Puneti uleiul intr-o tigaie incinsa. In timp ce uleiul se incalzeste, spalati rosiile, scoateti miezul si tocati-l in bucati...
Farfalle cu sos rapid de rosiiPe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o...
Taglierini cu scoiciPuneti uleiul de masline intr-o tigaie cu fundul gros incinsa si adaugati barbunul, curatat de solzi. Maruntiti si apoi...
Taglierini cu barbun la tigaieFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste ravioliPuneti parmezanul, busuiocul, rosiile si mozarrella intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust. Taiati feliile de...
Ravioli cu prosciutto, rosii, busuioc si mozzarellaSpalati bine urzicile si limba-mielului si cufundati-le in apa cu sare clocotita timp de 30 de secunde. Strecurati-le si...
Ravioli cu urzici si ricottaDaca fasolea lata este foarte mica si moale, o puteti folosi cruda. Daca este de marime medie sau mare, inmuiati-o in apa...
Ravioli cu fasole lata zdrobita, menta si ricottaPuneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile...
Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorponeCuratati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie...
Pappardelle cu ciuperciPuneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul,...
Pappardelle cu praz dulce si mascarponePuneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara...
Tagliatelle cu dovlecei verzi, lamaie si busuiocPuneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu...
Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midiiIn primul rand, scoateti mazarea si fasolea lata din pastai. Puneti mazare si fasolea in apa clocotita, nesarata si lasati-o...
Tagliatelle cu mazare si fasole lataScoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat...
Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosuIntr-o tigaie, prajiti pancetta in putin ulei de masline pana ce se rumeneste usor. Adaugati usturoiul maruntit si cimbrul si...
Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarellaIncingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a...
Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoiIn timp ce spaghetele se fierb „al dente" in apa clocotita cu sare, tocati marunt usturoiul, ardeii si patrunjelul....
Spaghete cu usturoi, ardei iute si patrunjelIn timp ce spaghetele se fierb in apa clocotita si sarata, tocati ceapa, rosiile si busuiocul. Caliti usor, timp de 5 minute,...
Spaghete cu ceapa rosie, tomate si busuiocMai intai faceti pangritata. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa, cu fundul gros. Adaugati usturoiul si cimbrul...
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritataFierbeti pastele linguine in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, incingeti o tigaie si adaugati...
Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin albFierbeti linguinele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, prajiti usturoiul, ardeii iuti rosii,...
Linguine puttanescaPrepararea Cannelloni cu ciuperci incepe prin curatarea ciupercilor. Acestea se taie felii si se sropesc cu zeama de lamaie....
Cannelloni cu ciuperciPunem intr-o tigaie 3-4 linguri de ulei de masline si ceapa taiata pestisori cu un pic de sare (nu mult, un varf de cutit) si...
PisaladierePieptul de pui se spala si se taie cubulete, in care se infig scobitori. Cateii de usturoi se taie feliute si se amesteca cu...
Spaghete cu frigarui de puiPastele se fierb al dente in apa cu sare. In acest timp se incinge uleiul de masline in tigaie. Jumatate din sunca felii se...
Tagliatelle cu prosciuttoSe pune apa la fiert pentru paste. In apa punem cateva picaturi de ulei si sare. Pastele se vor fierbe al dente. Cat timp...
Linguini cu crevetiSe fierb pastele in apa cu sare dupa indicatiile de pe cutie, se dau deoparte cam 60 ml din apa in care au fiert pastele....
Paste cu rosii uscate si anghinareBranza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat...
Gnocchi cu branza de vaciCarnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot, se ia spuma si se continua...
Budinca de taitei dieteticaSe fierb spaghetele in apa sarata (se lasa putin crocante). Se adauga o lingura de ulei in apa pentru a nu se lipi. Se...
Paste cu fructe de mareSe amesteca untul cu pasta de hamsie. Se fierb macaroanele ( in apa se adauga cubuletul cu legume sau o lingura de vegeta)....
Macaroane cu hamsieSe caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea tocata si ficateii, iar apoi pasta de tomate si rosiile. Se fierbe cateva...
Macaroane prajitePastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascavalSe pun pastele la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scot intr-o sita si se pun sub un jet de apa rece. Se scurg...
Spaghete cu sos pestoBranza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de...
Taitei din branzaSe da varza pe razatoare, se presara cu sare, se lasa sa stea 30 de minute cu sare, dupa care se scurge apa. In untura...
Paste framantate cu varzaPrepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapaAmesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la...
Pizza cu ciuperciPune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua....
Pizza cu usturoiIntai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am...
Paste fainoaseSlanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branzaFierbe taieteii in apa cu sare, iar intre timp prepara umplutura cu branza. Amesteca ingredientele. Amesteca taieteii fierti...
Paste cu branza de vaciSe amesteca galbenusurile cu unt, smantana, se condimenteaza si se adauga pastele fierte. Se adauga legumele, sunca,...
Paste cu legumeIntr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta....
GalusteSe sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele...
Galuste cu ouaCeapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bolognezeSe fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le racim clatindu-le cu apa rece. Intre timp, taiem rosiile, le...
Salata simpla din paste fainoaseMorcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcoviCeapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vitaPreparatele din carne se macina toate impreuna. Slanina se taie in bucatele mici si se face unsoare. Cartilajul se lasa in...
Paste picante cu tocanaCeapa taiata cuburi se caleste in putin ulei, se ia de pe foc, se presara boia, se amesteca si cand se pune din nou pe foc,...
Paste gratinate a la JuditSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita paneSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miereSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor