Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de margarina topita si smantana. Se framanta bine, apoi se...
Placinta cu ciuperci si carneDe pe o masa festiva nu pot lipsi pateurile. Aceasta reteta de pateuri cu branza este delicioasa.
Pateuri cu branza si smantanaDrojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmeladaCarnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...
Strudel cu carneFaina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padurePoti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecCaisele se spala dupa care se desfac in jumatate,ori le folositi asa ori le taiati mai subtiri.Se separa ouale,albusurile se...
Pandispan rapidAlbusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile,...
Prajitura simplaAmestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...
Placintele cu ciuperciPrima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina...
Tarta cu legumeSe prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilieCu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...
Cornuri cu branza sarataFierbi 2 oua cam 8-10 minute, amesteci branza de vaci cu cele 2 galbenusuri fierte si cu 3 galbenusuri crude. Adaugi untul,...
Prajitura cu branza de vaci si capsuneDaca astepti musafiri si serviti bere, pregateste saratele. Acestea sunt cele mai bune aperitive.
SarateleDaca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...
Pateuri cu branza sarataFaina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...
SaleuriFaina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...
Saleuri cu cascavalSe amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o...
Saleuri cu chimenMargarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a...
Saleuri cu chimenSe spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuriCarnea impreuna cu painea se toaca in masina de tocat. Separat, se toaca foarte marunt ceapa si se amesteca apoi cu carnea....
Umplutura de carne pentru pateuriVarza se curata de frunzele vestejite. Se taie apoi foarte subtire, se sareaza si se lasa sa stea asa aproximativ 10 minute....
Umplutura de varza pentru pateuri si placinteCeapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete....
Placinta marocana cu branzaIncingem cuptorul. Punem aluatul de paine intr-un castron si adaugam semintele de marar. Framantam apoi impartim aluatul in 8...
Chifle cu seminte de mararSe topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina...
Paine cu salvie si ceapaTrebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...
CovrigeiSe freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine....
Batoane cu mac si susanFaina se amesteca impreuna cu drojdia muiata in 50 ml lapte, intr-un castron, se adauga 1 lingura de zahar, putin ulei, sare...
Paine de casaSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei mai putin albusurile...
Pasca cu branzaSe amesteca drojdia cu laptele si cu 1 lingurita de zahar. Se lasa putin, intre timp se curata merele de coaja si se dau pe...
Prajitura cu mereSe cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si...
Cornuri cu suncaSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa care se pune la dospit, pana se dubleaza in marime. Dupa ce a...
Cuib de viespiIngredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o...
Cozonac de pasteCernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care...
PanettoneDin galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa...
Placinta cu branza sarataPlacinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta...
Placinta cu branza si stafideIntr-un vas mic se pune 50 ml de apa, la fiert, apoi se adauga 2 linguri de faina, amestecand continuu pana se ingroasa, se...
Paine de casa in tavaFacem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul,...
Briose cu branza si chimenSe amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...
Felii de foietaj caramelizatIncepem pregatirea acestei retete prin pregatirea aluatului. Se amesteca toate ingredientele, fara a se framanta si se baga...
Tarta cu ardei si tonAluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins,...
Pizza cu de toateSe dizolva drojdia in apa calduta, impreuna cu sarea si zaharul. Se amesteca apoi cu 2 linguri de faina si se lasa la dospit...
Baghete cu busuiocIntr-un bol se dizolva drojdia cu apa, sarea si zaharul si se lasa se 10-15 minute sa dospeasca. Intr-un bol mai mare pui...
Paine de casaSe taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...
Cornuri cu svaiterPregatirea painii de casa incepe cu prepararea aluatului. Dizolvam drojdia in 200 g de apa calduta, amestecam cu 4 linguri de...
Paine de casaPainea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gaseste...
Paine cu banane si cu nuciTocati ceapa si o puneti la prajit intr-o tigaie unde ati pus in prealabil putin ulei si putina apa, adaugati sare. Intre...
Placinta cu prazIngredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din...
Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeuraDaca vrei sa oferi musafirilor tai aperitive delicioase, pregateste saratele cu vin. Aceasta reteta este foarte usor de...
Saratele cu vinAluatul l-am preparat in masina de paine, am pus laptele, untul, zaharul, sarea, faina si drojdia si am selectat programul...
Foccacia cu vinete si mozzarellaAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post