Zama asta-i o mancare nici ciorba nici supa. E plina de curatenie si drag de morosanca pentru omul ei care se intoarce seara...
Zama de afumaturaSupa crema de rosii este atat de aromata si cremoasa, incat nu iti va veni sa crezi ca nu are carne. Pui la fiert toate...
Supa crema de rosiiSupa asta se poate face si in cinci minute, dar fara fenicul si cu apa chioara pe post de supa de legume, si ar fi pacat....
Supa de chimen cu feniculSe da carnea intr-un clocot separat. Se pun la fiert legumele adaugandu-se ulterior si carnea. La final adaugam patrunjelul.
Ciorba de pui cu multe legumePunem fasolea la fiert prima pentru ca fierbe cel mai greu. Ii schimbam apa de trei ori,dupa care incepem sa adaugam treptat...
Bors de fasole cu afumaturaSe caleste ceapa, morcovii, telina, ardeii, carnea. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana fierbe carnea. La mijlocul...
Ciorba de ConopidaSe spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de puiSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiSe spala legumele si se curata de coaja. Se pune apa la fiert,. Se adauga in apa fiarta morcovii taiati rondele,...
Supa cu ineluseFasolea se alege si se spala bine bine. Se lasa inainte de preparare in apa 2-3 ore pentru a fierbe mai usor. Ceapa si...
Supa de fasoleLintea, ceapa si cartoful se fierb in 3 pahare de apa pana se fierbe si lintea si cartoful (40-45 minute) la foc potrivit....
Supa de lintePuneti intai apa la fiert, dupa care se curata legumele, se spala si se adauga in apa pusa pe foc. Separat curatati carnea de...
Ciorba de RadautiAsta-i o ciorba atat de simpla incat o poate face si o studenta la violoncel, pe resoul din camera de camin (aud totusi ca...
Ciorba de pui cu tarhonSupa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre...
Supa crema de ceapaAm descoperit supa crema de telina destul de tarziu. Pana la urma, poate-i mai bine asa, pentru ca daca o descopeream inainte...
Supa crema de telina si branzaDintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea...
Supa crema de dovleac cu piept de puiAceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita...
Supa crema de naut cu ghimbirPieptul de pui se taie bucati si se fierbe in 2 l apa cu delicat, luand spuma care se formeaza. Morcovul se curata si se taie...
Supa de pui cu orezCeapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul tocat. Se adauga ciupercile si se lasa la inmuiat. Se adauga...
Supa crema de ciuperciCarnea se curata, se spala si se pune la fiert, pana incepe sa se desprinda de pe oase. Se scoate, se dezoseaza, iar zeama se...
Ciorba de vacuta cu ardei coptiSpalam puiul si il portionam apoi il punem la fiert in apa cu putina sare. Luam spuma ori de cate ori este nevoie. Legumele...
Supa de puiCuratam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul...
Ciorbita de puiCarnea se fierbe separat. Intre timp se curata si se dau legumele pe razatoarea mare si se adauga in zeama cand carnea e pe...
Ciroba de potroaceSe curata si se scobesc ardeii. Se unplu apoi cu carnea tocata, amestecata in prealabil cu un ou, condimente-piper, sare,...
Ciorba de ardeiPieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert. Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui, care se taie bucati....
Ciorba radauteanaCarnea de pui se pune separat la fiert. Legumele se fierb, taiate in bucati mari. Se verifica cu o furculita si se adauga...
Supa de galusteSe pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...
Bors de puiSe pune carnea la fiert in apa cu sare. Se ia spuma ori de cate ori se formeaza. Legumele se taie marunt si se adauga dupa...
Ciorba de porc montiSe curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia...
Ciorba taraneasca de legumeCeapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de...
Ciorba de cartofi cu orezAceasta supa este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata. Se oparesc rosiile in...
Supa de rosiiTocam ceapa iar morcovul il dam prin razatoare. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa...
Ciorba de legume cu conopidaCiorba de peste o reteta de ciorba delicioasa, potrivita pentru perioadele postului in care avem dezlegare la peste. O ciorba...
Ciorba de pesteIntr-o oala cu apa, sare si putina vegeta, punem la fiert: cartofii cubulete, gulia maruntita, morcovii taiati rondele,...
Supa crema de conopidaAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aspic avem nevoie de carne, zarzavat si condimente.
AspicPatrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea...
Ciorba de dovlecei umplutiLegumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la...
Ciorba de legume cu zeama de varzaCeapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...
Ciorba de salata verdeCarnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...
Bulion albRasolul alb se pune in apa rece, la fiert. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt si se adauga langa rasol, la...
Consomme din carneLegumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei, apoi se adauga apa si se pune la fiert. Intre timp facem...
Ciorba de perisoareCarnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...
Ciorba de vitelBurta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...
Ciorba de burtaPestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se...
Ciorba de peste cu crutoaneCiorbă de miel reţetă. Carnea de miel se curata, se spala bine si se pune sa fiarba intr-un vas cu 3 l apa. Se adauga si...
Ciorbă de miel reţetăUn os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se...
Bors cu perisoareCarnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...
Bors de mielRadacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...
Bors de cartofiLegumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...
Bors de lobodaDovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...
Bors de dovleceiCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti