Uleiul se incinge intr-o tigaie mare. puiul se sareaza si se pipereaza si se prajeste putin in uleiul incalzit dupa care se...
Paella de iarnaSe taie ardeiul si cartofii in cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, apoi se taie marunt. Carnaciorii sunt taiati feliute si...
Cartofi si ardei la tigaieAluatul se intinde pe masa, maslinele se taie bucatele, mozzarella se stoarce de apa, si se arunteste si foile de oregano se...
Betisoare PizzaPainea(chifla) se stropeste cu apa calda si se lasa la inmuiat. Morcovii se spala se curata de coaja, si se taie foarte...
Chiftelute din carne de mielPieptul de rata se prajeste bine in ulei dupa care fierbem orezul si facem sosul pe foc din ingredientele de mai sus. Mai...
Rata cu sos dulce acrisorSe curata usturoiul si i se scoate mijlocul care este indigest. Se toaca patrunjelul si ceapa. Se curata scoicile cu un...
Scoici sau midii de mare in vin albSe taie ceapa solzi, si carnea cubulete. Se incinge la foc mediu uleiul de masline si se pun la calit.Dupa ce s-a rumenit...
Paste mediteraneeneSe spala bine cartofii si dovleceii, se taie felii subtiri . Feliile de cartofi se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa...
Filet de somon cu cartofi si dovlecei,in pergamentSe maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.Legumele maciante,se pun...
Filet de somon in crusta picanta,la cuptorBudinca de conopida si paste cu sos alb este un aperitiv consistent si delicios. Trebuie sa o faci cu: conopida, paste, busuioc.
Budinca de conopida si paste cu sos albSe punea ceapa tocata si usturoiul pisat in ceva ulei de masline la calit. Dupa 2-3 minute se aduga morcovul si telina...
Mini conchiglie rigate alla BologneseTocam ceapa si usturoiul,le punem in ceva ulei de masline la rumenit,la foc domol.Turnam bulionul de rosii,adaugam ramurelele...
Paste cu sos de rosii si tonSe spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand...
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetajSe scoate capacul la ardei, se curata de semintele si se spala bine. Ceapa, usturoiul si morcovii se curata si se sapala....
Ardei umpluti fierti in sos de rosiiSe sareaza si pipereaza bucatile de piept de pui. Se pun in uleiul incins si se prajesc bine pe ambele parti, dupa care se...
Piept de pui in sos cu acordeoane de cartofiRulada de porc este un preparat culinar elegant si foarte gustos. Avand umplutura, acestea se pot servi cu diferite sosuri.
Rulade de porcCostita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai in cazul in care costita e foarte slaba. Cind...
Paste(Gobetti) cu costita si mazareSe curata legumele si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita putin ulei la incins si se calesc in el ceapa cu morcovul....
Pui taranescPieptul 1 bucata de 150 de gr sau 2 echivalent in greutate – nu se bate –se pune in tigae in unt si se rumeneste pe...
Piept de pui in lapteSe curata cartofii si se taie rondele subtiri.Se pune ficatelul intr-o tigaie mai mare cu putin ulei neincins,la foc...
Cartofi cu ficatei de puiPentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3...
Frigarui iraniene de miel Kabab HosseiniSe fierbe fasolea cu apa clocotita si putina sare. Se scurge, se aseaza cu unt intr-o forma ce merge la cuptor si se tine la...
Sufle de fasoleSe taie carnea cuburi, se adauga usturoiul tocat marunt, frunza de dafin si cele 5 linguri de sos de soia. Se amesteca si se...
Porc exoticSe spala orezul in mai multe ape si se scurge. Se pune intr-un vas in care sa nu se lipeasca (de teflon sau tuci). Se adauga...
Kateh (orez iranian)Orezul se spala si se lasa in apa sarata si calduta pentru 3-4 ore, apoi se scurge apa. Se umple un vas pana la jumatate cu...
Polow sau Chelow (orez iranian)Se amesteca ceapa data pe razatoare, cu carnea, usturoiul pisat, oul batut, sare, piper si tumeric si lasa la frigider peste...
Kabab Kobideh cu carne tocataSe pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime...
Kabab-a Barg friptura iraniana cu mielSpaghetti carbonara este una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta originala de carbonara nu are...
Spaghetti carbonaraMacroul afumat se dezoseaza si se taie bucatele mici, celalalt macrou se pune la fiert. Dupa care se dezoseaza si se taie...
Salata de peste cu maionezaSe curata ciupercile si se taie cuburi baconul. Se spala carnea, se sterge si se pipereaza. Se incing in tigaie 2 linguri de...
Friptura de caprioara1.Se sareaza vinetele si se lasa cca. 20 min. Se caleste in ulei, o lingura de usturoi. Se adauga rosiile, bulionul, foaia de...
Tocanita cu vineteSe pune pieptul de pui la condimentat in ulei de masline cu putina sare, piper, boia si un pic de vegeta. 3 linguri de...
Shaorma nikkyPuiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei...
Pui cu mazare verdeArdeii se coc si se curata. Se sareaza si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun...
Mancare de ardei coptiIntr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza...
Nisetru cu linte si placintele de cartofiSe decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"Se taie carenea in felii groase si se rumeneste in unt. Se caleste ceapa, se pune peste carne, se adauga castravetii taiati...
Friptura de porc cu sos de castravetiSe pune cana de orez cu 3 cani de apa la fiert, la foc mic cu vegeta si se invarte din cand in cand sa nu se prinda. Se taie...
Orez cu legume si ficateiFileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta compozitie se ung...
Cordon BlancCarnea se spala si se sterge cu un servet de bucatarie. Cu un cutit care taie bine se face un buzunaras celor 4 felii de...
Cordon VertSe incinge bine tigaia. Se pune in tigaie 2 linguri de ulei si dupa cateva secunde se adauga usturoiul. Se caleste pana...
Creveti la tigaie cu ardei si spanacPieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se...
Piept de curca cu portocale si varza de BruxellesMusacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare...
Musaca de postSe da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de...
Sarmale cu varza acraSe despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge...
Pollo alla diavolaSe incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc...
Pasta & Tuna(ton) de jAMES OLIVERArdeiul, busuiocul si rosia se spala si se usuca cu un prosop. Toate acestea se dau prin masina de tocat, nu inainte de a...
Cordon rougeSe taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin...
Paste cu rosii si ardeiSe spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea...
Sarmale de varza rosie in sos de vinRosiile se taie fasii. Se aseaza intr-o cratita cu vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora lichidul. Carnea se sareaza si...
Rulouri din carne de vitel cu sos picantSe curata varza de foile vestede, se spala si se desprind foile. Se aleg 6 foi groase care se oparesc in apa clocotita cu...
Rulouri de varza creata cu piept de curcanPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios