Carnea se taie in 10 bucati si se bate ca pentru snitele. Ceapa se taie marunt, ciupercile se taie julien, iar patrunjelul se...
Rulou din carne de porc cu ciuperciIntr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se...
Sarmale in foi de varza cu carne de porcVarza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se scurge. Intr-o tigaie se topeste untul, se...
Aripioare cu varza de Brussels, unt si lamaieCarnea se taie ca pentru snitele si se bate foarte subtire. Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar cascavalul se rade...
Pui italianCarnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de puiCarnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperciCeapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si maslinePulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nucaPieptul de curcan se spala, se usuca si se taie fasii. ceapa se taie julien, rosiile se decojesc si se taie cubulete, fasolea...
Sote de curcan in sos de berePieptul de pasare se taie felii, care se bat foarte usor si se sareaza. Andivele se curata, se spala si se taie in patru pe...
Piept de pasare cu andiveCeapa se taie julien, cartofii se taie cuburie si se fierb in apa cu sare iar patrunjelul se taie marunt. Ficateii se dau...
Ficat de pui lionezVarza se curata de cotoare si se fierbe in apa cu sare. Se taie apoi mijlocul verzei foarte fin. Telina, morcovii, ceapa,...
Varza umpluta cu legumeSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de apa. Se taie fasii sunca si se prajeste putin. Se adauga ouale batute,...
Omleta cu branza si suncaCarnatii de porc se prepara in ziua taierii porcului. Este o reteta romaneasca ce se pregateste mai ales inainte de Craciun,...
Carnati de porcSe taie cotletul in bucati groase cat degetul. Se bat usor cu ciocanul de batut carne, se condimenteaza si se pun pe gratarul...
Cotlet de porc la gratarSe pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun spaghetele intregi, sau rupte in...
Spaghete cu branzaSe pune intr-o cratita ulei, se adauga carnea , se rumeneste putin apoi se pune o cana cu apa si se lasa pe foc, se acopera...
Varza dulce cu carne de porcVarza se curata, se taie in sferturi si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se lasa la fiert 10 minute, dupa...
Sufleu de varzaTelina se curata, se spala, apoi se taie in sferturi si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa la racit si se...
Sufleu de telinaFaina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata,...
Pizza vegetariana cu ciuperciDupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt...
Sarmalute libanezeSe curata pestele si se spala bine, dupa care se aseaza intr-o tava. Ceapa se taie pestisor, rosiile felii iar ardeii...
Crap la cuptorPrima data se curata cartofii si pulpele de pui. Dupa aceea se pune intr-o tava untura junatate din cartofi. Dai cu sare si...
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi paiCarnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc. Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu...
Carnati rulati pe frigaruiSe taie pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana de apa. Se fierbe apoi se lasa sa se...
Pastrama de oaie cu mamaligutaSe pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10...
Paste cu sos de rosiiSe alege fasolea, se spala si se pune in apa calda 3-4 ore, dupa care se fierbe in 3 ape, avand grija sa fie bine fierte ....
Iahnie de fasoleSe alege fasolea, se spala si se pune in apa calda 3-4 ore, dupa care se fierbe in 3 ape, avand grija sa fie bine fierte.Dupa...
Fasole batutaCartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata de fiert se strecoara si se paseaza cu 150...
Cartofi piureFileul de pangasius se lasa la decongelat, se scurge bine, se tamponeaza foarte bine cu hartie pentru absorbtia apei, i se...
Pangasius cu sos de tomateSpalam cartofii si ii punem la fiert. Ii decojim si ii taiem cubulete apoi ii rumenim in putin ulei. Punem rozmarin si putin...
Frigarui vegetaleSe spala orezul si se lasa in apa rece atata vreme cat se prajesc legumele. Cepele sunt tocate si calite in ulei indoit cu...
Sarmale de post, aromate cu mentaVa vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor...
Vitel cu sos de vin albCiuperci de padure proaspete se gasesc rar si-s scumpe. Nu-i bai, ca se gasesc mereu din cele uscate – hribi, galbiori,...
Tocana de ciuperciMancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare...
Cartofi gratinati pe pat de paineMancarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar...
Mancare de ardei cu vinete si coriandruApa impreuna cu putina sare se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie faina de malai amestecand in continuu...
Mamaliguta cu lapteCotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta....
Cotlet cu rosii cherry si piure de spanacSe spala, se usuca si se desfac pulpele. Daca este nevoie, se bat un pic cu ciocanul penru snitele. Legumele se taie...
Rulouri de puiLegumele se taie marunt si se pun la calit, in 2 linguri de ulei de masline. Se adauga o cana de apa si se lasa la fiert pana...
Broccoli in sos rosuSe curata cartofii, se spala, se taie in cuburi, se pun intr-un vas cu apa, cu ulei si cu sare, si se aseaza pe foc. Se...
Friptura de porc cu cartofi inabusitiRatatouille este o mancare de legume la cuptor, traditionala in Franta. Reteta originala este fara carne de vita.
Ratatouille cu carne de vitaSe taie piepturile de pui in 2 si se pun intr un vas. Se curata usturoiul si ghimbirul si se piseaza, se curata ceapa verde,...
Pui asiaticMuschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi....
Muschi de vita (Beef) WellingtonSpalam bine ficatul apoi punem cate doua trei bucatele in folie de aluminiu impreuna cu doi, trei catei de usturoi curatati...
Ficatei in staniolSe fierbe spanacul. Apoi punem ceapa la calit, adaugam spanacul fiert si taiat marunt. Dupa ce s-au calit adaugam ouale...
Ou cu spanacPunem cartofii la fiert.Cand sunt aproape gata punem la calit kaizerul,apoi adaugam ouale batute si patrunjelul. Ideal ar fi...
Musaca de omleta cu cartofiCureti cartofi si ii tai in cubulete mici pe care le pui la fiert in apa cu sare. Faci un piure din cartofii fierti, pe care...
Rulada de cratofi cu carne tocata si ciuperciAm curatat si oparit conopida separat, in apa cu sare. Legumele (morcovul, prazul, ardeii) le-am tocat marunt si le-am pus la...
Ghiveci de postSe pun ingredientele intr-un castron si se amesteca pana se omogenizeaza. Aripioarele se curata, se spala si se pun in...
Aripioare de pui marinatePentru prepararea acestei retete se foloseste spatele de la iepure. Iepurele in aspic este foarte delicios.
Iepure in aspicPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios