Se dinstuie in ulei usturoiul (nu se arde) la foc potrivit dupa care se adauga ciupercile taiate felii mai subtiri, se lasa...
Sos BoscaiolaVerdeturile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza,se clatesc cu apa rece, se...
Sos vinegret vieille franceSe fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...
Sos de ouSe pune untul intr-o tigaie la foc mic, cand incepe sa se topeasca se adauga piperul verde boabe, sosul de soia, sosul...
Sos pepe verdeSe pun intr-o tigaie untul,brinza mozarella si se topesc pina devine ca o pasta,apoi se pune smintina dulce,delicatul , piper...
Sos de mozarellaSe toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...
Ciulama de ciuperci a la DeliaSe face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...
Sos frantuzescSe amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....
Sos de mustar cu tarhonSe face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...
Sos de sardele de LissaPentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...
Extracte de oaseLa prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor....
Esenta de ciuperciCupercile bine spalate si tocate si frunze de marar, patrunjel si telina se pun la fiert in vin alb sec si zeama de lamaie...
Esenta de ciuperci cu vinSe poate face dintr-o singura specie de ciuperci sau combinate. Ciupercile trebuie sa fie foarte proaspete. Dupa ce au fost...
Extract de ciuperciSe amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu...
Sos pentru salata de pesteSe prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu friscaSosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel originalSe prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnoleSe face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...
Sos alb cu parmezanSe pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....
Sos frantuzescFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolSe prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...
Sos de marar cu smintinaSe pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos BechamelSe prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...
Sos de migdale frantuzescSe prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...
Sos din castrevete si mustarSe pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...
Sos de vanilie cu lapteSe amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.
Sos de hrean cu smintinaSe prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...
Sos de lapteSe topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...
Sos alb-receSe fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...
Sos tartarSe freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiieSe pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...
Sos din sunca, vin alb si cimbruSe topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...
Sos din unt si nucsoaraSe pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...
Sos de unt si miereSe prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....
Sos muselin (imitatie)Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...
Sos de lamiieSe desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...
Sos de smintinaSe topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...
Sos olandezSe topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...
Sos deliciosSe prepara un sos alb stins cu zeama de carne de vitel sau de pasare. Se adauga zeama de lamiie si felii de lamiie fara coaja.
Sos anghemahtIn sosul scurs de la friptura, de la care s-a ridicat grasimea, se adauga doua linguri de smintina, amestecata cu un virf de...
Sos pentru fripturiSe pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simpluSe prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru pesteSe amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiieMerele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mereIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiSe freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...
Sos muselinIn sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascavalSe incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...
Sos alb pentru salata orientalaSe bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.
Sos de iaurt cu mustarSe varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...
Sos MornayIaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu...
Sos de iaurtO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post