Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine....
Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaieMancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte...
Tocana de vitel cu arpagic muratPuiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei...
Pui cu smantana si piper verdeMancarea de post pe care o vedeti aici nu e neaparat o reteta copiata din catastifele vreunei cuhnii de manastire insa...
Tocana din legume ca la manastireTaiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scot, se strecoara si se clatesc in apa calda. Se...
Taitei cu carneO reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n...
Mancare de mazare cu afumaturaPieptul de pui sarat si taiat mai subtire se da prin lapte, faina, ou batut si apoi pesmet. Cartofii se fierb in apa cu putin...
Snitel din piept de pui cu piure de cartofiCartofii se fierb in coaja, apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2...
Cartofi in straturiCartofii se ung cu ulei de masline si se condimenteaza. Se pun pe hartie de copt si se strange bine hartie. Se baga la...
Peste cu cartofi si sos pestoTaiteii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg si se amesteca cu branza, ouale, putina sare si o...
Taitei cu branza de vaciFeliem carnea apoi o saram si o piperam . O punem sa se rumeneasca in 2 linguri de ulei pe ambele parti. Ceapa tocata marunt,...
Tocanita de legumeCarnea se taie cubulete si se rumeneste in 2 linguri ulei si se stinge cu 100 ml vin. Se pune capacul si se lasa sa fiarba...
Varza murata cu carneOparim foile de vita in apa fierbinte. Orezul se caleste in putina apa si suc de rosii si se lasa sa se raceasca. Se face...
Sarmalute in foi de vitaMacaroanele se pun la fiiert in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-un vas. Separat, se fierb ficateii in putina...
Macaroane cu ficat de pasareMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intrun vas, se amesteca cu unt si nuca macinata. Se baga...
Macaroane cu nucaSpaghetele se fierb in apa clocotita cu sare. Se pune limba la fiert, separat, apoi sunca iar ciupercile se inabusa in unt....
Macaroane milanezeCartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie felii. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, apoi se...
Macaroane cu cartofi la cuptorMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se strecoara in apa calda. Se amesteca cu unt si cascaval ras. Separat,...
Macaroane cu conopidaTaiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg. Separat se taie marunt varza, se sareaza si se soarce,...
Taitei cu varzaMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se scurg intr-o strecuratoare. Se amesteca apoi cu untul, cu branza...
Macaroane gratinateMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se clatesc in apa calda. Se curata rosiile de pielite...
Mancare de macaroane cu rosii si sos de carneMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se clatesc in apa calda. Se curata rosiile de pielite...
Mancare de macaroane cu rosii si sos de carneMacaroanele se pun la fiert in apa cu sare. Separat se feliaza ciupercile, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna la...
Macaroane cu ciuperciMacaroanele se fierb in apa cu sare iar apoi se scurg. Separat, se toaca ceapa si se pune la calit in unt fierbinte. Se...
Macaroane cu sos de ceapaMacaroanele se pun la fiert, dupa care se scurg. Separat se toaca ceapa si se caleste un unt fierbinte. Se adauga usturoiul...
Macaroane cu sos de ceapaSe pun la fiert in apa clocotita cu sare, macaroanele. Se fierb apoi rosiile, se dau prin strecuratoare si se lasa la fiert,...
Macaroane cu sos de rosiiSe pune margarina intr-o tigaie de teflon si se topeste timp de 2 minute la foc potrivit. Se adauga puiul si se lasa 4...
Pui cu legumeSe prepara un aluat din oua, faina, apa si sare. Se framanta bine si se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm grosime. Se lasa...
Aluat pentru macaroane de casaMacaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aceea se iau de pe foc, se scurg bine intr-o strecuratoare si se...
Macaroane cu cascavalAceasta reteta de pui nu este chiar atat de picanta ca reteta originala thailandeza. Se pune intr-un vas puiul peste care se...
Pui picant thai panIntr-o oala se pun 3 linguri de ulei si carnea maruntita. Se lasa la rumenit si se stropeste des cu sosul format. Se presara...
Carne de caprioara sotePulpa de caprioara se pune la marinat in vin si otet, impreuna cu ceapa tocata marunt, arpagicul si morcovii feliati,...
Pulpa de caprioara la tavaCotletele se taie dupa care se bat cu batatorul si se sareaza. Se pune unt si uleiu intr-un vas, pe foc mic si se adauga apoi...
Cotlele de caprioaraSe pune carnea de capra la oparit si se sareaza si se pipereaza. Se adauga apoi usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie,...
Friptura de carneCarnea de mistret se marineaza in vin alb amestecat cu otet, ulei, felii de morcov, ceapa tocata, cu cimbru, sare si piper....
Cotlete de mistretSe pune varza la calit, cu putin ulei. Cand se inmoaie se pune zeama de lamaie si usturoiul tocat. Separat se fierb pastele...
Varza cu lamaie, usturoi si pastePieptul se lasa la fezandat, cu sare si piper. Se pune apoi la fript intr-o tigaie, la foc mic, cu pielea in jos, pana capata...
Piept de rata cu ciuperci si otet balsamicSe curata iepurele, apoi se spala si se pune la rumenit intr-un vas cu unt. Se adauga ceapa tocata marunt, impreuna cu...
Friptura de iepure de casaIepurele se curata, se spala si se pudreaza cu sare, dupa care se inveleste in slanina. Se leaga si se pune intr-o tava cu...
Iepure de casa cu sos picantSe pun spaghetele la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la prajit carnatii taiati bucati inguste si...
Paste cu sunculita si carnatiCarnea de iepure se curata de pielite, apoi se taie bucati si se pune pe foc mic, cu 4 linguri de ulei, la rumenit. Se scot...
Mancare de iepure cu maslineCarnea de iepure se curata de pielite si se pune intr-un vas cu unt si ulei fierbinte. Se intoarce pe toate partile si se...
Mancare de iepure cu vanatSe pune carnea curatata in prealabil de pielita la marinat in vin rosu, impreuna cu foaia de dafin, piper boabe si usturoi....
Ostropel de iepureIepurele se curata, se spala, dupa care se usuca si se sareaza si se pipereaza. Pentru umplutura se toaca in masina de tocat...
Iepure umplutCarnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea,...
Friptura de iepurePrunele se spala si se pun in apa la muiat. Intre timp se taie bucatele mici carnea si se pune impreuna cu ceapa tocata...
Carne de porc cu prune uscateSe spala bine varza si se pune sa stea in apa calda. Carnea se trece prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt. Se pune...
Sarmale moldovenesti din carne de porcSe curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana...
Chisca moldoveneascaUntul se pune intr-un vas pe foc si se adauga peste el carnea. Dupa ce s-a rumenit, se toarna peste ea supa, vinul, ceapa...
Spata de porcCarnea bine spalata, se pune la fiart impreuna cu o ceapa curatata si taiata in doua. Se lasa la fiert pe foc mic. Se curata...
Piftie de porcUntul impreuna cu o lingura faina se pun intr-un vas, pe foc si se face un sos alb, stins cu supa de carne, amestecand mereu,...
Jambon cu sos de smantanaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatPlacinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta videoGulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...
Gulas in strachina de pitaSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios