Sosuri albe

Sos Boscaiola
Sosuri albe

Sos Boscaiola

Se dinstuie in ulei usturoiul (nu se arde) la foc potrivit dupa care se adauga ciupercile taiate felii mai subtiri, se lasa...

Sos Boscaiola
Sos vinegret vieille france
Sosuri albe

Sos vinegret vieille france

Verdeturile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza,se clatesc cu apa rece, se...

Sos vinegret vieille france
Sos  de ou
Sosuri albe

Sos de ou

Se fierb 2 oua rascoapte. Se da galbenusul prin sita, se pune o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare, putina lamaie si...

Sos de ou
Sos pepe verde
Sosuri albe

Sos pepe verde

Se pune untul intr-o tigaie la foc mic, cand incepe sa se topeasca se adauga piperul verde boabe, sosul de soia, sosul...

Sos pepe verde
Sos de mozarella
Sosuri albe

Sos de mozarella

Se pun intr-o tigaie untul,brinza mozarella si se topesc pina devine ca o pasta,apoi se pune smintina dulce,delicatul , piper...

Sos de mozarella
Ciulama de ciuperci a la Delia
Sosuri albe

Ciulama de ciuperci a la Delia

Se toaca ceapa marunt. Se caleste ceapa in ulei, se adauga faina. Se amesteca, se pune apa, se amesteca, se adauga ciupercile...

Ciulama de ciuperci a la Delia
Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc...

Sos frantuzesc
Sos de mustar cu tarhon
Sosuri albe

Sos de mustar cu tarhon

Se amesteca 2-3 lingurite de mustar, cu o lingurita de zahar pisat, si se freaca, turnand 100 gr. ulei, picatura cu picatura....

Sos de mustar cu tarhon
Sos de sardele de Lissa
Sosuri albe

Sos de sardele de Lissa

Se face un rantas putin rumenit dintr-o lingura de unt, o lingura de faina si o ceapa taiata marunt. Se curata 2-3 sardele de...

Sos de sardele de Lissa
Extracte de oase
Sosuri albe

Extracte de oase

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...

Extracte de oase
Esenta de ciuperci
Sosuri albe

Esenta de ciuperci

La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor....

Esenta de ciuperci
Esenta de ciuperci cu vin
Sosuri albe

Esenta de ciuperci cu vin

Cupercile bine spalate si tocate si frunze de marar, patrunjel si telina se pun la fiert in vin alb sec si zeama de lamaie...

Esenta de ciuperci cu vin
Extract de ciuperci
Sosuri albe

Extract de ciuperci

Se poate face dintr-o singura specie de ciuperci sau combinate. Ciupercile trebuie sa fie foarte proaspete. Dupa ce au fost...

Extract de ciuperci
Sos pentru salata de peste
Sosuri albe

Sos pentru salata de peste

Se amesteca orezul macinat cu putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si orezul amestecat cu...

Sos pentru salata de peste
Sos maionez cu frisca
Sosuri albe

Sos maionez cu frisca

Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.

Sos maionez cu frisca
Sos Bechamel original
Sosuri albe

Sos Bechamel original

Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...

Sos Bechamel original
Sos espagnole
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Sos alb cu parmezan
Sosuri albe

Sos alb cu parmezan

Se face un sos alb. Cind este gata, se ia de pe foc si se pun doua galbenusuri si 2-3 linguri de parmezan sau cascaval ras,...

Sos alb cu parmezan
Sos frantuzesc
Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....

Sos frantuzesc
Sos de vin pentru peste rasol
Sosuri albe

Sos de vin pentru peste rasol

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...

Sos de vin pentru peste rasol
Sos de marar cu smintina
Sosuri albe

Sos de marar cu smintina

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...

Sos de marar cu smintina
Sos Bechamel
Sosuri albe

Sos Bechamel

Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...

Sos Bechamel
Sos de migdale frantuzesc
Sosuri albe

Sos de migdale frantuzesc

Se prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...

Sos de migdale frantuzesc
Sos din castrevete si mustar
Sosuri albe

Sos din castrevete si mustar

Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt,...

Sos din castrevete si mustar
Sos de vanilie cu lapte
Sosuri albe

Sos de vanilie cu lapte

Se pune la fiert laptele cu vanilia. Cand incepe sa fiarba, se acopera si se ia de la foc. Se freaca galbenusurile cu...

Sos de vanilie cu lapte
Sos de hrean cu smintina
Sosuri albe

Sos de hrean cu smintina

Se amesteca hreanul ras cu otetul, sarea, sfecla rasa si un pahar de smintina.

Sos de hrean cu smintina
Sos de lapte
Sosuri albe

Sos de lapte

Se prepara un sos alb cu unt si doua linguri de faina si se stinge cu lapte clocotit. Se poate adauga putina zeama de carne...

Sos de lapte
Sos alb-rece
Sosuri albe

Sos alb-rece

Se topeste untul. Se adauga faina, sare, piper. Se amesteca bine. Se toarna laptele si smintina amestecind mereu. La...

Sos alb-rece
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se fierbe 100 g apa cu foaia de dafin, boabele de piper si otetul. Se freaca galbenusurile cu putina sare. se adauga apa...

Sos tartar
Sos de lamiie
Sosuri albe

Sos de lamiie

Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....

Sos de lamiie
Sos din sunca, vin alb si cimbru
Sosuri albe

Sos din sunca, vin alb si cimbru

Se pune untul intr-o craticioara in baia de apa impreuna cu ceapa si arpagicul. Se adauga, amestecind mereu in acelasi sens,...

Sos din sunca, vin alb si cimbru
Sos din unt si nucsoara
Sosuri albe

Sos din unt si nucsoara

Se topeste untul, se adauga ceapa curatita intreaga si se rumeneste repede, intorcind-o mereu. Se pune faina, nucsoara,...

Sos din unt si nucsoara
Sos de unt si miere
Sosuri albe

Sos de unt si miere

Se pune untul si mierea intr-o tigaie si se amesteca pina cind mierea si untul devin o pasta omogena Acest sos se poate...

Sos de unt si miere
Sos muselin (imitatie)
Sosuri albe

Sos muselin (imitatie)

Se prepara un sos alb mai subtire si se amesteca fierbinte cu 1-2 galbenusuri crude, sare si zeama de lamiie, dupa gust....

Sos muselin (imitatie)
Sos de lamiie
Sosuri albe

Sos de lamiie

Se topeste untul, se adauga faina si se adauga o ceasca de apa amestecind mereu. Se pune sare, piper si patrunjel verde...

Sos de lamiie
Sos de smintina
Sosuri albe

Sos de smintina

Se desface faina cu smintina dupa care se toarna totul intr-o craticioara peste untul topit. Se da in citeva clocote. Se...

Sos de smintina
Sos olandez
Sosuri albe

Sos olandez

Se topeste ¾ din unt pe baia de apa. Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu...

Sos olandez
Sos delicios
Sosuri albe

Sos delicios

Se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina. Se amesteca repede, se adauga aspicul, sarea, piperul si vinul. Se...

Sos delicios
Sos anghemaht
Sosuri albe

Sos anghemaht

Se prepara un sos alb stins cu zeama de carne de vitel sau de pasare. Se adauga zeama de lamiie si felii de lamiie fara coaja.

Sos anghemaht
Sos pentru fripturi
Sosuri albe

Sos pentru fripturi

In sosul scurs de la friptura, de la care s-a ridicat grasimea, se adauga doua linguri de smintina, amestecata cu un virf de...

Sos pentru fripturi
Sos alb simplu
Sosuri albe

Sos alb simplu

Se pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...

Sos alb simplu
Sos alb pentru peste
Sosuri albe

Sos alb pentru peste

Se prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...

Sos alb pentru peste
Sos de lamiie
Sosuri albe

Sos de lamiie

Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.

Sos de lamiie
Sos de mere
Sosuri albe

Sos de mere

Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...

Sos de mere
Sos de cartofi
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos muselin
Sosuri albe

Sos muselin

Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...

Sos muselin
Sos de smintina si cascaval
Sosuri albe

Sos de smintina si cascaval

In sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...

Sos de smintina si cascaval
Sos alb pentru  salata orientala
Sosuri albe

Sos alb pentru salata orientala

Se incinge uleiul, sa adauga ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga mustarul, faina, otetul si apa. Se pune fierbinte...

Sos alb pentru salata orientala
Sos de iaurt cu mustar
Sosuri albe

Sos de iaurt cu mustar

Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.

Sos de iaurt cu mustar
Sos Mornay
Sosuri albe

Sos Mornay

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...

Sos Mornay
Sos de iaurt
Sosuri albe

Sos de iaurt

Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu...

Sos de iaurt
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia