Sosuri albe

Sos suprem
Sosuri albe

Sos suprem

Se incalzeste untul, se incorporeaza faina, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile...

Sos suprem
Sos pentru creier
Sosuri albe

Sos pentru creier

Se introduc intr-un vas toate ingredientele, in afara de mustar. Se pune vasul pe foc in alt vas cu apa fierbinte si se...

Sos pentru creier
Sos remulade
Sosuri albe

Sos remulade

Intr-un castron se amesteca mustarul cu sare, piper si se freaca bine cu lingura, se adauga cu picatura otetul si uleiul,...

Sos remulade
Maioneza Tupperware
Sosuri albe

Maioneza Tupperware

Se pun toate ingredientele in Magic Mixer fara sucul de lamaie. Dupa ce ati agitat bine toata compozitia adaugati sucul de...

Maioneza Tupperware
Sos alb
Sosuri albe

Sos alb

Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...

Sos alb
Crema de ciuperci cu mazare
Sosuri albe

Crema de ciuperci cu mazare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina...

Crema de ciuperci cu mazare
Crema de ciuperci cu tarhon
Sosuri albe

Crema de ciuperci cu tarhon

Curatati zarzavaturile si ciupercile si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scoateti-le din apa in care au...

Crema de ciuperci cu tarhon
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...

Sos tartar
Sos de hrean cu smantana
Sosuri albe

Sos de hrean cu smantana

Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...

Sos de hrean cu smantana
Sos de macris
Sosuri albe

Sos de macris

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...

Sos de macris
Sos acru
Sosuri albe

Sos acru

Se toaca ceapa marunt si se pune se se caleasca cu o ceasca mica de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se ia cratita de pe...

Sos acru
Sos alb
Sosuri albe

Sos alb

Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet...

Sos alb
Sos alb II
Sosuri albe

Sos alb II

Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor pe foc mic. Se pune faina in ploaie si se omogenizeaza bine, apoi se...

Sos alb II
Sos cu sunca
Sosuri albe

Sos cu sunca

Se taie marunt prazul sau ceapa verde, se caleste, se frige in continuare cu sunca taiata felii. Se adauga mustar de Dijon,...

Sos cu sunca
Sos de faina
Sosuri albe

Sos de faina

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...

Sos de faina
Sos de faina cu ou
Sosuri albe

Sos de faina cu ou

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...

Sos de faina cu ou
Sos de ciuperci cu smantana
Sosuri albe

Sos de ciuperci cu smantana

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un...

Sos de ciuperci cu smantana
Sos de usturoi cu faina
Sosuri albe

Sos de usturoi cu faina

Se face rantasul alb din unt cu faina. Se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat sau chiar cu apa. Se adauga otetul, sarea...

Sos de usturoi cu faina
Sos de marar cu smantana
Sosuri albe

Sos de marar cu smantana

Se face un rantas alb din unt cu faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Se adauga smantana, mararul tocat fin, sare si sare...

Sos de marar cu smantana
Sos de marar cu ou
Sosuri albe

Sos de marar cu ou

Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, faina in unt. Se stinge cu zeama de carne. Se pune mararul taiat fin. Inainte de...

Sos de marar cu ou
Sos de hrean
Sosuri albe

Sos de hrean

Se freaca galbenusul cu smantana. Se pune hreanul ras, putina sare si otet dupa gust. Se tine la foc in alt vas cu apa...

Sos de hrean
Sos de ciuperci
Sosuri albe

Sos de ciuperci

Din faina si unt pregatiti un sos alb: auriti putin faina in grasime, apoi stingeti-o cu supa de pasare ori cu esenta de...

Sos de ciuperci
Sos cu parmezan
Sosuri albe

Sos cu parmezan

Taiem marunt verdeata de patrunjel, usturoiul il dam prin presa de usturoi, si amestecam foarte bine cu restul...

Sos cu parmezan
Sos Tzatziki
Sosuri albe

Sos Tzatziki

Castravetele se curata subtire, se razuieste si se puna in sita (strecurator), pentru a se scurge zeama. Amestecam...

Sos Tzatziki
Sos pentru oua umplute
Sosuri albe

Sos pentru oua umplute

Galbenusele fierte de la 2 oua le-am dat prin sita si am adaugat o lingurita de smantana , am frecat bine cat sa se dezlege...

Sos pentru oua umplute
Sos fin acrisor pentru friptura de miel
Sosuri albe

Sos fin acrisor pentru friptura de miel

Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa. Separat...

Sos fin acrisor pentru friptura de miel
Sos Gravy
Sosuri albe

Sos Gravy

Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa,...

Sos Gravy
Sos de capere si ansoa
Sosuri albe

Sos de capere si ansoa

sosul: un galbenus, boabe de capere din saramura, zeama de lamaie, mustar si 2-3 file ansoa amestecate cu mixerul adaugand un...

Sos de capere si ansoa
Sos de hrean cu smantana si oua fierte
Sosuri albe

Sos de hrean cu smantana si oua fierte

Ouale se rad pe razatoarea cu gauri mici. Se pune smantana si se amesteca bine. Apoi se pune hreanul si se amesteca. Se pune...

Sos de hrean cu smantana si oua fierte
Sos Adobo Delicioso
Sosuri albe

Sos Adobo Delicioso

Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza intr-un sos. Se serveste cu fripturi din carne de porc, vita, ovine, iar...

Sos Adobo Delicioso
Sos de hrean cu nuci sau migdale
Sosuri albe

Sos de hrean cu nuci sau migdale

1. se firbe laptele si se toarna fierbinte peste faina 2. se amesteca bine pentru a se obtine o compozitie omogena, dupa care...

Sos de hrean cu nuci sau migdale
Sos de capere
Sosuri albe

Sos de capere

1. se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, acestea se rumenesc timp de 3 minute al foc potrivit 2....

Sos de capere
Fondue traditional
Sosuri albe

Fondue traditional

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se...

Fondue traditional
sos de smantana
Sosuri albe

sos de smantana

Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare,se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

sos de smantana
Sos pentru legume
Sosuri albe

Sos pentru legume

Se prepara maioneza din 3 oua si 1/2 pahar ulei, adaugand cate putin ulei, apoi se amesteca cu iaurtul, mustarul si smantana.

Sos pentru legume
Sos cu pesmet
Sosuri albe

Sos cu pesmet

Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul,se amasteca pana cand se incorporeaza pesmetul in unt.

Sos cu pesmet
Sos de ciuperci cu vin
Sosuri albe

Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade...

Sos de ciuperci cu vin
Sos de rosii cu smantana
Sosuri albe

Sos de rosii cu smantana

Se spala rosiile,se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama,apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura,lasand sa se...

Sos de rosii cu smantana
sos de marar
Sosuri albe

sos de marar

se prepara un sos alb din unt si faina,stins cu apa calduta.Se amesteca in sos mararul tocat,zeama de lamaie si galbenusul...

sos de marar
Sos scordolea
Sosuri albe

Sos scordolea

Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta,  apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine muiat,stors si se...

Sos scordolea
Sos de sardele cu mustar
Sosuri albe

Sos de sardele cu mustar

Se curata sardelele de oase,se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar.Se amesteca separat 1lingura otet...

Sos de sardele cu mustar
Sos de oua
Sosuri albe

Sos de oua

Se fierbe un ou separat;galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude,cu zeama...

Sos de oua
Sos de usturoi cu oua
Sosuri albe

Sos de usturoi cu oua

Se piseaza bine usturoiul,se amesteca cu galbenusurile,se adauga sare si se freaca bine.Se toarna uleiul treptat,ca la...

Sos de usturoi cu oua
Sos catifelat
Sosuri albe

Sos catifelat

Din 50gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne.Nu se lasa sa se ingroase tare,se adauga...

Sos catifelat
Sos tartar
Sosuri albe

Sos tartar

Se prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tare,trei galbenusuri crude si 250ml ulei.Se adauga mustarul,verdeata...

Sos tartar
Sos moldovenesc
Sosuri albe

Sos moldovenesc

Se amesteca uleiul cu otetul,sare piper si se freaca bine.Se lasa la rece.Se toaca toate verdeturile marunt si ceapa.in...

Sos moldovenesc
Sos brun pentru legume
Sosuri albe

Sos brun pentru legume

Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic,amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...

Sos brun pentru legume
Sos vanatoresc cu ciuperci
Sosuri albe

Sos vanatoresc cu ciuperci

Se spala ciupercile,se taie feliute si se pun cu unt,impreuna cu arpagicul tocat marunt,pe foc mic,sa se inabuse bine,pana...

Sos vanatoresc cu ciuperci
Sos pentu peste
Sosuri albe

Sos pentu peste

Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie, apoi se adauga verdeata tocata, apa minerala, sare, piper. Se...

Sos pentu peste
Sos alb normal
Sosuri albe

Sos alb normal

Se incalzeste untul, se adauga faina amestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa...

Sos alb normal
Sos Bechamel
Sosuri albe

Sos Bechamel

Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...

Sos Bechamel
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia