Supe si ciorbe

Ciorba a la grec
Ciorbe

Ciorba a la grec

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, se lasa sa...

Ciorba a la grec
Bors de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...

Bors de pui cu fasole verde
Bors de perisoare
Borsuri

Bors de perisoare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...

Bors de perisoare
Bors rusesc
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Bors de peste
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Ciorba de carne afumata cu fasole boabe
Ciorbe

Ciorba de carne afumata cu fasole boabe

Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece citeva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se...

Ciorba de carne afumata cu fasole boabe
Bors de vacuta
Borsuri

Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...

Bors de vacuta
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...

Bors de dovlecei umpluti
Bors din maruntaie de pasare
Borsuri

Bors din maruntaie de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...

Bors din maruntaie de pasare
Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...

Bors din carne de miel
Bors din cap de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Bors din carne de pui
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Supa de gaina umpluta
Supe de carne

Supa de gaina umpluta

Spalam gaina, o uscam si facem loc pentru umplutura cu degetele. Frecam cu sare, piper atat pe interior cat si pe exterior si...

Supa de gaina umpluta
Supa de mere
Supe de legume

Supa de mere

Se spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe...

Supa de mere
Ciorba de burta a la francaise
Ciorbe

Ciorba de burta a la francaise

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe...

Ciorba de burta a la francaise
Supa de chimen
Supe de legume

Supa de chimen

Se taie o ceapa mica, se pune intr-un vas emailat, se adauga un praf de sare si 1 lingurita de chimen si se distuie in ulei...

Supa de chimen
Supa de mazare uscata
Supe de legume

Supa de mazare uscata

Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se...

Supa de mazare uscata
Supa de legume cu ou
Supe de legume

Supa de legume cu ou

Se prepara la fel ca si supa de chimen, cu diferenta ca ouale nu se bat inainte a le pune in supa, ele se lasa asa intregi....

Supa de legume cu ou
Supa de mazare verde
Supe de legume

Supa de mazare verde

Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1...

Supa de mazare verde
Supa de varza
Supe de carne

Supa de varza

Fierbe carnea pe jumatate in apa sarata. Taie varza in 10-12 bucati si adaug-o la carne. Condimenteaza cu tarhon, marar si...

Supa de varza
Gulas la ceaun cu vita
Supe de carne

Gulas la ceaun cu vita

Gulasul este o mancare traditionala ungureasca, "adoptata" cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat...

Gulas la ceaun cu vita
Ciorba de fasole verde
Supe de legume

Ciorba de fasole verde

Mod de preparare: se spala fasolea verde si se rup cozile din ambele capete. Se rup bucatele de 0,5-1 cm, si se adauga...

Ciorba de fasole verde
Supa de rosii
Supe de legume

Supa de rosii

Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se...

Supa de rosii
Ciorba de carne si legume cu smantana
Ciorbe

Ciorba de carne si legume cu smantana

Taiem carnea si slanina cubulete. Punem slanina in ceaun si o stropim cu ulei, o prajim pana se topeste. Adaugam carnea de...

Ciorba de carne si legume cu smantana
Gulas cu ciuperci si smantana
Supe de legume

Gulas cu ciuperci si smantana

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa...

Gulas cu ciuperci si smantana
Gulas la ceaun
Supe de carne

Gulas la ceaun

Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...

Gulas la ceaun
Ciorba de varza cu ciolan
Ciorbe

Ciorba de varza cu ciolan

Curatam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam...

Ciorba de varza cu ciolan
Supa Paloc
Supe de carne

Supa Paloc

Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...

Supa Paloc
Supa cu legume chinezesti
Supe de legume

Supa cu legume chinezesti

Curatam morcovul, prazul, ardeiul si taiem fasii. Clatim 200 gr de ciuperci si le feliem. Strecuram conservele de porumb si...

Supa cu legume chinezesti
Supa crema de castane cu stafide cu rom
Supe de legume

Supa crema de castane cu stafide cu rom

Inmuiem stafidele in rom. Zdrobim cu furculita pireul de castane. Luam un polonic de lapte si amestecam cu praful de budinca...

Supa crema de castane cu stafide cu rom
Gulas cu peste
Supe de carne

Gulas cu peste

Prajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...

Gulas cu peste
Supa de macris cu frisca si ou
Supe de legume

Supa de macris cu frisca si ou

Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert...

Supa de macris cu frisca si ou
Supa crema de linte
Supe de legume

Supa crema de linte

Fierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....

Supa crema de linte
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Taiem in bucati maruntaiele de pasare si le punem la fiert in apa rece. Adaugam legumele taiate rondele. Condimentam cu...

Supa de pasare
Supa cu marar
Supe de carne

Supa cu marar

Razuim pe lungime morcovii si sparanghelul, adaugam fasolea verde si le fierbem. Condimentam cu marar, sare si piper si...

Supa cu marar
Supa saraca  cu smantana
Supe de legume

Supa saraca cu smantana

Indepartam grasimea de pe zeama de carne afumata. O fierbem si o ingrosam cu un amestec de smantana si faina. Condimentam...

Supa saraca cu smantana
Supa bors
Supe de carne

Supa bors

Fierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...

Supa bors
Supa de fasole verde Veronica
Supe de legume

Supa de fasole verde Veronica

Taiem fasolea verde in bucati de 2 cm, taiem cartofii cubulete, iar morcovul si patrunjelul ii taiem rondele. Incalzim putin...

Supa de fasole verde Veronica
Supa de gaina acra
Supe de carne

Supa de gaina acra

Taiem gaina in bucati mai mici si impreuna cu legumele feliate le calim in untul fierbinte. Turnam putina apa deasupra si...

Supa de gaina acra
Supa mixta
Supe de carne

Supa mixta

Taiem cartofii cubulete. Prajim in untura ceapa taiata marunt. Daca s-a prajit ceapa o luam de pe foc si adaugam praful de...

Supa mixta
Supa cu cartofi prajiti
Supe de legume

Supa cu cartofi prajiti

Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand...

Supa cu cartofi prajiti
Supa de legume cu galuste de carne
Supe de carne

Supa de legume cu galuste de carne

Fierbem supa din legume si cuburi. Din frisca si restul ingredietelor preparam galuste. Salvia le cofera o aroma speciala....

Supa de legume cu galuste de carne
Fasole amestecata dupa reteta bunicii
Supe de carne

Fasole amestecata dupa reteta bunicii

Rupem fasolea verde curatata in bucati de 3 cm si le punem la fiert intr-o oala de 8-10 l in apa sarata impreuna cu slanina....

Fasole amestecata dupa reteta bunicii
Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieni
Supe de legume

Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieni

Scoatem miezul dovleacului si il punem la fiert in apa rece. Preparam supa de carne in mod obisnuit, adaugam legumele,...

Supa de carne cu dovleac pentru vegetarieni
Supa Frankfurt
Supe de carne

Supa Frankfurt

Taiem varza fasii. Taiem morcovii cubulete. Taiem slanina in bucatele mici. Prajim slanina intr-o oala. Adaugam legumele si...

Supa Frankfurt
Supa cu smantana
Supe de carne

Supa cu smantana

Punem la fiert maruntaiele de pui impreuna cu patrunjelul, morcovii, ceapa – o scoatem mai tarziu – si usturoiul....

Supa cu smantana
Supa brutarului
Supe de carne

Supa brutarului

Inmuiem painea si o punem la fiert in supa de carne. Condimentam cu chimen, ceapa razuita, foi de dafin si cascaval afumat....

Supa brutarului
Supa saraca
Supe de legume

Supa saraca

Prajim ceapa in putin ulei. Adaugam bucati de patrunjel si morcovi taiati cubulete, gulia taiata patratele si cartoful pisat....

Supa saraca
Supa de praz
Supe de legume

Supa de praz

Prajim prazul feliat in 50 gr de unt si il diluam cu 800 ml de supa de carne. Cand da in clocot, adaugam 400 gr de mere...

Supa de praz
Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
Supe de carne

Ciorba ardeleneasca cu carne de vita

Taiem cubulete carnea si o fierbem in apa. Pregatim ingredientele: ceapa rosie o taiem marunt, morcovii, telina si cartofii...

Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Piftie de porc cu usturoi
2
Mancaruri cu carne

Piftie de porc cu usturoi

Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...

Piftie de porc cu usturoi
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
3
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea