzavatul de supa si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Cind zarzavatul este fiert, se strecoara...

Supa de ciuperci cu verdeata
Supa din legume de vara
Supe de legume

Supa din legume de vara

Se curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa...

Supa din legume de vara
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea