Pentru mancarea de gulii cu ceapa si bulion se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind atoase. Se curata si se taie felii...
Mancare de gulii cu ceapa si bulionPentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...
Napi cu rantas si smantanaPentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...
Piure de napiPentru morcovii tineri cu unt se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua...
Carote cu untChiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de prazPentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simpluPentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantanaPentru prazul cu masline se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratita, se...
Praz gustos cu maslinePentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de prazPentru mancarea delicioasa de telina se curata telina, se taie felii care se prajesc cu putin ulei. Se asaza in cratita. In...
Mancare delicioasa de telinaPentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe...
Andive inabusite cu untPentru andive la cuptor se fierb andivele inabusit si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se pregatesc apoi la fel cu conopida...
Andive la cuptorPentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman...
Praz umplut cu orez si sosVinete prajite cu usturoi este un delicios apritiv pe care il puteti arpid pregati. Va trebuie doar 3 vinete lunguiete si...
Vinete prajite cu usturoiPentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa...
Sufleu de conopida cu branzaPentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...
Chiftele de vinete cu sos de rosiiPentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc...
Bame grecesti cu rosiiPentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind...
Conopida cu untPentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele...
Conopida gustoasa la cuptorPentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantanaPentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele....
Conopida gustoasa cu ciuperci la cuptorPentru mancarea de vinete cu rosii si ardei se taie rosiile felii. Se asaza un rind pe fundul cratitei, apoi se pune un rand...
Mancare de vinete cu rosii si ardeiPentru vinetele coapte cu branza se aleg vinete mijlocii. Se coc la fel ca pentru salata observand ca sa ramana cat mai albe....
Vinete coapte cu branzaRissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos. Pentru acesta reteta de risotto folositi o cana dovleac taiat cuburi mici.
Rissotto cu dovleacPentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru...
Vinete impanate (Imambaildi)Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin...
Vinete grecesti cu rosii si usturoiPentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....
Vinte cu branza la cuptorPentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele...
Vinete umplute la cuptorPentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg,...
Vinete portugheze cu rosii si branzaPentru chiftelele de linte se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de...
Chiftele de linte cu ceapaPentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost...
Rosii umplute cu orez in sosPentru rosiile cu sufleu de branza se aleg rosii rotunde, frumoase, se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu...
Rosii cu sufleu de branzaPentru ardeii umpluti cu orez se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei si se pre-gatesc la fel ca rosiile cu orez....
Ardei umpluti cu orez deliciosiPentru ardeii umpluti cu vinete se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte. Se coc vinetele ca pentru salata, se...
Ardei umpluti cu vinete si sos de rosiiPentru aceasta mancare de mazare se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, apoi se pregatesc ca mazarea verde boabe....
Mazare verde pastaiPentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu...
Mazare batuta cu ceapa si usturoiPentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...
Linte fiartaPentru linte cu slanina se alege, se fierbe si se pregateste la fel ca fasolea boabe cu slanina. Nu se pune vin in mancare....
Linte cu slaninaPentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...
Linte batutaPentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...
Mazare verde fiartaPentru mazarea verde cu slanina se alege mazarea. Se prajesc usor cu putin unt arpagicul si slanina fiarta, taiata in mici...
Mazare verde cu slaninaSufleul de mazare se pregateste la fel cu sufleul de fasole. Veti avea nevoie de mazare, unt, faina, lapte sau apa, branza,...
Sufleu de mazarePentru iahnia de fasole se alege fasolea si se fierbe. Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori si cand fasolea...
Iahnie delicioasa de fasolePentru fasolea batuta se alege fasolea boabe si se fierbe. Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa mai inainte. Se...
Fasole batuta delicioasaPentru mazarea verde inabusita mazarea pentru gatit trebuie sa fie proaspata, altfel nu este gustoasa. Se alege mazarea si se...
Mazare verde inabusitaPentru fasolea verde cu oua la cuptor se curata fasolea si se fierbe. Se scurge si se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la...
Fasole verde cu oua la cuptorPentru fasolea verde cu unt proaspat se curata fasolea rupand-o la capete. Se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu...
Fasole verde cu unt proaspatPentru fasole verde cu smantana simpla se curata fasolea si se fierbe cu apa clocotita. Se scurge si se pregateste la fel ca...
Fasole verde cu smantana simplaPentru sufleul de fasole se curata fasolea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. Se scurge, se asaza cu unt intr-o...
Sufleu de fasole verde si branzaPentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se...
Fasole boabe fiertePentru sufleul de dovlecei se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare. Se scurg, se...
Sufleu gustos de dovleceiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce