Carnea tocata se pune intr-un vas, se sareaza, se pipereaza si se presara cu boia. Se adauga galbenusurile, putin pesmet,...
Oua in manta de carne tocataVinetele se spala, se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se...
Musaca de vinete cu carne de puiSe curata cartofii si se infasoara fiecare cartof cu o felie de bacon care se prinde de cartof cu un betigas de frigaruie. Se...
Lolllipops1.Se scurg piersicile(folosim compot cu jumatati de piersici ), apoi le taiem lamele subtiri. 2.Ceapa se curata si se taie...
Cotlet de porc cu sos de piersiciPrunele uscate (fara samburi) si 1/2 din mere, curatate si taiate lamele subtiri, impreuna cu foile de dafin se tin timp de 1...
Curcan cu fructeRata se curata de pene si de maruntaie si se tine la rece 24 de ore intr-un amestec de vin, sare si piper. Apoi, se scoate,...
Rata salbatica in sos de fructe1. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa, ouale, piperul, sarea si patrunjelul tocat. 2.Pieptii de pui se pun...
Rulouri de pui cu smantanaPestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin...
Macrou in folie la cuptor sau grillPieptul de pui se taie bucatele mici, ciupercile se spala si se curata, li se tai coditele, ardeiul rosu se taie bucati cat...
Frigarui la cuptor1.Painea se inmoaie in lapte, se scurge si se amesteca cu pireul de castane, ardeiul rosu taiat cubulete si oul batut.Se...
Piept de curcan umplut cu castaneFriptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu...
Friptura de caprioara cu galbioriPreincalziti cuptorul la 200°C (foc mare). Intr-un castronel amestecati untul, mustarul si mierea. Puneti deoparte. In alt...
Somon Dijon la cuptorCarnea se sareaza, se pipereaza (se pot folosi condimente pentru carne de porc), se aseaza intr-o tava si, timp de 45 de...
Friptura de porc cu varza de BruxellesMaruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.Intr-o...
Maruntaie de purcel cu lamaiePastele se fierb, se clatesc cu apa rece si se aseaza pe un platou. Intre timp ceapa se toaca si se caleste in ulei, se...
Paste cu varzaTocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea...
Cartofi in crusta de ierburiPulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-BaoSe fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...
Orez a la Canton1. Se curata ceapa si se taie rondele. Se taie nu prea marunt rozmarinul si, impreuna cu foaia de dafin si boabele de...
Piept de rata afumat si salata de linte(pentru 4 persoane) Se taie pieptul de curcan in felii, se bat fiecare cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza. Se...
Piept de curcan umplut cu ciuperci si mozzarelaSe curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga...
Friptura de caprioara cu fructe de padureSe sareaza filul de crap si se pune intr-o tava.Se taie ceapa felii si se opareste. Se taie ardeiul si verdeata marunt, apoi...
Plachie de crap(pentru 4 persoane) Taiati muschiul de vita in cate 2 bucati pentru fiecare portie, condimentati-le pe ambele parti cu...
Muschi de vita cu sos verde(pentru 4 persoane) Pieptul de gasca se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Miezul de paine se...
Piept de gasca umplutCotletul de porc se portioneaza, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza intr-o tigaie. Se curata ceapa, se taie rotocoale si...
Cotlet de porc cu varza rosie si sampanieSe caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga ficateii spalati, stersi cu un servet si taiati in bucatele. Se adauga...
Ciuperci umplute cu sos de vin rosuPastele se fierb in apa cu sare si se scurg intr-o strecuratoare. Apoi se pun intr-un vas termorezistent si se sareaza (vasul...
Paste tricolorCarnea feliata 1-2 cm, o tai fasii, o pui la prajit la foc mic si acoperit, cand e prajita aproape in intregime arunci uleiul...
Mancare de carne cu sos de soiaSe pun pastele la fiert, intre timp ne facem de treaba cu sosul se pune untul la incins dupa ce sa incins se adauga...
Taglliatele boscaiolaSe taie cubulete medii cartofii, morcovii si ceapa. Se pun intr-o oala cele doua cani de orez, la care se adauga 6 cani de...
Orez de week-endPreincalziti cuptorul la 180°C, foc mare. Puneti uleiul intr-o tigaie la incalzit, adaugati ceapa si caliti-o cateva...
Meat Loaf (franzela de carne)Puneti o strecuratoare mare pe un castron mare. Cojiti vinetele (eu le prefer cu coaja) si taiati-le coditele. Taiati in...
Ratatouille (ghiveci)Pieptul de pui se taie bucati (6 bucati pieptul de la 1 pui), se bate putin, se pune vegeta, piper si se unge fiecare felie...
Rulouri de puiFeliile de carne se bat bine. Se presara piper din belsug, sare si se ung generos cu mustar (cam 1 lingurita la o felie). Se...
Snitel umplutCartofii se curata, se spala, se taie pai si se prajesc. Intre timp usturoiul se curata si se piseaza/se taie marunt....
Cartofi a la CretuSe curata cartofii, se spala si se taie cuburi mai mari. Se fierb in apa cu sare, dar nu mult ca sa nu se sfarame. Se curata...
Carfofi svabestiFicatul de pui se spala si se pune pe servetele de hartie. Apoi luam fiecare bucata in parte si o taiem in doua. Rulam...
Rulouri cu ficatApa, laptele, sarea se pun la fiert; cand fierbe amestecul, se da deoparte, se presara faina, amestecandu-se incontinuu; se...
Mamaliga FabrianezaSe fierb cele 200g spaghete in apa cu sare, eventual o lingura ulei de gatit (sa nu se lipeasca intre ele). Separat intr-o...
Spaghete cu oua pentru 2 persoaneSe spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie...
Ficatei CleoDin faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde. Smantana...
Placinta alsacianaPrazul taiat rondele se fierbe un minut in apa sarata. Se scurge. Se amesteca cu telemeaua taiata cubulete si cu galbenusul...
Strudel cu prazGuliile se spala si se curata de coaja. Se indeparteaza semintele si se taie in felii de 3 cm. Se calesc in ulei incins pe...
Mancare de gutuiCuratati ceapa si tocati-o. Pregatiti legumele si taiati-le cubulete mici. Spalati maghiranul si rupeti-i frunzulitele....
Macaroane si carne tocataSe toaca jumatatea de ceapa fin si se pune la calit impreuna cu baconul taiat cubulete mici. Cand incepe sa se rumeneasca...
Spaghetti alla Carbonara - 2 persoaneSe pune intr-o tigaie tonul (inclusiv uleiul din conserva) cu sosul de rosii (sau cu smantana) si usturoiul si se lasa la foc...
Pennette cu Ton - 2 persoaneSe rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea, piperul si...
Pui cu susanSe incinge Wokul, se pun 2-3 linguri de ulei se mai lasa putin la incins. Punem carnea, saram si amestecam incontinuu 3-4...
Chop Suey cu puiChop Suey cu porc este o reteta cu specific chinezesc. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de: amestec de legume, carne...
Chop Suey cu porcSe pregatesc legumele si carnea. Ceapa se taie pestisori, usturoiul mai maruntel. Se spala, curata si se taie in bucati, de...
Porc exotic cu paste de wokCiupercile Mu-err se pun in 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia si se fierb 5 minute la foc iute. Se opreste ochiu si...
Pui cu ciuperci maro si Mu-ErrPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios