Se fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 140 grame miere si 140 grame nuca macinata. Se amesteca...
Taitei cu nucaSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macIntr-un vas adanc, se framanta cu mana 2 oua intregi, 60 ml apa si 300 grame faina (cat cuprinde). Cand s-a incorporat toata...
Taietei de casa500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...
Taietei cu branzaSe amesteca faina cu margarina si smintina (dar eu le-am pus direct peste faina). Se adauga cascavalul ras (eu am pus Gouda)...
Cornulete cu cascaval si macSarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa...
Focaccia umpluta cu ceapa si maslineAm facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonSe amesteca drojdia cu 2 lingurite zahar si 50 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca maiaua 10 minute. Restul de lapte se...
Rasucite cu branza si oreganoFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar...
Cuiburi cu nuca si scortisoaraPrepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa...
Roza cu oregano si parmezanMini baghetele rasucite sunt produse de patiserie usor de facut si delicioase. Se pot servi la micul dejun alaturi de un...
Mini baghete rasucite alb si negruSe amesteca pliculetul de drojdie cu lingurita de zahar si cateva linguri de apa calda, dupa care se lasa la crescut. Se pun...
Painica FufendataSe face o maia din putin lapte caldut, zahar si drojdie. Se adauga ouale, sarea, untul si laptele si se framanta bine apoi se...
Covrigul uriasZaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop....
Paine integrala de secaraBatem spuma ouale cu zaharul si adaugam smantana. Amestecam faina integrala cu faina alba, adaugam praful de copt si...
Painea episcopuluiPregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se...
Pateuri gourmet cu prosciuttoSe cerne faina.Se adauga sarea,uleiul,drojdia frecata cu zahar si le. Se framanta aluatul pana devine elastic.Se lasa la...
Tarte aperitive cu dovleceiAm framantat bine si la final am uns coca cu 2 linguri de ulei, apoi am lasat aluatul la dospit. Am intins 2 foi si le-am pus...
Placinta cu afineDin toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...
Placinta CulinarPiperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carneFaina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta...
Tortilla de casaSe taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...
Cornuri umplute cu parizerPernutele cu branza feta sunt ideale ca si aperitiv sau ca si insotitor la bere. Pentru ale pregati mai intai curatam ardeii...
Pernute cu branza fetaAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaDecomgelam foietajul Se stoarce carnea din carnati. Se curata spanacul si se opareste; se stoarce, se toaca si se paseaza cu...
Foietaj cu spanacSe caleste ceapa in ulei, se apauga spanacul bine scurs si tocat. Se lasa putin la racit si se amesteca cu branza data pe...
Triunghiuri cu spanacPrima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa...
Spanac in foetajAm tocat ceapa, am calit-o in ulei de masline, am adaugat si spanacul congelat. Am lasat totul pe foc pina cind s-a inmuiat...
Strudel cu spanac si fetaIntai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga...
Placinta cu carneTaiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le...
Placinta cu carne de vita si rinichiSpanacul curatat si se spala bine si se fierbe cu bicarbonat, 6-8 minute. Dupa ce se fierbe, se strecoasa si se lasa sa se...
Taitei cu spanacSe toaca carnea si se caleste in unt, impreuna cu ceapa si usturoiul, totul la foc mic. Se dauga parmezanul, oul,...
Cannelloni cu puiPlacinta cu urda si marar e delicioasa, se prepara usor, consistenta, o reteta perfecta de placinta.
Placinta cu urda si mararUmplutura: Aceasta se pregateste mai intai astfel: se curata ceapa si se toaca marunt, se caleste in putin ulei si se adauga...
Ravioli cu carne si ciuperciAluatul: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se...
Placinta cu pui si jambonPlacinta cu cartofi si telemea este un tip de foietaj care cunoaste foarte multe variatii pe tot intinsul tarii, atat ca si...
Placinta cu cartofi si telemeaPentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu...
Placinta cu maslineBranza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste...
Placinte tigarete, cu foi yufkaSe bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul. Amestecati usor, pana cand se...
Pasca la minutAlevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Alevanca bucovineanaSe cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut....
Coroana PascalaTopiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana...
Pasca cu ciocolataPregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi
Pasca umpluta cu branza de vaci- se face maia din drojdie, cateva linguri din cantitatea de lapte, 1 lingura din cantitatea de zahar. Se face un crater si...
Spirale cu tahinMelcisorii cu crema de alune sunt o reteta de cornuri de casa ce poate fi facuta cu diferite umpluturi. Melcisorii sunt usor...
Melci cu crema de aluneSe face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul, il imparti in 4 buca
Mantii cu carneSe unge cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 25cm. O tapetam cu faina. Se imparte aluatul in doua. Tapetati fundul si...
Turta de PasteSe face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa...
Pasca cu branzaSe pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie,...
Pasca cu fructeSe dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar,...
Mucenici de post (ca la mama acasa)Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina...
Mucenici moldovenestiO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post