Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...
Bors din carne de vacaBucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...
Bors din carne de gainaMorcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...
Bors de ciuperciFasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...
Bors de fasole boabeUrzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...
Bors de urziciPatrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...
Bors moldovenesc de sfeclaSe opareste scarita de porc, iar intre timp se pun la fiert, intr-o oala separata, legumele tocate marunt. Se scoate scarita...
Ciorba cu scarita de porc afumataSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeEste o adevarata placere sa gatesti aceasta reteta delicioasa de ciorba de vara, are atatea legume si fructe, este colorata...
Ciorba de varaSe curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...
Bors de fasole verdeCarnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...
Ciorbita de porcLegumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...
Supa cu legume a la grecRasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...
Supa din rasol de vacaGaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...
Supa de pasareSe pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...
Bors pentru ciorbeLegumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...
Bors de legumeSe spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...
Supa de visineSe pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...
Supa de arpacasCrupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...
Supa crema de ovazBoabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...
Supa crema de porumbDin legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...
Supa crema de grisGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeMorcovul, ceapa, patrunjelul si telina taiate cubulete se pun la calit cu ulei. Cand s-au calit de adauga apa si vegeta si se...
Ciorba de dovlecelCastanele se pun la oparit in apa fierbinte. Dupa aceea, se scot si se curata de coaja si pielita. Miezul de castane se pun...
Supa crema de castaneOrezul se spala, apoi se pune pe foc, intr-un vas cu unt. Se toarna peste apa fierbinte cu sare si se fierbe aproximativ 20...
Supa de orezPainea taiata cubulete mici se pune la prajit in unt. Dupa, se toarna peste aceste cubulete laptele amestecat cu zahar si se...
Supa rapida de ouaAndivele si prazul se taie rondele mici care se pun cu o lingura de unt intr-un vas sa se caleasca.
Supa de andive cu prazLegumele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un vas se topeste untul, se adauga peste legumele si se lasa sa se...
Supa de andive cu legumeBorsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...
Bors de peste (pastrav)Andivele si cartofii se spala, se taie in bucati si se pun pe foc, la fiert pentru o jumatate de ora. Se potriveste de sare...
Supa crema de andiveSpanacul se curata, se spala si se pune la oparit in apa fierbinte. Se scoate din apa, se strecoara si se toaca marunt....
Supa de spanac cu crutoaneMorcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Supa de legume...
Supa de legume cu crutoaneSe curata, se spala si se taie fideluta sau se dau pe razatoare legumele, inafara de fasolea boabe si de rosii. Acestea se...
Supa crema de legume cu crutoaneMacrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga...
Supa de macris cu crutoaneMorcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun...
Supa de rosii cu legumeIntr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa...
Supa crema de mazare cu crutoaneSe curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert,...
Supa crema de fasole boabe cu crutoaneSe curata, se spala si se taie marunt ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Se pun la fiert apoi impreuna cu fasolea boabe....
Supa de fasole boabeMorcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si...
Supa crema de legumeSe curata, se spala si se toaca marunt ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce...
Supa de zbarciobiSe curata si se maruntesc cartofii, ceapa si telina. Se pun sa fiarba intr-un vas cu apa. Cand au fiert, se scot din vas si...
Supa crema de cartofi cu crutoaneSe curata si se toaca foarte marunt ceapa. Se pune apoi intr-un vas, acoperit cu capac, cu unt, la calit, pe foc mic. Cand...
Supa de ceapa cu crutoaneDovleacul se curata de coaja, si se scoate miezul care se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se...
Supa crema de dovleac cu crutoaneSe spala, se curata si se taie bucati salata verde. Apoi se pune intr-un vas cu 2 litri de apa fiarta. Separat, intr-o...
Supa de salata verde cu costitaSalata verde se spala si se taie bucati. Acestea se pun la innabusit in unt si se toarna peste ele supa in care au fiert...
Supa de salata verdeSe spala, se desface in buchetele si se opareste conopida. Intr-o tigaie, pusa pe foc, se pune untul si faina si se amesteca...
Supa crema de conopida cu crutoaneIntr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de...
Supa de conopida cu crutoanePentru prepararea acestei supe e nevoie de paine veche, de cateva zile. Aceasta se taie bucatele si pe pune intr-un vas cu...
Supa crema de painePrazul, morcovii, varza si cartofii se curata, apoi se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoare,...
Supa taraneasca cu legumeLegumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete...
Supa taraneasca cu legumeCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti