Pentru a face paste de casa, taitei, ravioli sau taitei lati, indiferent ce forma ati alege pentru asta e cel mai indicat sa...
Tagliatelle de casaTaiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scot, se strecoara si se clatesc in apa calda. Se...
Taitei cu carneTaiteii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg si se amesteca cu branza, ouale, putina sare si o...
Taitei cu branza de vaciMacaroanele se pun la fiiert in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-un vas. Separat, se fierb ficateii in putina...
Macaroane cu ficat de pasareMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intrun vas, se amesteca cu unt si nuca macinata. Se baga...
Macaroane cu nucaSpaghetele se fierb in apa clocotita cu sare. Se pune limba la fiert, separat, apoi sunca iar ciupercile se inabusa in unt....
Macaroane milanezeCartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie felii. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, apoi se...
Macaroane cu cartofi la cuptorMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se strecoara in apa calda. Se amesteca cu unt si cascaval ras. Separat,...
Macaroane cu conopidaTaiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg. Separat se taie marunt varza, se sareaza si se soarce,...
Taitei cu varzaMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se scurg intr-o strecuratoare. Se amesteca apoi cu untul, cu branza...
Macaroane gratinateMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se clatesc in apa calda. Se curata rosiile de pielite...
Mancare de macaroane cu rosii si sos de carneMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se clatesc in apa calda. Se curata rosiile de pielite...
Mancare de macaroane cu rosii si sos de carneMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare. Separat se feliaza ciupercile, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la...
Macaroane cu ciuperciMacaroanele se fierb in apa cu sare iar apoi se scurg. Separat, se toaca ceapa si se pune la calit in unt fierbinte. Se...
Macaroane cu sos de ceapaMacaroanele se pun la fiert, dupa care se scurg. Separat se toaca ceapa si se caleste un unt fierbinte. Se adauga usturoiul...
Macaroane cu sos de ceapaSe pun la fiert in apa clocotita cu sare, macaroanele. Se fierb apoi rosiile, se dau prin strecuratoare si se lasa la fiert,...
Macaroane cu sos de rosiiSe prepara un aluat din oua, faina, apa si sare. Se framanta bine si se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm grosime. Se lasa...
Aluat pentru macaroane de casaMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aceea se iau de pe foc, se scurg bine intr-o strecuratoare si se...
Macaroane cu cascavalSe pun spaghetele la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la prajit carnatii taiati bucati inguste si...
Paste cu sunculita si carnatiSe pune in tava o hartie de copt si se unge cu unt. Se umezeste fiecare felie de franzela cu lapte (nu foarte mult) si apoi...
Pizza cu blat de franzelaAluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se...
Pizza cu piept de pui si suncaSe pune in tava o folie de aluminiu care se unge foarte bine cu unt. Se umezeste fiecare felie de franzela foarte bine cu...
Pizza din franzelaAmestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu...
Pizza cu carne de pasare BucegiPuneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte in doua si fierbeti-le conform...
Macaroane cu carne de pasare Bucegi si cascavalFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaSe pune apa intr-o oala, se lasa la fiert pana da apa in clocot, dupa care se adauga pastele si se fierb 8 min. Intr-o tigaie...
Paste cu migdaleSe unge o tava cu ulei. Se aseaza aluatul uniform. Se adauga sosul de rosii (un sfert din cantitatea obtinuta), mozarella...
Pizza cu tonIntr-o tigaie punem ulei la incins. In uleiul incins punem la calit usturoiul pisat si imediat ce prinde un pic de culoare,...
Cannelloni cu carneLuam o cratita si punem apa cam jumatate, adaugam sare si lasam sa clocoteasca. Punem spaghetele italienesti sa fiarba.Cand...
Spaghete italienePastele cu nuca si miere va vor aminti cu siguranta de copilarie. Este o reteta simpla de paste pentru care nu aveti nevoie...
Paste cu nuca si miereSe face un blat normal de pizza si se intinde pe o tava, peste care apoi intinde si putin suc de rosii (2-3 linguri) in strat...
Pizza cu sunca si salamPuneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in...
Paste cu conopida si ciolanCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCuratati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le bucatele. Caliti-le impreuna cu ceapa taiata julienne,...
Paste cu ciuperci si spanacPune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza...
Macaroane dulci in trei variantePune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu...
Macaroane cu carne la cuptorFierbe pastele in apa cu sare si putin ulei dupa indicatiile de pe ambalaj. intre timp, taie sunca in cubulete si prajeste-o...
Macaroane "afumate"Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...
Cannelloni umplute cu urda si spanacTelemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavaraSe cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocantSe curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu urdaPastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se...
Salata de paste cu rosii si busuiocMai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati...
Farfalle asezonate cu sos pesto, cu cardama si rucolaTaiati bulbii de anghinare in jumatate. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati usturoiul si cimbrul. Adaugati...
Farfalle cu anghinare, parmezan si smantanaFarfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptorSpalati si curatati cartofii, puneti-i in apa clocotinda cu multa sare impreuna cu usturoiul si fierbeti pana cand devin moi....
Ravioli cu cartofi, cardama si branzeturiFaceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre...
Paste tortelliniRadeti sau taiati marunt branzeturile si puneti totul intr-un bol impreuna cu trei sferturi din cantitatea de busuioc, pe...
Tortellini cu branzeturi si busuiocAceasta reteta de paste este delicioasa, potrivita pentru toamna cand gasim dovleac din abundenta. Tortellini cu dovleac,...
Tortellini cu dovleac, busuioc si ricottaSpalati sparanghelul apoi taiati aproximativ 6 cm din varfuri si puneti-le deoparte. Indepartati cu grija partile atoase de...
Tortellini cu sparanghel si ricottaPuneti ricotta, usturoiul, ardeiul iute rosu, sarea, piperul, cea mai parte din verdeturi si trei sferturi din cea de...
Tortellini cu spanac, ricotta si verdeturiSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita paneSosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miereSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor