Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou...
Sos de lamaieAmestecati toate ingredientele intr-un castron si acoperiti cu ele carnea pentru gatit, apoi lasati-o la marinat. Sosurile...
Marinata de iaurt, menta si limetaAmestecati totul si frecati carnea cu aceasta compozitie.Cand lasati carnea la marinat, e bine sa faceti asta peste noapte...
Marinata de rozmarin, usturoi si lamaieSe freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie....
Sos de sardeleSe desareaza scrumbiile, se toaca marunt si se pun intr-o farfurie adanca. Se trec ouale intregi prin sita, se pun peste...
Sos picant pentru carne rasolMuschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns...
Sos de creveti cu carne de porcSe prajeste o lingura de faina cu lingura de unt. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adaugat otetul si o lingurita de...
Sos pentru fripturiIntr-o tigaie se pune ulei, o ceapa tocata marunt, un ardei iute, se adauga carnatul taiat. Se lasa 2 min la prajit, se pun 2...
Sos condimentatSe rup frunzele de pe tulpinile de tarhon si se lasa intregi. Tulpinitele de tarhon le taiem cat mai fin si le punem in supa...
Sos de tarhon pentru friptura de mielSe topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit....
Sos de macrisSe amesteca toate ingredientele pana devine omogen. Apoi puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti sosul timp...
Sos de mentaSe fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul...
Sos de hrean cu nuci sau migdaleAm fiert putin patrunjelul ,dupa care am pus totul in robot.
Salsa Verde1. Se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu tocatorul...
Guacamole, sos mexicanSe lasa sa fiarba pana se reduce volumul la o treime. se strecoara si se bate cu 4 galbenusuri in bain-marie. Se inglobeaza...
Sos maltaise1. timp de 5 minute se firebe in 100ml de apa, lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de...
Sos fin acrisorSe amesteca toate ingredientele, ungi carnea cu amestecul obtinut si o lasi timp de 6-8 h la marinat inainte de a o frige la...
Marinata1. Patrunjelul,de preferinta proaspat ,se spala toaca marunt si se pune peste bucatile de carne(poate fii ori ce carne). 2....
Marinata cu patrunjel si usturoi1. Toate ingredientele se amesteca bine. 2. Bucatile de peste ,pregatite in prealabil se ung cu acesta marinada pe amindoua...
Marinata pentru peste la gratar1. Carnea se taie in forma dorita(pt. frigarui sau bucati intregi) 2. Laptele batut se amesteca cu piperul,Curry sau usturoi,...
Marinata pentru carne de curcan, rataArdeiul gras se curata de samburi si pielita alba din interior, la fel si ardeiul iute. Se pun impreuna cu usturoiul intr-un...
Sos thailandezSe freaca 2 lingurite de mustar cu uleiul, turnat picatura cu picatura. Cand e gata se subtiaza cu putin otet de vin, zeama...
Sos de mustarSe zdrobeste usturoiul,se adauga putina sare si se freaca cu ulei ca si maioneza,pana se face o pasta. Se adauga laptele...
Mujdei de usturoiSe spala rosiile,se scot cotoarele,se taie in 4, se punla fiert,dupa care se dau prin sita,iar sosul rezultat se pune iarasi...
Sos de rosii picantSe pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...
Sos cu otetSe amesteca toate ingredientele si se da la rece.
Sos thina israelianSe toaca cu blenderul patrunjelul, usturoiul si ardeiul. Se amesteca cu condimentele si se dilueaza cu apa. Se da la rece.
Shug israelianAmesteca toate ingredientele in afara plantelor. Pune pe foc amestecul pana amestecul se ingroase, lasa-l sa se raceasca si...
Sos cu ulei de masline si vinAmesteca ingredientele. Se serveste peste spanacul crud, taiat.
Sos pentru spanacCombina toate ingredientele si amesteca-le cu creveti. Lasa la rece timp de 1 ora.
Sos RemouladeIngredientele se amesteca si se gatesc alaturi de pestele dorit.
Sos cu ceapa si usturoiSe curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...
Mujdei de usturoiSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustarSe pun oul, usturoiul si sarea la robot si se amesteca pina cind amestecul devine cremos. Se adauga uleiul ca la maioneza. La...
Ali OliSe pun nucile intr-un castron, se stropesc cu 1-2 lingurite de apa rece si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga...
Sos scordoleaSe topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine. Se pune mustarul, sarea, piperul, zaharul. Se toarna incet apa sau...
Sos de mustarSe amesteca mustarul si zaharul pudra cu uleiul turnat putin cite putin. Se adauga otetul, sarea, piperul, o lingura de apa...
Sos de mustar si zahar pudraSe fierb cartofii si se curata de coaja. Se zdrobesc. Se adauga sare si se amesteca cu uleiul turnat putin cite putin, nucile...
Sos din nuci si usturoiCeapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...
Sos indianUsturoiul taiat marunt se fierbe in vin alb. Cind vinul a scazut pe trei sferturi, se strecoara printr-un tifon, stringind...
Esenta de usturoiSe amesteca bine toate ingredientele.
Sos marinat cu otet si piperSe prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...
Sos cu fileuri de ansoa si castravecioriSe caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu puiUsturoiul tocat foarte marunt se amesteca bine cu miezul de piine, ca o crema. Se amesteca galbenusul cu sarea si...
Sos de usturoi si piperSe prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul...
Sos universalSe topeste untul. Se adauga faina, aspicul, vinul, cimbrul si foaia de dafin. Se fierb 10 minute. Se strecoara. Se adauga...
Sos pentru vinatSe inabusa in putin ulei cu sare si piper ciupercile spalate si taiate foarte fin. Separat, in restul de ulei, se adauga...
Sos picantSe zdrobesc chiflele muiate in apa si bine stoarse. Se amesteca cu zeama de carne si cu untul si se lasa sa fiarba acoperit...
Sos de hrean fiertSe fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cite un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se...
Sos de mustarSe amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se...
Sos cu vinSe trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot receCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce